شکستن دندان
عادت های بد می تواند آسیب جدی به دندان ها و لثه وارد کند و حتی تا شکستن دندان ها و ترک خوردن مینای دندان هم پیش برود. پس قبل از اینکه سراغ روش های زیبایی دهان و دندان بروید، بهتر است این مطالب را بدانید.

شکستن دندان و شرایط نگهداری از دندان شکسته

در بسیاری از کشورهای پیشرفته بسیاری از افراد حتی در سنین سالمندی دندان های طبیعی خود را در دهانشان دارند چون دراین کشورها فرهنگ پیشگیری از بیماری و آسیب ها به خوبی جا افتاده است.اغلب شکسته شدن دندانها به علت استفاده از مواد خوراکی مانند آجیل ها اتفاق می افتد.زیرا بازار شکستن تخمه، و فندق با دندان، در ایام عید داغ است.

جلوگیری از شکستن دندانها

رئیس انجمن متخصصین دندانپزشکی ترمیمی و زیبایی ایران با اشاره به اینکه دندان ایرانی ها در نوروز بیشتر می شکند، گفت:اگر دندان دائمی دچار شکستگی شود قطعه شکسته را بهتر است در داخل یک محیط مرطوب مانند آب مقطر نگه داشت تا رطوبت خود را از دست ندهد.

ابراهیم امین صالحی درباره افزایش شکستگی دندانها در نوروز اظهار داشت:شکستگی های دندان جزو مشکلات زیادی است که در ایام عید برای افراد اتفاق می افتد به دلیل اینکه مردم معمولاً در ایام نوروز از آجیل سفت زیاد استفاده می کنند و همین باعث می شود که دندانهایی که ضعیف شدند به راحتی دچار شکستگی می شوند.

این متخصص دندانپزشکی ترمیمی و زیبایی ادامه داد:معمولا مشکل اصلی ما دندانپزشکان بعد از تعطیلات نوروز شکستگی ها هستند که بیماران زیادی به ما مراجعه می کنند و شکستگی ها باعث ایجاد یک تیزی در دندان می شوند که این تیزی باعث آزار زبان بیمار می شود و باید مقداری صاف شود که فرد را دچار ناراحتی نکند و بعد به صورت اساسی دندان ترمیم شود.

امین صالحی عنوان کرد:مهمتر از همه این است که وقتی دندان ها دچار مشکلی می شوند مانند شکستگی یا حتی عفونت لثه؛ بهترین کار استفاده از دهانشویه ها و رعایت بهداشت کامل مثل استفاده از مسواک و نخ دندان است که می تواند زمان زیادی میزان التهاب را کاهش دهد.

رئیس انجمن متخصصین دندانپزشکی ترمیمی و زیبایی ایران تصریح کرد:اگر دندان دائمی دچار شکستگی شود قطعه شکسته را بهتر است در داخل یک محیط مرطوب مانند آب مقطر نگه داشت تا رطوبت خود را از دست ندهد و در نخستین فرصت آن را به دندانپزشک رساند و اگر آن قطعه شکسته شده خشک شود قابل استفاده نخواهد بود و زمانی که به دندانپزشک مراجعه شد همان قطعه را می توان سر جای خود برگرداند.

امین صالحی خاطرنشان کرد:مهمترین نکات برای پیشگیری از آسیب های دندانی در ایام عید را می توان در درجه نخست مسواک زدن صحیح و در صورتیکه لثه ها متورم هستند استفاده از دهانشویه و جرم گیری های مداوم توصیه کرد و بهتر است این جرم گیری ها قبل از ایام عید انجام شود که هم دندانهای فرد چکاپ شود و هم اگر مشکلی داشته باشد توسط دندانپزشک رفع شود و دیگر در ایام عید به مشکلی برخورد نکند و مسئله بعدی این است که از خوردن و جویدن مواد غذایی سفت و آجیل سفت به شدت خودداری شود چون همه این موارد تروما ایجاد می کنند و باعث شکستگی دندان می شوند، البته ممکن است همان لحظه این اتفاق نیفتد ولی تَرک ایجاد می کند و بعد دندان دچار شکستگی می شود.

خطر شکستن دندانها در عید بیشتر است

51
این مطلب مفید بود ؟10
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
برگرفته از تسنیم-/ف
وبگردی