خنده

فواید شگفت انگیز یوگای خنده

کد مطلب : 34368زمان مطالعه : 3 دقیقه
در این مطلب می خواهیم چند ویژگی مثبت و سودمند خنده را با شما در میان بگذاریم تا با خواندن آن ها، انگیزه تان برای هرچه بیش تر خندیدن و پیوستن به باشگاه های خنده، دوچندان شود.

یوگای خنده و تاثیر آن بر سلامتی

در 20 سال اخیر تحقیقات مختلفی در مورد خنده و تأثیرات مثبت آن انجام شده است. خنده بر روی بسیاری از بیماری های جسمی و روحی تاثیرگذار است و امروزه واژه «خنده درمانی» در کنار موسیقی درمانی، تئاتر درمانی و مواردی از این دست، وارد واژگان درمانی شده و مورد توجه قرار دارند.

در تمام بیماری های روانی ردپایی از استرس و اضطراب وجود دارد؛ تا جایی که برخی روانشناسان بر این عقیده اند که اضطراب مادر همه بیماری های روانی است. نکته جالب توجه اینکه خندیدن می تواند تا حد زیادی بر مدیریت استرس تاثیرگذار بوده و با ایجاد تغییر در وضعیت ترشحات هورمونی و آزاد کردن هورمون های آدرنالین و نورآدرنالین در خون عمل 2 مرحله ای پاسخ و استراحت را تسهیل کرده و در نتیجه با رفع استرس و فشارهای روزمره در فرد احساس شادابی و رهایی ایجاد کند.

در یوگای خنده، از خنده به عنوان شکلی از ورزش یاد می شود. در این کلاس ها افراد یاد می گیرند خنده را به صورت یک تمرین انفرادی انجام دهند و تجارب عمیقی را با آرامبخشی خنده، تجسم و تنفس یوگایی به دست آورند.

 یوگای خنده

یوگای خنده تاثیر زیادی در سلامتی انسان دارد

روز جهانی خنده هر سال در نخستین یکشنبه ماه مه برگزار می شود. اولین جشن در 11 ژانویه 1998، در بمبئی هند برگزار شد که دکتر مادان کاتاریا، بنیانگذار حرکت یوگای خنده آن را راه انداخت. بزرگداشت روز جهانی خنده یک مانیفست مثبت برای صلح جهانی است و قصد آن بیداری جهان برای برادری و دوستی از راه خنده است و محبوبیت آن به صورت فزاینده همراه یوگای خنده افزایش پیدا کرده است. در حال حاضر بیش از 6 هزار باشگاه خنده در 5 قاره جهان وجود دارد.

زمینه ایجاد یوگای خنده را خود دکتر کاتاریا در سال 1995 در بمبئی فراهم کرد. او که مشغول نوشتن مقاله ای با عنوان «خنده بهترین طبیب است» بود و از طرف دیگر، تحت تاثیر کتاب «کالبدشناسی یک بیماری» از نورمن کازینس قرار گرفته بود به این موضوع اندیشید که چرا خودش عملا تاثیرات خنده را امتحان نکند، بنابراین ساعت 7 صبح روز سیزدهم مارس 1995 به پارکی در نزدیکی منزلش رفت و با 4 نفر از افرادی که مشغول ورزش صبحگاهی بودند و حاضر شدند او را همراهی کنند، شروع به خندیدن به شکل های مختلف کرد و به همین سادگی اولین باشگاه یوگای خنده شکل گرفت که خیلی سریع هم تعداد اعضای آن افزایش یافت . درواقع، در یوگای خنده، از خنده به عنوان شکلی از ورزش یاد می شود. در این کلاس ها افراد یاد می گیرند خنده را به صورت یک تمرین انفرادی انجام دهند و تجارب عمیقی را با آرامبخشی خنده، تجسم و تنفس یوگایی به دست آورند .

یوگای خنده

سلامتی ارمغان شگفت انگیز خنده است

 فواید فوق العاده یوگای خنده :

1 -خنده و افسردگی

هنگام خندیدن ترشح هورمون های اندروفین و آنکفالین افزایش می یابد. با افزایش این 2 هورمون که در واقع هورمون های سرخوش کننده هستند، حالتی به افراد دست می دهد که به آن سرمستی و سرخوشی گفته می شود. این حالت دقیقا در تقابل با شرایط خلق پایین و افسردگی قرار می گیرد .

2 -خنده و گوارش

موضوع جالب دیگر در ارتباط با یوگای خنده این است که چنین تمریناتی درواقع مثل ماساژ عمل می کند و خون مورد نیاز اعضای داخلی بدن را تامین می کند. آیا ورزش یا عمل دیگری می شناسید که بتواند اعضای داخلی دستگاه گوارش را از بیرون ماساژ دهد؟ در حقیقت، فقط با خندیدن است که این امکان برای دستگاه گوارش فراهم می شود .

3 -خنده و عضلات صورت

در یوگای خنده با تمریناتی که روی عضلات صورت، حنجره و فک انجام می شود، خوب و راحت خندیدن را یاد می گیریم و این کار باعث سفت شدن پوست صورت و جوان ماندن آن می شود .

4 -خنده و کمرویی

از دیگر مزایای یوگای خنده، برطرف کردن برخی مشکلات رفتاری مانند خجالتی بودن، یاس و ناامیدی است . ابتدای کار انجام تمرینات یوگای خنده در جمع برای افراد خجالتی کار بسیار سختی است ولی به مرور زمان وقتی می بینند همه این کار را کنار هم انجام می دهند، خندیدن برایشان راحت تر می شود .

5 -خنده و اضطراب

تمرینات یوگای خنده برای افراد مضطرب و نگران هم مفید است. خنده با کاهش غلظت هورمون های استرس مانند کورتیزول آثار استرس را برطرف می کند. فقط کافی است افراد مضطرب تاثیرات مثبت خنده را باور داشته باشند و تمرین کنند

فواید شگفت انگیز یوگای خنده

4.828
این مطلب مفید بود ؟271
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
برگرفته از سلامت نیوز / م.ف
برچسب : یوگا
وبگردی