درد رحم
“دردهای رحمی” می تواند بر اثر چندین عامل به وجود آید مثل آپاندیس ، مسدودیت روده ، سنگ کلیه و غیره که برخی از آن ها به مراجعه اورژانسی نیاز دارد.

با انواع دردهای رحمی آشنا شوید

درد رحمی معمولا از زیر ناف شروع می شود و این درد معمولا بر اثر بیماری ها و شرایط مختلف به وجود می آید. مثلا گاهی اوقات درد رحم از آپاندیس و معده نشات می گیرد و نیاز به مراجعه اورژانسی به پزشک دارد که در این قسمت از نمناک درباره این شرایط به شما توضیح خواهیم داد:

آنچه باعث و عامل دردهای رحمی می شود

آپاندیس

التهاب یا عفونت آپاندیس اغلب در قسمت پایین و راست رحم اتفاق می افتد و همان دل درد یا درد رحمی محسوب می شود که حالت تهوع را در پی دارد که گاهی اوقات با تب نیز همراه است. آپاندیس عفونی شده نیاز به خارج کردن دارد و در صورت خارج نکردن آن، خطر ترکیده شدن وجود دارد. خارج کردن آپاندیس نیاز به برش کوچک دارد و در نوع جراحی لاپاروسکوپی، اندازه برش بزرگ تر است. 

سندروم روده تحریک پذیر

این سندروم با علائم دردناک، حالت تهوع، یبوست، اسهال و دیگر علائمی همراه است که همگی منجر به سندروم روده تحریک پذیر یا آی.بی.اس می شوند. این سندروم یک بیماری مزمن است که 7 الی 21 روز افراد را درگیر می کند و همچنین انقباضات دردناکی را در داخل شکم و رحم ایجاد می کند. تغییرات رژیم غذایی، مدیریت استرس و داروهای زیادی برای درمان آن به کار می رود. در صورت درمان نشدن این سندروم، ممکن است که مشکلات سوء هاضمه برای فرد به وجود بیاید و روده او را مسدود کند که نیاز به جراحی دارد.

علائم این سندروم بیشتر با یبوست همراه است. در این شرایط معمولا دفعات مدفوع کردن فرد کاهش پیدا می کند، مدفوع او سفت می شود که خارج شدن آن با سختی همراه است. در نتیجه روده نمی تواند به طور کامل تخلیه شود. بعضی از افراد در این شرایط با مسدودیت روده روبرو می شوند. تغییر پوزیشن و وارد کردن فشار به شکم می تواند حرکات روده را بهبود ببخشد و در نتیجه درد مربوط به رحم را نیز درمان کند. در صورت درمان نشدن این وضعیت ممکن است که فرد به بیماری هایی مثل پارکینسون مبتلا شود که باید از داروهای اوپیوئید و ضد افسردگی ها برای درمان آن استفاده کرد.

 مسدودیت روده

مسدودیت روده زمانی اتفاق می افتد که بخشی از روده شما کاملا مسدود می شود. در نتیجه بخشی از روده می میرد که حتی ممکن است به مرگ خود فرد نیز منجر شود. این مشکل به یبوست، استفراغ، دل درد، التهاب شکم، کاهش اشتها همراه است. درمان نکردن آن همچنین می تواند عاملی برای چسبندگی روده و یا نیازی برای جراحی، سرطان، التهاب و مشکلات دیگر شود. علاوه بر تمام موارد موجود، مسدودیت روده می تواند عاملی برای دردهای رحمی باشد که فرد را با مشکل مواجه می کند. پزشک در این شرایط با آزمایش و عکسبرداری هایی مثل اشعه ایکس و یا سی.تی اسکن و امواج فراصوت به تشخیص این مشکلات می پردازد.

درمان های اعمال شده برای این مشکل نیازمند آگاهی در مورد دلیل آن می باشد. گاهی اوقات سرم زدن نیز می تواند راهکار درمانی این مشکل باشد.

 مسدودیت روده

 سنگ کلیه

سنگ کلیه بر اثر تجمع کریستال های موجود در کلیه یا رحم رخ می دهد که معمولا بسیار کوچک می باشند اما بزرگ ترین آن ها گاهی اوقات به سایز یک توپ گلف می رسند. در این شرایط ممکن است که فرد در ادرار خون مشاهده کند که با درد زیادی نیز همراه است که در این شرایط باید به اورولوژیست مراجعه کنید.

 آماس مثانه

درد های مزمن رحم گاهی اوقات در نتیجه مشکلات آماس مثانه ای رخ می دهد و علت آن ناشناخته می باشد و در بین افراد بین 30 تا 40 سال رایج تر است.

درد رحم

 درد مزمن رحم

درد مزمن رحم زمانی اتفاق می افتد که دقیقا زیر ناف فرد درد می کند و دوره آن حدودا 6 ماه است. این درد معمولا خواب فرد را دچار اختلال می کند و در انجام کارهای روتین او نیز مشکلاتی را به وجود می آورد.

 پیچش رحمی

بسیاری از علت های درد رحمی معمولا از پیچش در رحم ایجاد می شود و باعث کاهش جریان خون خواهد شد و درمان آن نیز با جراحی صورت می گیرد. 

درد عضلانی رحم

درد عضلانی رحم زمانی اتفاق می افتد که رحم در بیشتر زمان ها با انقباضات همراه است. درد عضلانی رحم با ورزش کردن بدتر می شود که بدترین این ورزش ها پیلاتس، بشین پاشو و کرانچ می باشد که خانم ها باید هنگام مواجهه با این درد به حالت خاصی انجام دهند.

پیلاتس

نکات مهم در مواجهه با دردهای رحمی

  •  اول از همه این که باید به پزشک مراجعه کنید و تمام دستورات او را رعایت بکنید.
  •  باید تمام آزمایشات و عکسبرداری ها را انجام دهید. این درد مزمن قطعا یک شبه ایجاد نمی شود اما می تواند تاثیرات بلند مدتی را در سلامتی فرد ایجاد کند که از زاویه های مختلف به فرد حمله می کند.
  •  حتما در مورد بروز هرگونه علائم هوشیار باشید و هرگونه تغییری در حالات خود را یادداشت کنید و سریعا به پزشک اطلاع رسانی کنید تا پیشرفت و یا پشرفت بیماری شما مورد بررسی قرار بگیرد.
  •  حتما استراتژی های خود مراقبتی را انجام دهید و اطلاعات بیشتری را در مورد دردهای رحمی جمع آوری کنید و سعی کنید که تمام داروهای خود را به موقع و سر وقت مصرف کنید.
  •  همیشه به یاد داشته باشید که تنها نمانید. مدیریت کردن دردهای رحمی به تنهایی ممکن نیست، بنابراین همیشه در کنار دوستان و خانواده باشید. اگر تنها بودید نیز باید تلفن در دسترس خود قرار دهید و هرچه سریع تر با اورژانس تماس بگیرید و علائم و نوع درد را برای پزشک شرح دهید تا از مشکلات بعدی جلوگیری کنید. 

علل انواع دردهای رحمی و شکم + درمان

4.2127
این مطلب مفید بود ؟10621
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منبع : onhealth / بخش بهداشت و سلامت نمناک/ن/م.ح
برچسب : رحم زنان
وبگردی