حشره خواری
در بعضی کشور ها حشره خواری جزو رژیم غذایی به حساب می آید و به راحتی حشرات چندش آور را میخورند ولی خوردن حشرات از نظر شرعی چه حکمی دارد؟

حشره خواری در اسلام 

اصولا ایرانی ها از حشرات چندش شان میشود و برای خانم ها که یک فاجعه است اما در بعضی کشور ها همین حشرات را میخورند و لذت میبرند.

اگرچه خوردن سوسک، ملخ و هزارپا برای بسیاری از افراد تهوع آور است، اما باید بدانید که حشره خواری سابقه ای چندین هزارساله در جوامع سنتی جهان دارد و هم اکنون بیش از دومیلیارد نفر از حشرات در رژیم غذایی خود استفاده می کنند.

 خوردن حشرات زنده

 خوردن کدام حشرات حلال است 

گفته می شود حشرات در عین ارزان بودن منابع سرشار پروتئین، کلسیم و آهن هستند و مردم کشورهای مختلف جهان آنها را به صورت پخته، خام یا زنده مصرف می کنند. محققان پیش بینی کرده اند که در ده سال آینده مردم بیشتری به حشره خواری روی می آورند و این منبع غذایی جایگزین گوشت قرمز خواهد شد. همچنین افراد بسیاری در کشورهای خارجی برای لاغری و کاهش وزن از ساس تغذیه می کنند و خوردن حشرات را راه درمان بسیاری از بیماری ها می دانند.

حشره خواری

 خوردن حشرات در اسلام 

حشره خواری در فرهنگ و تاریخ ایرانیان جایی ندارد اما شاید روزی برسد که کمبود مواد غذایی در جهان ما را هم ناگریز از خوردن این موجودات کند. از همین رو حکم شرعی خوردن انواع حشرات را از مراجع عظام تقلید جویا شدیم که مشروح آن در ادامه آمده است:

 
آیت الله خامنه ای:
پرسش:با توجه به اینکه گفته می شود در مواردی خوردن حشرات برای درمان بیماری ها مفید است (مثل ساس و جیرجیرک) آیا اینکار از لحاظ شرعی جایز است؟
خوردن کدام حشرات حرام است؟
 
پاسخ:به طور کلی خوردن حشرات حرام است ولی معالجه با چیزهای حرام در صورتی که یقین داشته باشد بیماری قابل علاج بوده و علاج هم منحصر در استعمال آن است، به مقدار رفع ضرورت جایز است.
 
آیت الله مکارم شیرازی:
پرسش :با توجه به اینکه مدتهاست که خوردن انواع حشرات در کشورهای جنوب شرق آسیا متداول شده است و همچنین با توجه به اینکه در احکام اسلامی نیز در خصوص خوردن برخی از حشرات - به عنوان نمونه ملخ - احکامی وارد شده است، لطفا حکم خوردن سایر انواع حشرات را بیان فرمایید.
 
پاسخ :غیر از ملخ خوردن سایر حشرات جایز نیست.
 
پرسش :خوردن ملخ چه حکمی دارد؟
 
پاسخ :از بین حشرات، تنها خوردن ملخ جایز است. البته اگر آن را زنده بگیرد یا در دست او بمیرد. اما اگر به مرده آن برسد احتیاط در ترک خوردن آن است.
 
پرسش :خوردن حشره ای شش پا و بالدار بنام چنزو که در مناطق سردسیر کرمان وجود دارد چه حکمی دارد؟
پاسخ :جایز نیست.
 
آیت الله سیستانی:
پرسش:آیا گوشت ملخ حلال است؟
 
پاسخ:گوشت ملخ حلال است.

حشره خواری از نظر شرعی حلال است یا حرام

3.664
این مطلب مفید بود ؟4618
برگرفته از باشگاه خبرنگاران -/ح
برچسب : احکام شرعی
وبگردی