پوست در بارداری
در دوران بارداری اتفاقاتی بر روی پوست خانم های باردار بروز می کند که نیازمند داشتن آگاهی از علت بوجود آمدن و جلوگیری از ایجاد آنها می باشد.

دانستنی هایی برای سلامت پوست در دوران بارداری

امروزه با آگاه تر شدن بیشتر مادران از اتفاقات دوران بارداری از طریق رسانه های مختلف، بیشتر خانم های باردار می دانند که در دوران بارداری چه خوراکی هایی را باید بخورند و از کدام ها پرهیز کنند. زنان باردار همچنین می دانند که کدام فعالیت ها برای شان مفید است و باید از چه فعالیت هایی چشم بپوشند اما شاید بیشتر خانم های باردار تا به حال با خود فکر نکرده باشند که استفاده از محصولات مراقبت از پوست در بارداری  هم بایدها و  نبایدهایی دارد چرا که محصولات موضعی می توانند وارد لایه های زیری شده و در نهایت جذب خون شوند.

مراقبت از پوست در بارداری

در اینجا سوالی مطرح می شود:با تغییرات پوستی دوران بارداری چه کنیم؟

مراقبت از پوست در دوران بارداری نیز اصولی دارد که اگر این اصول رعایت نشود امکان دارد به سلامت مادر یا جنین آسیب برساند. اگر اطلاعی از باید ها و نبایدهای مراقبت پوستی در دوران بارداری ندارید به مطالب زیر توجه فرمایید.

ایجاد جوش های ریز قرمزرنگ در ناحیه زیر شکم، پستان ها، بازوها، باسن یا ران های یک خانم باردار از رایج ترین تغییرات پوستی در 3 ماهه سوم بارداری است. ممکن است این جوش های ریز کمی خارش داشته باشند و خانم باردار را کمی ناراحت کنند اما چند روز پس از زایمان به راحتی و بدون استفاده از هیچ نوع دارو و پمادی، خودبه خود از بین خواهند رفت.

تغییرات هورمونی در دوران بارداری باعث افزایش رنگ برخی از رنگدانه های پوستی می شوند. این افزایش رنگ رنگدانه ها چیزی جز تیره و لک شدن برخی از قسمت های پوست صورت و حتی گردن خانم های باردار را در پی نخواهدداشت. استفاده از کرم های ضدآفتاب رنگی می تواند یک راه فیزیکی ساده و مطمئن برای پوشاندن این لک ها باشد.
بیشتر خانم های باردار، بدترین و شدیدترین آکنه های پوستی را در 3 ماهه اول بارداری تجربه می کنند. بهترین و ایمن ترین راه درمان چنین آکنه هایی، استفاده از محصولات ضدآکنه حاوی اسیدگلیکولیک، اسیدآلفاهیدروکسی، روغن فندق یا اریترومایسین موضعی است.

مراقبت از پوست در بارداری

اکثر داروهای درمان آکنه حاوی ترکیب هایی هستند که می توانند به سلامت جنین آسیب برسانند. به همین دلیل استفاده از چنین داروهایی برای خانم های باردار یا حتی آنهایی که قصد باردار شدن دارند، ممنوع است.

تغییرات هورمونی در طول دوران بارداری می تواند باعث تحریک رشد موهای زائد در صورت، سینه و پشت بدن خانم ها شود. البته در این مورد جای نگرانی وجود ندارد زیرا معمولا موهای زائدی که در دوران بارداری به وجود می آیند و رشد می کنند، حداکثر تا 6 ماه پس از تولد نوزاد از بین می روند.

نوشیدن آب کافی و فراوان در دوران بارداری باعث انتقال رطوبت از سطوح زیرین پوست به لایه های بیرونی آن می شود و این امر می تواند به حفظ همیشگی رطوبت پوست صورت و بدن و پیشگیری از خشکی پوست کمک کند. متاسفانه برخی خانم های باردار برای مرطوب نگه داشتن پوست خود، به استفاده از کرم های مرطوب کننده بسنده می کنند در حالی که این کار فقط باعث مرطوب شدن خارجی ترین لایه پوست می شود و به همین دلیل اثر آنها بعد از مدت کوتاهی از بین می رود.

بهتر است در طول دوران بارداری از مصرف پمادهای ضدخارش برای التیام خارش پوست قسمت هایی از بدن که دچار خشکی و خارش شده اند، خودداری کرد. بیشتر این پمادها حاوی ماده شیمیایی کورتیزون و هیدروکورتیزون هستند و تماس با این مواد برای خانم ها می تواند مشکل ساز شود. در این دوران برای چرب کردن پوست خشک و ملتهب می توان از روغن زیتون یا روغن نارگیل بدون بو و وازلین استفاده کرد.

مراقبت از پوست در بارداری

تنها کرم هایی که می توانید بدون دغدغه در دوران بارداری استفاده کنید، کرم ضدآفتاب با SPF 15یا حتی بیشتر و کرم مرطوب کننده است.

ترک بدن به خصوص در پوست شکم، ران و باسن در ماه های ششم و هفتم بارداری دربیش از 90 درصد خانم ها ایجاد می شود. با رشد جنین، کشیده شدن پوست و افزایش وزن، ترک خوردن پوست هم آغاز می شود. ترک پوست در خانم هایی که وزنشان بیش از اندازه در دوران بارداری بالا می رود یا چندقلوزایی دارند، بیشتر و مشخص تر از سایرین است. ورزش منظم و مناسب، استفاده از کرم های مرطوب کننده و لوسیون های حاوی اسیدآلفاهیدروکسی می تواند به پیشگیری یا کاهش میزان ترک های پوستی در دوران بارداری کمک کند. بهتر است برای اثربخشی بیشتر، استفاده از کرم و لوسیون را از ماه سوم بارداری شروع کنید.

سلامت پوست بدن در دوران بارداری

4.5192
این مطلب مفید بود ؟17121
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
برگرفته از صدف نیوز-/ف
وبگردی