مسواک زدن
شاید هرگز به نظر شما نرسیده باشد اما درحقیقت با مسواک زدن شما فقط خورده های غذا را از بین نمی برید بلکه به بهداشت دهان نیز رسیدگی می کنید.

 در طول روز چند بار مسواک بزنیم ؟ 

بسیاری از مردم در مسواک زدن فقط به پاک کردن خرده های غذایی فکر می کنند، غافل از اینکه خرده های باقیمانده غذا با حرکات لب و زبان و گونه و جریان بزاق تا حد زیادی شسته می شوند. بهداشت دهانی ما یکی از مهم ترین عوامل در بهداشت کلی و سلامت کلی بدنمان محسوب می شود. با افزایش و بهبود بهداشت دهانی می توانید سلامت کلی خود را تضمین کنید که یکی از راه های آن مسواک زدن منظم می باشد. 

مسواک منظم می تواند باعث فواید زیر شود:

  •  جلوگیری از پلاک ها
  •  جلوگیری از پوسیدگی های دندانی
  •  جلوگیری از حفره های دندانی
  •  کاهش خطر ابتلا به بیماری های لثه ای
  •  کاهش خطر ابتلا به سرطان های دهان 

عادت های مسواک زدن برای همه افراد متفاوت است اما متخصصان پیشنهاد می کنند که روزی دو بار مسواک و هر بار حدود 2 دقیقه بزنید. در کنار این که چند بار در روز مسواک می زنید، طرز مسواک زدن شما نیز بسیار مهم است. همچنین نوع مسواکی که استفاده می کنید و عوامل دیگر نیز می توانند در این مورد تاثیرگذار باشند. در این قسمت از سلامت دهان و دندان نمناک عادت های مختلف در مورد مسواک زدن را به شما پیشنهاد می کنیم که در آن باید از تکنیک های مناسب استفاده کنید.

مسواک منظم

 برای مراقبت از دندان ها هر دفعه چند دقیقه مسواک بزنیم ؟

سازمان سلامت جهانی به شما پیشنهاد می کند که دو بار در روز و هر بار 2 دقیقه مسواک بزنید. اگر کم تر از 2 دقیقه مسواک بزنید، نمی توانید پلاک های دندانی را بردارید.

اگر فکر می کنید که این دو دقیقه بسیار طولانی تر از مسواک زدن همیشگی شما می باشد، پس تنها نیستید. بسیاری از افراد فقط 45 ثانیه صرف مسواک زدن می کنند اما مطالعات نشان می دهد که تایم مسواک زدن چقدر می تواند روی از بین بردن پلاک های دندانی موثر باشد. مسواک زدن 2 دقیقه ای می تواند تفاوت بسیار زیادی با 45 ثانیه داشته باشد و 26 درصد پلاک بیشتری را از روی دندان های شما بردارد. 

 چگونه دندان هایم را مسواک بزنم ؟

زمانی که از تایم مناسب مسواک زدن خود مطمئن شدید، باید یاد بگیرید که از تکنیک مناسب مسواک زدن استفاده کنید. مسواک را با زاویه 45 درجه روی دندان و لثه های خود قرار دهید.

از پهنای دندان های خود شروع به مسواک زدن کنید و ضربه های بسیار کوتاه به آن وارد کنید.

مسواک را عقب و جلو در طول سطح دندان بکشید. برای فشار ملایم به دندان باید حرکات شما باید به صورت عقب و جلو باشد تا بتوانید کل سطح دندان خود را مسواک بزنید.

برای مسواک زدن صحیح داخل سطح دندانی ، مسواک را به صورت عمودی نگه دارید و آن را در طول داخل دندان بالا و پایین کنید.

بعد از استفاده از مسواک آن را به خوبی شستشو دهید. مسواک خود را به صورت سربالا در جا مسواکی قرار دهید. اگر با اشخاص دیگری زندگی می کنید و مسواک های همه شما در یک جا نگهداری می شوند، حتما مطمئن شوید که مسواک شما با مسواک هیچ کس دیگر تماس نداشته باشد.

اجازه دهید که مسواکتان در معرض هوای آزاد خشک شود و همچنین می توانید آن ها را در جا مسواکی در بسته نگه دارید.

روزی یک بار هم قبل از مسواک زدن نخ دندان بکشید.

نخ دندان به از بین بردن اجزای غذا و پلاک بین دندان ها کمک می کند که با مسواک نمی توانید به آن ها دسترسی داشته باشید.

نخ دندان

 بهترین زمان برای مسواک زدن چه موقع می باشد ؟

بعضی از دندانپزشکان پیشنهاد می کنند که بعد از هر وعده غذایی مسواک بزنید . عموما اگر دوبار در روز مسواک می زنید ، احتمالاً باید یک بار صبح و یک بار قبل از خواب این کار را انجام دهید.

اگر بعد از خوردن صبحانه مسواک می زنید ، حداقل باید یک ساعت بعد از صبحانه خوردن صبر کنید.

این تایم مسواک زدن بسیار مهم است ؛ مخصوصاً اگر مواد اسیدی مثل مرکبات مصرف کرده باشید.

مسواک زدن بسیار سریع بعد از مصرف غذاهای اسیدی یا نوشیدنی های اسیدی مینای دندان را از بین می برد که بر اثر مصرف اسید ضعیف شده است. اگر صبحانه آب پرتقال می خورید و زمان دارید که یک ساعت تا مسواک زدن صبر کنید صبر کنید ، بهتر است قبل از صبحانه این کار را انجام دهید اما اگر اصلا قادر به انجام این کار نیستید فقط بعد از صبحانه کمی آب در دهان خود بریزید و دهانتان را شستشو دهید و یک آدامس بدون قند بجوید تا یک ساعت سپری شود. 

آیا می توان دندان ها را زیاد مسواک زد ؟

مسواک زدن دندان ها سه بار در روز بعد از هر وعده غذایی احتمالاً به دندان های شما آسیب وارد نمی کند. اگرچه که مسواک زدن به صورت بسیار سفت یا خیلی زود بعد از مصرف غذاهای اسیدی احتمال آسیب دارد. هنگام مسواک زدن حتما باید مسواک لمس کامل اما ملایم با دندان ها داشته باشد. حتی اگر قرار است که دندان خود را به صورت عمقی تمیز کنید، بازهم باید با آن ملایم رفتار کنید زیرا سخت برخورد کردن با دندان باعث از بین بردن مینای دندان و حساسیت لثه خواهد شد. 

اگر مطمئن نیستید که سفت یا شل مسواک می زنید بهتر است به مسواک خود نگاهی بیاندازید. اگر موهای مسواک شما صاف شده اند، احتمالاً بیش از حد خشن رفتار می کنید و بهتر است که مسواک خود را نیز عوض کنید. 

 چه نوع مسواکی باید استفاده کرد ؟

در مطلب معرفی مسواک خوب برای دندان در بخش سلامت دهان و دندان نمناک گفتیم که بهترین حالت این است از مسواک های نرم برای تمیز کردن دندان استفاده کنید. استفاده از مسواک ها با ریشه های سفت و سخت عاملی برای آسیب دیدگی لثه و مینای دندان می باشد و فشار زیادی را به دندان ها وارد خواهد کرد. در سریع ترین زمان ممکن، مسواکی را که دارای خم شدگی و شکنندگی شده است را عوض کنید. حتی اگر ریشه های موجود در مسواک هم سالم هستند، بهتر است که هر سه ماه یا چهار ماه یک بار مسواک خود را جایگزین کنید.

تحقیقات نشان می دهد که بهترین حالت مسواک زدن، استفاده از مسواک های الکتریکی یا همان برقی با استفاده از سر مسواک چرخان می باشد. هنوز هم عادت های مسواک زدن روزانه بستگی به این دارد که از چه مسواک هایی استفاده می کنید. بهتر است هر چیزی را که احساس راحتی بیشتری با آن دارید را انتخاب کنید.

مسواک زدن

 نکته:

اگر مبتلا به آرتروز می باشید یا در نگه داشتن مسواک به دلیل بیماری ها و مشکلات مختلف مشکل دارید بهتر است از مسواک های برقی یا مسواک های حاوی باتری استفاده کنید که می تواند بهتر از مسواک های دستی به تمیز کردن دندان و از بین بردن پلاک دندانی بپردازد. 

در کنار مسواک زدن راهکارهای زیر را نیز در پیش بگیرید تا بتوانید سلامت دندان خود را تضمین کنید

  •  روزانه نخ دندان بکشید.
  •  بعد از هر بار مسواک و نخ دندان از شوینده های دهان استفاده کنید.
  •  به اندازه کافی آب بنوشید.
  •  یک رژیم غذایی سالم با محدود کردن نوشیدنی ها و غذا های قنددار را در پیش بگیرید.
  •  بیش از حد میان وعده نخورید.
  •  هر چهار ماه یکبار مسواک خود را تعویض کنید.
  •  حتما چکاپ های دندانپزشکی منظم برای جرم گیری و معاینه داشته باشید.

در طول روز چند بار و چند دقیقه مسواک بزنیم خوبه ؟

4.5119
این مطلب مفید بود ؟10613
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منبع : mouthhealthy / ada / بخش بهداشت و سلامت نمناک/ن/م.ح
برچسب : مسواک زدن
وبگردی