طراحی سایت
امروزه به دلیل اینکه جهان به سمت اینترنت و تکنولوژی های جدید رفته است،وبگاه ها از اهمیت زیادی برخور دار شده اند.به همین دلیل بر آن شدیم تا کلیات طراحی سایت و اجرای آن را برای شما عزیزان شرح دهیم.

طراحی سایت از دیروز تا به امروز

تیم برنرز لی، مخترع وب، با برپایی یک سایت وب در اوت 1991، نام خود را به عنوان نخستین سازندهٔ وب در تاریخ ثبت کرد. او در نخستین وب سایتش، از اَبَرمتن و پیوندی برای ایمیل (پست الکترونیک) استفاده کرده بود.

در آغاز، وب سایت ها با کُدهای ساده HTML نوشته می شدند، گونه ای از زبان نشانه گذاری که ساختار ساده ای به وب گاه ها می داد، شامل سرتیتر و پاراگراف، و توانایی پیوند دادن به آدرس های دیگر از طریق ابرپیوند. در مقایسه با روش های دیگر، این راه تازه و متفاوتی بود که کاربران به سادگی می توانستند با یک مرورگر، صفحه های پیوند خورده را باز کنند.

با پیشرفت وب و هنر طراحی آن، زبان کُد نویسی اش، اَبَرمتن یا اچ تی ام ال، پیچیده تر و پرانعطاف تر شد. ابزاری مانند جدول ها که بیشتر برای نمایش نمودارهای داده ای بودند، بزودی مورد استفاده نادرست، برای چیدمان های پنهان در صفحه های وب قرار گرفتند. با پیدایش الگوهای آبشاری وب یا «CSS»، روش نادرست طراحی با جدول های پنهان در صفحه از گردونه خارج، و بجای آن استفاده مناسب از زبان کمکی «CSS» جایگزین شد.

فناوری های یکپارچه سازی پایگاه داده (Database)، مانند زبان های کُدنویسی سمت سرور (Server-Side Scripting) مانند CGI، PHP، ASP. NET، ASP، JSP و ColdFusion، و استانداردهای طراحی مدرن با الگوها (CSS)، ساختار وب سایت ها را باز هم تغییر داده و آنرا پیشرفته تر کرده اند.

همچنین با آمدن نگاره های جاندار و فناوری های پویانمایی به صفحه ها، مانند فلَش (Flash)، چهره وب بیشتر از پیش تغییر کرد و توانمندی های تازه به سازندگان رسانه و طراح های وب داده شد.

تاریخچه طراحی سایت

بررسی اهمیت طراح سایت

طراحی سایت چه اهمیتی دارد؟

بسیاری از افراد ، سازمانها ، شرکتها در داخل کشور ضرورت داشتن یک وب سایت را درک کرده اند اما آیا هر وب سایتی جوابگوی نیازهای مخاطبانشان هست و استانداردهای اولیه طراحی وب در آنها رعایت شده است؟ در دنیای امروز داشتن یک وب سایت امریست لازم و ضروری . بسیاری از افراد ، سازمانها ، شرکتها در داخل کشور ضرورت داشتن یک وب سایت را درک کرده اند اما آیا هر وب سایتی جوابگوی نیازهای مخاطبانشان هست و استانداردهای اولیه طراحی وب در آنها رعایت شده است؟ طراحی اختصاصی و در واقع ساخت و ایجاد یک وب سایت استاندارد و مطابق با نیازها مراحل بسیاری را شامل می شود که هر یک از این مراحل به صورت موازی از اهمیت ویزه ای برخوردارند. به بیان ساده تر مراحل ایجاد و طراحی یک وب سایت به صورت حلقه های زنجیر به یکدیگر متصلند و ضعف و یا نبود یک حلقه می تواند بر روی کیفیت یک وب سایت تاثیر بسیاری داشته باشد . کلیه مراحل ساخت یک وب سایت باید به صورت برنامه ریزی شده ، هدفمند و گام به گام پیش رود تا در نهایت به نتیجه ای مطلوب برسد. از این رو شاید خواندن مطالب زیر با توجه به ترتیب آنها بتواند در تعیین برنامه و هدف شما در ساخت یک وب سایت تاثیر گذار باشد.

قدم به قدم برای طراحی سایت

گام اول :اهداف و استراتژی وب سایت
ابتدایی ترین گام در طراحی یک وب سایت بررسی و تعیین اهداف ، سیاست و استراتژی وب سایت شما در نحوه معرفی و ارائه خدمات ، نوع و نیاز مخاطبان ، امتیازات رقابتی ،نحوه ارتباط با مخاطبان و … می باشد. بررسی و مطالعه دقیق در این مرحله می تواند در بازدهی و بهره وری وب سایت و تبلیغات شما بسیار تعیین کننده باشد . برای تعیین اهداف و استراتژی وب سایت تان موارد زیر را مدنظر قرار دهید :
- هدف شما از داشتن وب سایت
- نوع مخاطبان شما
- نوع خدمات شما
- تحلیل خواسته های مخاطبان شما
- فضای رقابتی و ویژگیهای رقابتی شما

 

مدیریت محتوا

مراحل و آموزش طراحی سایت

گام دوم :محتوا
این نکته را در نظر داشته باشید که محتوا و مطالب درون وب سایت شما مهمترین قسمت وب سایت شما را تشکیل میدهند.با توجه به اهداف ، نوع مخاطبان و … اطلاعات موجود در وب سایت شما باید گویای نوع فعالیت و خدمات شما باشد.ارائه اطلاعات علمی ، ساده ، گویا و همراه با استفاده از نگارش مناسب در ارتباط با نوع فعالیت و محصولات و یا خدمات شما می تواند تمامی نیازهای مخاطبان رابر طرف نماید و انها را در استفاده از خدمات و یا محصولات شما متقاعد کند.

گام سوم :طبقه بندی اطلاعات ، چینش ، نوع نگارش و دسترسی وب سایت
پس از مرحله انتخاب و تعیین اهداف ، استراتژی و سیاست وب سایت ، نحوه در دسترس قرار دادن و ارائه اطلاعات در اولویت دوم قرار دارد.تصور کنید که شما ارائه دهنده خدمات خاصی هستید و یا شاید مخاطبان شما آشنایی کامل با خدمات و یا محصولات شما ندارند؟ در این حالت وظیفه شما ارائه توضیحات لازم و کافی و همچنین برطرف کردن ابهامات و سوالات احتمالی و متداول است. دو حالت برای ایجاد ابهام و عدم پاسخ به مخاطب وجود دارد.
- وجود نداشتن و یا مبهم بودن اطلاعات.
- در دسترس نبودن و عدم هدایت صحیح مخاطب برای کسب اطلاعات.
این نکته بسیار مهم است که بدانید اگر مخاطب ابهام و یا سوال بدون جوابی در مورد خدمات و یا محصولات شما داشته باشد ، بدنبال منابع دیگری برای پاسخ دادن به سوالات خود و رفع ابهام می گردد و این یعنی از دست دادن مخاطب.

گام چهارم :گرافیک وب سایت
یکی از مهمترین و کلیدی ترین نکات در یک وب سایت گرافیک وب سایت است.با توجه به فضای رقابتی و شلوغ دنیای وب جلب توجه مخاطب در مرحله ابتدائی قرار دارد. تصور کنید که قصد دیدن یک وب سایت را دارید که از نظر زمان Load شدن و یا بالا آمدن بسیار کند و از نظر نمای ظاهری نکته ای برای جلب توجه شما ندارد هر چند که شاید مطالب بسیار مفید و یا خدمات بسیار خوبی ارائه دهد.در اکثر موارد شما این وب سایت را خواهید بست و به سراغ وب سایت دیگری خواهید رفت. با توجه به مطالعات و تجربیات ما در زمینه طراحی و توسعه وب ، بر این اعتقادیم که رعایت اصل " خلاقیت همراه با سادگی " می تواند فضایی بسیار زیبا و کارآمد در وب سایت شما ایجاد کند.در این راه انتخاب رنگها و طرح های مناسب با فضای کاری شما بسیار تعیین کننده است. ذکر این نکته بسیار مهم است که گرافیک وب شاخه ای جدا از گرافیک چاپ است و طراحی در وب اصول و استانداردهای مختص به خود دارد.

گام پنجم :رعایت استانداردها در طراحی
استانداردها کمک می کنند تا مطمئن شویم که تمام افراد به اطلاعاتی که ما تامین میکنیم دسترسی دارند و همواره توسعه وب را سریعتر و لذت بخشترمی کند. استانداردها کمک می کنند که وب سایت شما در تمامی مرورگرها به صورت یکسان نمایش داده شوند ، توسعه آنها راحتتر انجام گیرد ، توسط موتورهای جستجو دقیقتر و سریعتر رتبه بندی و تحلیل شوند و ….

گام ششم :مدیریت وب سایت
امروزه وب سایتهای داینامیک و پویا سهم عمده ای از دنیای وب را تشکیل میدهند. این وب سایتها با استفاده از زبانهای برنامه نویسی و بانکهای اطلاعاتی به وجود می آیند و حرکت می کنند. با توجه به گستردگی زبانهای برنامه نویسی تحت وب ، عناصر :علم روز ، تجربه و خلاقیت در استفاده از زبانها و بانکهای اطلاعات نقش تعیین کننده ای در بازدهی و بهره وری وب سایت شما دارد .در وب سایتهای داینامیک بخشی با عنوان مدیریت وب سایت ، برای مدیریت ( بروزرسانی ، ویرایش و … ) اجزاء و مطالب وب سایت در اختیار شما قرار میگیرد. سادگی در نحوه استفاده ، امکانات و امنیت از نکات مهم در مدیریت وب سایت هستند. این بخش توسط مخاطبان عادی وب سایت شما غیر قابل رویت می باشد و در عین حال قسمت اصلی تشکیل دهنده وب سایت های داینامیک است.

مراحل طراحی سایت

گامی برای بهینه سازی سایت


گام هفتم :بهینه سازی برای موتورهای جستجو
برای کسب رتبه بهتر و کسب مخاطبان بیشتر به صورت هدفمند ( کسب مخاطبانی که واقعا به دنبال خدمات ما هستند ) از موتورهای جستجو ، بهینه سازی وب سایت برای موتورهای جستجو امری لازم و ضروریست ، بهینه سازی وب سایت یک شاخه جدا از طراحی وب سایت نیست و طراحان وب باید راههای بهینه سازی وب سایتها را برای موتورهای جستجو به خوبی بدانند و در طول طراحی و کد نویسی یک وب سایت رعایت کنند. بوسیله بهینه سازی وب سایت موتورهای جستجو ،راحتتر ، سریعتر و دقیقتر وب سایت ما را بررسی می کنند .برای بهینه سازی وب سایت ها برای موتورهای جستجو که امروزه شاخه ای از فعالیتهای تحت وب است و به صورت آکادمیک در دانشگاه های معتبر دنیا آموزش داده می شود روشهای متفاوتی وجود دارد.گاهی عدم آگاهی و یا استفاده نا مناسب از این تکنیکها باعث نتایج معکوس می شود.به این معنا که موتورهای جستجو وب سایت شما را تحریم می کنند. بنابراین انتخاب روش صحیح و استاندارد بسیار مهم است. این نکته بسیار مهم است که بخش عمده ای از بازدید کنندگان شما به دلیل مطالب مفید ، طراحی مناسب ، و خدمات خوب شما ، به وب سایت شما می آیند و تمامی موارد در مورد یک وب سایت به صورت زنجیره ای به یکدیگر پیوسته اند و شاید ضعف یکی از حلقه های این زنجیر باعث عدم بهره وری وب سایت شما باشد. اینکه تکنیکهای بهینه سازی به چه روش و ترتیبی اعمال شود ، در جایگیری و رتبه بندی شما در موتورهای جستجو بسیار تایین کننده است.

پروسه منطقی و استاندارد زیر می تواند بسیار مفید باشد :
- استاندارد سازی کدهای HTML ، CSS و .. در وب سایت شما
- ایجاد ساختار مناسب در وب سایت برای سهولت دسترسی موتورهای جستجو به وب سایت شما
- بررسی رقبای شما
- بررسی کلمات کلیدی مرتبط با محتوای وب سایت شما
- بهینه سازی متون وب سایت شما
- ایجاد لینکهای مناسب و مرتبط با وب سایت شما برای افزایش PageRank و رتبه در موتورهای جستجو
- تبلیغات هدفمند

نکات طراحی سایت

 

افزایش رتبه و ورودی سایت

رتبه و ظاهر سایت در گوگل بیشتر از هر چیز دیگه ای روی موفقیت سایت (یا شکستش) اثر میذاره. به علاوه رتبه گوگل علاوه بر سایت، روی همه کسب و کارتون اثر میذاره. اگه کسی که دنبال محصول یا خدمات شما میگرده، نتونه شما رو روی گوگل پیدا کنه، میره سراغ رقیبتون! همین الآن بهترین فرصته که دست به کار بشید و این مراحلی که تو این مقاله براتون میگیم رو دنبال کنید تا سایتتون بالاتر از سایت رقبا ظاهر بشه و بتونه ترافیک بیشتری بگیره.

مخاطب هدفتون رو تعریف کنید.

حتما فکر می کنید این دیگه مشخصه، اما خیلی از سایت ها نمیتونن به مشتری های ایده آلشون خدمات رسانی کنن. صفحه اول سایت و همه صفحه های داخلی رو بخونید تا مطمئن بشید که تمام صفحات برای این دسته از مخاطبان نوشته شدند. اگه مخاطب هدفتون شامل افرادی از گروه های مختلف یا با نیازهای مختلف میشه (احتمالا شرکتتون بخش های B2C و B2B داشته باشه)، برای هر دسته از کاربرها یه مسیر مجزا فراهم کنید و با جهت یابی های واضح، کاربرها رو به محتوای مرتبط به خودشون هدایت کنید.

مشخص کنید وقتی مخاطب هدف شما شرکت هایی مثل شما رو سرچ می کنه، دنبال چه مطالبیه؟

به خصوص باید مشخص کنید چه کلیدواژه ها و عبارت هایی رو گوگل می کنن؟ اگه اولین باره که میخواهید راجع به همچین چیزهایی تحقیق کنید، ابزار های مختلفی هستن که میتونن براتون داده های تحقیقتونو فراهم کنن، یکی از این ابزارها که کار کردن باهاش از بقیه راحتتره Google Trends اما محدودیت بُرد داره. به نظرتون رستوران ها و فروشگاه ها چطوری برای کارشون یه جای مناسب پیدا می کنن که مشتری براشون باشه. شما هم باید دقیقا همون کار رو بکنید. باید کلمه ای رو انتخاب کنید که سایتتون شانس رتبه گرفتن براش رو داشته باشه. سرچ های دیگه ای رو که به اهداف شما نزدیک ترن و باهاشون همخوانی دارن رو پیدا کنید. مثلا احتمالا نیازهای کسی که "ایده های معماری" سرچ می کنه از نیازهای کسی که "معمارهای نزدیک من" سرچ می کنه کاملا متفاوت باشه. همینطور کوکورانه دنبال عبارت های محبوب تر نباشید، فقط چیزهایی رو هدف بگیرید که به اهداف شما مربوط باشن. وقتی 5 تا 10 تا کلیدواژه انتخاب کردید، یه فایل اکسل باز کنید و کلیدواژه و رتبه فعلی سایتتون برای اون کلیدواژه ها رو توش وارد کنید. می تونید با استفاده از این فایل مقدار پیشرفتتون رو در طول زمان اندازه بگیرید.

تکرار کنید و تکرار کنید

تولید محتوا یه کاری نیست که یک بار انجامش بدید و تموم بشه. اگه واقعا میخواهید ترافیک بیشتری از موتورهای جستجو بگیرید، باید به طور منظم سایتتونو بروز کنید. چقدر کافیه؟ ما بهتون توصیه می کنیم حداقل ماهی یه آپدیت داشته باشید، اما هرچی بیشتر باشه بهتره. اینم مثل بقیه چیزها، هر چی بیشتر تلاش کنید، بیشتر از رقباتون جلو میفتید و به نتایج بهتری میرسید. هفته ای 2-3 تا مطلب نوشتن خیلی هم سخت نیست.

تقویم کاری بسازید و مسئولیت ها رو مشخص کنید.

احتمالا هنوز هم تو فکر مورد شماره 4 هستید...بروزرسانی سایت خودش کلی کار میبره. اگه میخواهید کارها راحت پیش بره باید کار رو ساده کنید و مطمئن بشید که همه متوجه شدند چی کار باید انجام بدن. ضمنا حتما بهشون بگید که "چرا" باید این کارو انجام بدن. ما پیشنهاد می کنیم یه تقویم کاری درست کنید و توش وظایف هر کس رو مشخص کنید. مثلا:

آقای جوادی تا اولین سه شنبه هر ماه یه پست جدید می نویسه.

خانم باقری تا دومین سه شنبه هر ماه یه پست جدید می نویسه.

آقای جوای هفته سوم هر ماه، یه پست در مورد خدمات و محصولات جدیدمون با عنوان "محصولات جدید" می نویسه.

خانم باقری چهارمین هفته هر ماه یه مقاله "راهنمای مشتری" می نویسه.

این تکالیف باید بدون استثنا انجام بشن! برای همه جا بندازید که نباید پست نوشتن برای سایت رو بندازن برای هر وقت که شد و اگه نشد هم مهم نیست. این هم دقیقا به اندازه بقیه کارهای بازاریابی اهمیت داره.

پیشرفتتون رو بررسی کنید

چند هفته بعد از اینکه این کار رو شروع کردید، میتونید شروع کنید به چک کردن گوگل آنالتیکتون (یا هر آنالتیک دیگه ای که استفاده می کنید) و ببینید مطالبتون از هر موتور جستجو چقدر ترافیک میگیرن. میتونید حتی ببینید مطلب جدیدتون صفحه فرود چند تا کاربر بوده. وقتی صفحه فرود باشه، یعنی این صفحه از سایتتون جزء یکی از گزینه های صفحه نتایج گوگل (یا هر موتور جستجوی دیگه ای) جلوی کاربر قرار گرفته و کاربر انتخابش کرده و روش کلیک کرده. معمولا ترافیکی که هر صفحه میگیره، در طول زمان بیشتر میشه. اما مطالب مختلف، موضوعات مختلف و ... نتایج مختلفی میگیرن. ببینید کدوم مطلب ترافیک بیشتری میاره و سعی کنید مطالبی رو در ادامه اون مطلب بنویسید. وقتی میبنید یه چیزی داره نتیجه میده، بهش بال و پر بدید تا وقتی که یه چیزی تغییر کنه. این "یه چیزی" میتونه تغییراتی باشه که توی کار پیش میاد، یا تغییر در گرایش ها و غیره باشه.

متوقف نشوید

تعداد خیلی خیلی کمی از سایت ها هستن که میتونن برای یه مدت طولانی به طور منظم و زمانبندی شده سایتشونو آپدیت کنن. به خودتون نگید "خب که چی؟ به چه دردی میخوره؟" به جای این حرفا به این فکر کنید که "اگه تعداد کمی از رقبای من این کار انجام بدن یا اگه هیچ کدومشون این کارو نکنن، این فرصت خیلی خوبیه که ازشون جلو بزنم". افزایش رتبه گوگل به همین راحتی ها نیست – اگه اینطور بود که الآن رتبه همه بالا بود! برای این هدف باید یه سرمایه و زمان خرج کنید، اما بدونید که مزایایی که داره به تمام این ها می ارزه. یادتون باشه – و به اعضای گروهتون هم یادآوری کنید- که تلاشی که روی سایتتون میذارید یه استراتژی بلند مدته. میتونید با یه تبلیغ، فردا بالای گوگل باشید، اما بهتر اینه که با سئوی مناسب 3 سال بالای گوگل باشید. طول میکشه تا نتیجه بده، نذارید تأخیر در خشنودی کسب نتیجه ناامیدتون کنه.

طراحی سایت ، راهنمای کامل طراحی سایت تا اجرای آن

54
این مطلب مفید بود ؟40
منبع : وبگردی نمناک / م.ن
وبگردی