پریناتال
پریناتال مولتی ویتامینی می باشد که باید در دوران بارداری با نظریه پزشک آن را تا پایان شیردهی مصرف نمایید زیرا فواید بسیاری برای جنین و مادر دارد.

فواید مصرف قرص پریناتال در دوران بارداری 

قرص پریناتال از داروهایی است که مورد استفاده زنان باردار است. مصرف این دارو به سلامت جنین کمک شایانی می کند و علاوه بر آن به سلامت استخوان های مادر هم کمک می کند. 

قرص پریناتال چیست؟ 

قرص پریناتال (prenatal) برای زنان در دوران بارداری و شیردهی طراحی شده است. این مولتی ویتامین حاوی 13 نوع از ویتامین ها و مواد معدنی لازم برای دوران بارداری و شیردهی است و توصیه می شود از ماه چهارم بارداری تا پایان شیردهی از آن استفاده شود. این دارو احتمال بروز ناهنجاری های مغز یا نخاع در جنین را از بین می برد و در تقویت سیستم عصبی مؤثر است. 

دیگر فواید مصرف قرص پریناتال 

  • در تکامل جنین اهمیت به سزایی دارد.
  • در روند رشد سالم جنین موثر است.
  • در سلامت استخوان های مادر و نوزاد اهمیت به سزایی دارد.
  • در تسریع رشد و نمو جنین و برای تقویت قوای ذهنی مادر موثر است. 

چنانچه باردار هستید و یا قصد باردار شدن دارید به منظور سلامت جنین و مادر بهتر است با فرآیند بارداری به صورت هفتگی و تغییراتی که در روند زمان رخ می دهد آشنایی کافی داشته باشید. 

مقدار و نحوه مصرف پریناتال 

این مولتی ویتامین باید در دوران بارداری با مشورت پزشک مصرف شود. به طور معمول میزان مصرف آن به صورت روزانه 1 عدد همراه با غذا می شود. 

شرایط نگهداری پریناتال 

در جای خشک و خنک و دور از دسترس اطفال نگهداری شود.روش مصرف :روزانه 1 عدد همراه با غذا مصرف شود. 

نکاتی که در ارتباط با مصرف قرص پریناتال باید بدانید :  

در بسیاری از موراد مصرف پریناتال موجب تهوع می شود. در چنین شرایطی باید با پزشک خود مشورت کنید و به طور خودسرانه مصرف آن را قطع ننماید. 

در صورت مصرف داروی خاص، در پیش داشتن اعمال جراحی، مشکلات خونریزی، تحت درمان بودن با داروهای منعقد کننده خون، پیش از مصرف دارو با پزشک خود مشورت نمایید. 

در کودکان زیر شش سال مصرف بیش از حد مورد نیاز تصادفی محصولات حاوی آهن می تواند منجر به مسمومیت کشنده گردد لذا در موارد اووردوز تصادفی مولتی پریناتال فورا به پزشک یا مراکز درمانی مراجعه نمایید. 

مصرف پریناتال

ویتامین های موجود در قرص پریناتال 

این مولتی ویتامین حاوی اسید فولیک (800 میکروگرم) بوده که برای تشکیل لوله عصبی جنین ضروری است و 100% نیاز روزانه مادر باردار به این ماده حیاتی را تامین می کند. 

این مولتی ویتامین حاوی آهن (27 میلی گرم) بوده که برای رشد و نمو جنین و جلوگیری از کم خونی مادر ضروری است و 100% نیاز روزانه به این ماده حیاتی را تامین می کند. 

این مولتی ویتامین حاوی زینک یا روی (25 میلی گرم) بوده که جهت شکل گیری سیستم عصبی جنین و همچنین رشد و تکامل جنین ضروری است. 

این مولتی ویتامین حاوی ویتامین A و D می باشد که از ویتامین های ضروری برای رشد و تکامل جنین و همچنین سلامت استخوان های مادر می باشد. 

چاقی با پریناتال

لزوم مصرف قرص مولتی ویتامین در بارداری 

احتمال زایمان پیش ازموعد در زنان بارداری که در دوره بارداری مکمل مولتی ویتامین مصرف می کنند ، کاهش می یابد. 

همچنین محققین می گویند :مصرف قرص مولتی ویتامین در بارداری به طور آشکاری از خطر کم وزنی هنگام تولد و کوچک بودن نوزاد به نسبت سن بارداری تا 23 درصد می کاهد. 

دانشمندان با بررسی تعدادی زن باردار متوجه شدند، احتمال ابتلا به عارضه مسمومیت حاملگی در زنانی که پیش از لقاح مولتی ویتامین مصرف می کنند 17 درصد کمتر و این احتمال در افرادی که پس از لقاح تا 12 هفته مولتی ویتامین مصرف می کنند، 22 درصد کمتر از زنانی است که مکمل مولتی ویتامینی مصرف نمی کنند. 

همچنین :زنانی که پیرامون زمان لقاح از مکمل های مولتی ویتامین استفاده می کنند، کمتر از دیگران در خطر ابتلا به عارضه مسمومیت حاملگی قرار دارند. 

تداخلات دارویی و هشدار های پریناتال 

این محصول حاوی مواد غذایی متعددی است. جهت اطلاع یافتن تداخلات احتمالی این محصول با سایر مواد، راهنمایی های موجود در بسته بندی دارو را مطالعه نمایید. 

اگر از داروهای دیگری استفاده میکنید احتمال بروز تداخل دارویی با پریناتال میتواند وجود داشته باشد. بهتر است در مورد تمام داروهای مصرفی تان با پزشک مشورت کنید. مصرف مکمل های غذایی همراه با برخی داروهای دیگر میتواند اثرات نامطلوبی به همراه داشته باشد؛ از جمله:کاهش یافتن اثر بخشی دارو، کاهش یافتن اثر بخشی مکمل و اختلال در روند جذب دارو یا مکمل. 

عوارض پریناتال چیست؟

حالت تهوع 

اگر ویتامین های پریناتال موجب تهوع شما شد 

برخی از ویتامینهای پریناتال میتوانند در زنانی که پیش از این تهوع در بارداری داشته اند، تهوع ایجاد کنند. اگر چنین اتفاقی افتاد با پزشک صحبت کنید. او ممکن است بتواند نوع دیگری ویتامین پریناتال برایتان تجویز کند مثلا برخی زنان با ویتامینهای محلول یا جویدنی راحت تر از انواع بلعیدنی هستند.

نکات مصرف و عوارض داروی پریناتال برای بانوان باردار

4.7187
این مطلب مفید بود ؟17413
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منبع : بخش بهداشت و سلامت نمناک / ک.ک
وبگردی