سرطان مری

علت ، علائم و تشخیص سرطان مری با نوعی قرص

کد مطلب : 17945تعداد نظرات : 1 نظرزمان مطالعه : 4 دقیقه
سرطان مری ، بیماری است که در قسمتی از دستگاه گوارش اتفاق می افتد که حلق را به معده متصل می سازد،این بیماری از لحاظ شیوع، و علت مرگ و میر در سرتاسر جهان در رتبه ششم قرار دارد.

علل ،علائم ، تشخیص و پیشگیری از سرطان مری

سرطان مری سرطانی است که در مری - یک لوله طولانی و توخالی که از گلو به شکم شما می آید- به وجود می آید ؛ مری،به شما کمک می کند تا مواد غذایی را از پشت گلو به معده تان حرکت دهید، تا فرآیند هضم صورت بگیرد. سرطان مری معمولا در سلول هایی شایع می شود که در داخل مری قرار دارند و در هر کجای این عضو ،صورت می گیرد. مردان، بیشتر از زنان به این بیماری مبتلا می شوند، این بیماری از لحاظ شیوع، و علت مرگ و میر در سرتاسر جهان در رتبه ششم قرار دارد.

میزان بروز این بیماری در مناطق مختلف جغرافیایی متفاوت است در برخی مناطق، موارد بیی وجود دارد که ممکن است به مصرف دخانیات و الکل یا عادات غذایی خاص و چاقی مربوط باشد.

سرطان مری

علائم و نشانه های سرطان مری

علائم سرطان مری

چه زمانی نزد پزشک بروید

سرطان مری ابتدا به طور معمول مجموعه ای از نشانه ها و علائم نیست ، در صورتی که علائم و نشانه هایی وجود داشته باشد که باعث نگرانی شما می شوند، با پزشک خود مشورت کنید.اگر شما متوجه نغییراتی شدید، مثل پیش آگهی که خطر ابتلا به سرطان مری را از طریق ریفلاکس اسیدی نشان می دهد، از پزشک خود بپرسید که علائم و نشانه های تشخیص چه می تواند باشد، که وضعیت شما بدتر نشود.غربالگری برای سرطان مری ،به طور معمول به جز بیماران مبتلا به تغییرات به علت کم بودن سایر گروه های پر خطر به آسانی قابل شناسایی نیست ، اگر علائم بیماری دارید، با پزشک خود مشورت کنید.

علل سرطان مری

دقیقا مشخص نیست که علت سرطان مری چیست ؛ این بیماری در زمانی اتفاق می افتد که سلول های مری باعث ایجاد خطا (جهش) در DNA می شوند.این امر ،سلول های سرطانی را افزایش می دهد و از کنترل خارج می شوند. سلول های غیر طبیعی جمع شده، توموری را در مری ایجاد می کنند ،که می تواند به بافتهای مجاور حمله کند و به سایر قسمت های بدن گسترش و نفوذ یابد.

تشخیص سرطان مری

انواع سرطان مری

سرطان مری با توجه به نوع سلول هایی که درگیر آن هستند، طبقه بندی می شود نوع سرطان مری ،به شما کمک می کند تا گزینه های درمان خود را تعیین کنید انواع سرطان مری عبارتند از:

آدنوکارسینوما : آدنوکارسینوم، در سلول های غدد ترشحی مری و اغلب در قسمت پایین تر مری ایجاد می شود.آدنوکارسینوما، شایع ترین نوع سرطان مری در ایالات متحده و در کل عمدتا در میان سفیدپوستان است.

سرطان سلولی فلسیسلول های باریک، سلول های نازک و مسطحی هستند که، سطحی از مری را تشکیل می دهند.

انواع سرطان مری

کارسینوم: سلول سنگفرشی اغلب در قسمت فوقانی وسطی مری است.سرطان سلول سنگفرشی ،شایع ترین سرطان مری در سراسر جهان است.

انواع دیگر : بعضی از انواع نادر سرطان مری، عبارتند از :سرطان سلول کوچک، سارکوم، لنفوم، ملانوم و کوریوکارسینوما.

تشخیص سرطان مری با نوعی قرص

سرطان مری در ابتدا بدون علامت است اما با عود بیماری و پیشرفت آن ، بیمار دچار اختلال در بلع می شود.

در سرطان مری نمونه برداری سلول های سرطانی مشکلات خاص خود را دارد اما روش نوینی برای شناسایی سلول های سرطانی وجود دارد که با استفاده از آن بیماران از مشکلات روش نمونه برداری رهایی می یابند.

تشخیص فوری سرطان مری

در این روش با بلعیدن نوعی قرص با نام " pill on a string" ، سلول های سرطانی شناسایی می شوند . این قرص به اندازه کپسول های مولتی ویتامین است که یک اسفنج فشرده درون آن جای گرفته است.

 نمونه برداری از مری

وقتی بیماراین کپسول ها را قورت می دهد، قرص راه یافته به درون معده مدت 5 دقیقه در آنجا می ماند ولایه خارجی کپسول در معده حل شده و اسفنج فشرده گسترش پیدا می کند . این قرص متصل به یک رشته باریک است که یک سر آن در دست پرستار است. در این روش پرستاربا گرفتن رشته متصل به قرص و بیرون کشیدن اسفنج از درون مری بیمار،از سلول های سرطانی مری در ابعاد وسیع وحدود نیم میلیون سلول نمونه برداری می کنند.

تشخیص سرطان مری

این قرص بر روی 2 هزار بیمار آزمایش شده اما آزمایشات بیشتری برای تاثیر سودمندی آن نیاز است.

عوامل خطرناک و سرطان مری

تصور می شود که تحریک مزمن مری ممکن است به تغییرات ناشی از سرطان مری کمک کند. عواملی که موجب تحریک در سلول های مری شما می شوند و خطر ابتلا به سرطان مری را افزایش می دهند، عبارتند از:

  • داشتن بیماری ریفلاکس معده (GERD)
  • سیگار کشیدن
  • تغییرات پیش سرطانی در سلول های مرطوب ( بافت مری)
  • چاق بودن
  • نوشیدن الکل
  • داشتن ریفلاکس صفرا
  • داشتن مشکل بلع به دلیل یک اسفنکتر مری که آرام نخواهد شد (achalasia)
  • عادت همیشگی، برای نوشیدن مایعات داغ
  • عدم استفاده از میوه ها و سبزیجات به میزان کافی
  • درمان با تابش اشعه در قفسه سینه

ابتلا به سرطان مری

عوارض جانبی پیشرفت سرطان مری

پیشرفت سرطان مری، می تواند عوارضی را ایجاد کند، مانند:

انسداد مری: سرطان ممکن است بدخیم باشد یا غیرممکن باشد که غذا و مایع از طریق مری به دستگاه گوارش شما منتقل شوند. سرطان مری پیشرفته می تواند ایجاد درد کند.

خونریزی : سرطان مری می تواند باعث خونریزی شود. گرچه خونریزی معمولا تدریجی است، در بعضی موارد ممکن است ناگهانی و شدید باشد.

جلوگیری از ابتلا به سرطان مری

 پیشگیری از سرطان مری

شما می توانید اقدامات خود را برای کاهش خطر ابتلا به سرطان مری انجام دهید بعنوان مثال:

ترک سیگاراگر سیگار می کشید، با پزشک خود درباره راه های ترک سیگار صحبت کنید داروها و مشاوره هایی در دسترس هستند، تا به شما کمک کنند این کار را راحت تر انجام دهید.

خوردن میوه ها و سبزیجات بیشتر: انواع مختلف میوه ها و سبزیجات را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. 

علت ، علائم و تشخیص سرطان مری با نوعی قرص

4.338
این مطلب مفید بود ؟335
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منبع : بخش بهداشت و سلامت نمناک / ن / ف
1 نظر به ثبت رسیده است
F.kh1396-06-24
سلام لطفن کمکم کنین چیکار کنم جوشامو هر کاری کردم رفع نمیشه لطفن کمکم کنید ممنونم
14
وبگردی