دندان های فاصله دار

درمان دندان های فاصله دار

کد مطلب : 10337زمان مطالعه : 5 دقیقه
درمان دندان های فاصله دار به چندین روش ممکن است که طبق گفته ی متخصصین دندانپزشکی بایستی راههای درمان دندان های فاصله دار با توجه به شرایط بیمار انتخاب شود.

بهترین راه درمان دندان های فاصله دار کدام است؟؟؟

 

درمان دندان های فاصله دار به چندین روش ممکن است که طبق گفته ی متخصصین دندانپزشکی بایستی راههای درمان دندان های فاصله دار با توجه به شرایط بیمار انتخاب شود. چرا که فرم فک و دندان های در بین افراد محتلف متفاوت است و نمی توان برای تمام دندان های فاصله دار یک نوع در مان را انتخاب کرد.

 همانطور که می دانید فرم فک و دندان در رضایت شما از لبخندی که می زنید تاثیری بسزا دارد. گاهی برخی از ما ایرادهایی را در فرم دندان های مان احساس می کنیم اما نمی دانیم مشکل اصلی کجاست.

فاصله دندانی چیست؟

در واقع  در حالت طبیعی  دندان شما باید به اندازه ای از هم فاصله داشته باشد که بتوانید یک نخ دندان از لای آن رد کنید. در برخی افراد این فاصله بیشتر از یک نخ دندان و شاید به اندازه یک سانتی متر باشد. دلایل مختلفی برای بروز این مشکل می توان در نظر گرفت. اولین و مهم ترین علت آن ژنتیک است؛ یعنی ممکن است، شما ژن فک بزرگ را از یکی از والدین و ژن داشتن دندان های ریز را از یکی دیگر از والدین به ارث برده باشید و درنتیجه فاصله زیادی بین دندان های تان ایجاد شود.

 

گاهی اوقات نداشتن برخی دندان های انتهایی، همچنین بیماری های لثه هم می تواند علت ایجاد فاصله بین دندان ها شود. دکتر زرگری نژاد دو روش تهاجمی و غیرتهاجمی برای بستن فاصله بین دندان ها معرفی می کند. روش غیرتهاجمی استفاده از ارتودنسی است که تقریبا می توان گفت از میان راه های موجود بهترین شیوه است. در روش تهاجمی نیاز به تراش دندان است که گاهی تمام دندان باید تراش بخورد و گاهی تراش خوردن یک طرف از آن کفایت می کند.

  

آیا مطمئن ترین راه ارتودنسی است؟

فاصله و فضای بیشتر از دو میلی متر را نمی توان با کامپوزیت پر کرد چون دندان خیلی پهن می شود و زیبایی که مدنظر بیمار است برآورده نمی شود. به همین دلیل اگر فضای زیادی بین دندان ها وجود داشته باشد معمولا باید افراد برای ارتودنسی مراجعه کنند چون با وجود زمان طولانی، نتیجه قابل پیش بینی است و بیمار هیچ بافتی از دندان را از دست نمی دهد. یکی از ایمن ترین و بهترین راه های از بین بردن فاصله بین دندان ها ارتودنسی از سنین پایین است. این درمان کمک می کند در بسیاری از موارد فاصله بین دندان ها از بین برود.

اگر پایه فک شما خوب باشد و فاصله دندان های تان هم زیاد نباشد معمولا ارتودنسی بهترین درمان محسوب می شود. حتی اگر در سنین کودکی نیز ارتودنسی انجام نشود، می توان تا دوره میانسالی از این روش درمانی بهره گرفت، بنابراین برای انجام این کار بهانه نیاورید که «از ما گذشته!» اگر در بزرگسالی بخواهید درمان ارتودنسی را برای از بین بردن فاصله دندان های تان انتخاب کنید، می توانید از دندانپزشک بخواهید گیره ها یا براکت های سرامیکی هم رنگ دندان برای تان استفاده کند تا از لحاظ ظاهری دچار مشکل نشوید. ارتودنسی کمک می کند دندان ها به صورت ردیف و متناسب کنار هم قرار گیرند. در این حالت رعایت بهداشت دهان و دندان نیز آسان تر خواهد بود.

 درمان دندان های فاصله دار

روش های مناسب جهت درمان فاصله دندان ها

 

با لامینیت یا ونیرهای کامپوزیتی دندان هم می توان فاصله دندان های را درمان کرد

ونیر پوششی است که می تواند با کامپوزیت باشد و فقط یک سطح از دندان تراش می خورد که در مطب انجام می شود یا می توان از دندان تراش خورده قالب تهیه کرد و به لابراتوار داد تا پوششی چینی را به ما بدهد که به سطح دندان چسبیده می شود و این روش کمتر تهاجمی است. در این روش با مواد هم رنگ که برای ترمیم دندان های جلویی استفاده می شود، می توان فضای بین دندان ها را پوشاند. اتفاقی که در این روش می افتد این است که اگر از نتیجه راضی نباشید به راحتی می توان کامپوزیت را برداشت. در این نوع ونیر، بهداشت دهانی شما اهمیت خاصی دارد چراکه یکی از مهم ترین موارد شکست لامینیت ها در کوتاه مدت خواهد بود که منجر به ایجاد لکه تغییر رنگ و پوسیدگی ثانویه می شود.

 

 به باندینگ فکر کنید

برخی اوقات به هر دلیل ممکن است حوصله ارتودنسی طولانی مدت را نداشته باشید و بخواهید خیلی سریع به نتیجه برسید، بنابراین به روش های سریع و بدون معطلی فکر می کنید. یکی از روش های ساده و سریعی که می توان به آن فکر کرد بستن فاصله بین دندان ها به روش باندینگ است چون هم سریع است هم ارزان. در این روش دندان با خمیرهای مخصوص تمیز می شود. یک صمغ همرنگ دندان به قسمت های لازم اضافه شده و دندانپزشک آنها را فرم می دهد. بعد از آن با کمک نور ماوراء بنفش این صمغ سفت و محکم می شود و درنهایت به دندان می چسبد.

 از مهم ترین مزیت های این روش آن است که آن دندان ها تراش نمی خورند و زیبایی مناسب و منطبق با دندان های طبیعی را می توان مشاهده کرد.« اگر قرار باشد فرد از روش تهاجمی استفاده کند می توان به طور مستقیم و در یک جلسه و با کامپوزیت های رنگ دندان آن را در مطب انجام داد. اما راه دیگری نیز وجود دارد و آن اینکه قالب از بیمار گرفته و به لابراتوار ارجاع داده می شود تا ونیری تهیه کند که بعد روی دندان چسبانده شود.» توجه داشته باشید دوام این روش به موادی که استفاده می شود، مهارت پزشک و البته مراقبت های خودتان بستگی دارد.

  

در صورت نیاز روکش کنید

اگر بیمار تعداد فاصله دندانی و چند دندان نیاز به روکش داشته باشد. در این صورت روش روکش دندان برای فرد استفاده می شود. یکی از قدیمی ترین عناصر زمین زیرکونیوم است. این ماده درجه یک در صنعت دندانسازی اهمیت خاصی دارد. در استفاده از زیرکونیوم باید دقت کرد که رنگ آن با رنگ دندان کمی متفاوت است و بهتر است برای زیر روکش استفاده شود. بعد روی آن را کامپوزیت یا لامینیت استفاده کنیم. البته اگر فاصله دندان ها مربوط به جلوی دندان نباشد می توان فقط از زیرکونیوم استفاده کرد اما برای جلوی دندان تنها پوشش چینی است که می تواند جلای لازم را به دندان ها بدهد و آنها را به دندان طبیعی نزدیک کند. به این نکته هم توجه کنید که در روش روکش قسمت بیشتری از دندان برداشته می شود.

 

سرامیک هم گزینه ی خوبی است 

برای داشتن دندان های زیبا چندین راه وجود دارد که یکی از آنها هم استفاده از قطعات نازک چینی به نام لامینیت است که به جای مینای دندان قرار می گیرد و به راحتی این فاصله را پر می کند. اگر دندان های جلوی تان از هم فاصله دارد، باید بدانید در این روش همه دندان های جلویی تان درگیر می شود بنابراین اگر فقط بین دو دندان فاصله وجود داشته باشد منطقی نیست که همه دندان ها را درگیر کنید.

 در این روش سطح رویی دندان بین نیم تا 7/0 میلی متر تراش می خورد. این روش نسبت به باندینگ هزینه بیشتری دارد. این روش با اینکه یکی از مرسوم ترین روش های بستن فاصله بین دندان هاست اما برای حفظ نسبت دندان ها نیاز به یک برنامه ریزی دقیق دارد. نگران دورنگی دندان ها نباشید چون رنگ دندان های مجاور توسط یک راهنمای رنگ گرفته می شود تا اطمینان حاصل شود رنگ ونیر ساخته شده کاملا طبیعی جلوه می کند. 

درمان دندان های فاصله دار

58
این مطلب مفید بود ؟80
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
برگرفته از خبر نو /ن
وبگردی