گرمازدگی
گرمازدگی یک بیماری نیست که افراد مستعد ابتلا به آن باشند ولی مشکلی است جدی که فرد را در معرض بیماری ها و حتی مرگ قرار می دهد پس برای جلوگیری از گرمازدگی و آشنایی با علائم و عوارض “گرمازدگی” به اندازه اطلاعات داشته باشید.

گرمازدگی و تمام نکاتی که باید از عوامل تا درمان آن بدانید.

 

گرمازدگی یکی از مشکلاتی است که برای کودکان و بزرگسالان در شرایط و سنین مختلف رخ می دهد. گرمازدگی را جدی بگیرید چرا که تهدید بزرگی برای سلامت اعضای مهم بدن است.

 گرمازدگی چیست

یک متخصص داخلی در تعریف گرمازدگی اظهار کرد:گرمازدگی بیماری خاصی نیست که همه افراد مستعد ابتلا به آن باشند و این حالت بیشتر در فصل های گرم سال، مکان های گرم و در محیط طبیعی که دمای آن بالاتر از حد نرمال باشد اتفاق می افتد.

علائم گرمازدگی

با توجه به اینکه  علائم ابتلا به گرمازدگی شامل گرفتگی عضلانی، ضعف، بی حالی ، بیهوشی و در موارد شدید تشنج و ایست قلبی است، افزود:زنان باردار، کودکان و سالمندان نسبت به سایر افراد آسیب پذیرتر هستند.

 وی با بیان اینکه علائم ابتلا به گرمازدگی شامل گرفتگی عضلانی، ضعف، بی حالی ، بیهوشی و در موارد شدید تشنج و ایست قلبی است، افزود:زنان باردار، کودکان و سالمندان نسبت به سایر افراد آسیب پذیرتر هستند.

یک عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت:در صورت عدم درمان گرمازدگی عملکرد قلب دچار اختلال می شود و ممکن است فرد با افت فشارخون، اختلال هوشیاری و حتی خطر مرگ نیز مواجه شود.

گرمازدگی

روش های جلوگیری از گرمازدگی 

 

راههای جلوگیری از گرمازدگی 

این متخصص داخلی ادامه داد:پوشیدن لباس های رنگ روشن، پرهیز از قرار گرفتن در معرض آفتاب در ساعات گرم و قدم زدن در سایه و استفاده از کلاه و نوشیدن آب و مایعات از جمله راهکارهایی است که می تواند از گرمازدگی کودکان، زنان باردار و افراد مسن جلوگیری کند.

  وی با بیان اینکه ورزشکاران بعد از هر 10 الی 20 دقیقه نرمش و ورزش باید آب و مایعات بنوشند، اضافه کرد:به دلیل اینکه در زمان ورزش کردن سدیم بدن دفع می شود، بهتر است ورزشکاران در صورت انجام ورزش های سنگین کمی نمک به آبی که می نوشند، اضافه کنند تا دچار گرمازدگی نشوند.

خطرات و عوارض گرمازدگی

وی با تاکید بر اینکه اهمیت گرمازدگی بسیار مهم است زیرا می تواند از مرگ جلوگیری کند، خاطرنشان کرد:در صورت عدم درمان گرمازدگی عملکرد قلب دچار اختلال می شود و فرد با افت فشارخون، اختلال هوشیاری و خطر مرگ نیز مواجه است.

 این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه در گرمازدگی دمای بدن از حد نرمال بالاتر می رود، گفت:در این حالت آب و املاح بدن مانند نمک به علت تعرق شدید از بین می رود.

کودکان، زنان باردار و افراد مسن در فصل گرما باید بیشتر مراقب گرمازدگی باشند و توصیه می شود فرد گرمازده را از محیط گرم به یک محیط خنک تر منتقل و در صورت هوشیاری برای جبران کمبود آب بدن به او مایعات داد. چنانچه سطح هوشیاری او پایین است باید سریعا به مراکز درمانی منتقل شود.

راههای جلوگیری از گرمازدگی

4.212
این مطلب مفید بود ؟102
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
برگرفته از ایسنا /ن
برچسب : گرمازدگی
وبگردی