برنزه کردن
اگرچه خورشید به تولید ویتامین D بدن کمک می کند، اما مطالعات جدید نشان داد که آفتاب زیاد و برنزه کردن می تواند باعث کاهش این ویتامین ضروری در بدن شود.

برنزه کردن برای تولید ویتامین D مضر است یا مفید

در گذشته رنگ پوست افراد، طبقه ی اجتماعی آنها را تعیین می کرد. سفید پوست ها متعلق به طبقه ی بالای اجتماع و سیاه پوست ها و رنگین پوست ها جزء طبقه ی پایین و کارگر بودند. در یونان باستان و روم، زن ها برای اینکه سفیدتر و رنگ پریده تر به نظر برسند، صورتشان را با سرب رنگ می کردند، تا جایی که حتی به این خاطر مسموم می شدند!

در اواسط قرن دهم میلادی هم از آرسنیک برای سفید کردن صورت استفاده می شد که آن هم نتایج مرگباری به دنبال داشت! در بریتانیا ملکه الیزابت و بانوان اشرافی از خانه خارج نمی شدند تا چهره رنگ پریده ی خود را حفظ کنند! ولی این وضعیت مدتی بعد عوض شد.

سال 1930 مدهای جدید به تدریج جای خود را بین خانم ها باز کرد. خانم کوکوکانل (از طراحان مد) در حین سفر از پاریس به کن برای شرکت در یک فستیوال مد، به طور تصادفی زیر آفتاب برنزه شد و به زودی همه جای دنیا، طرفداران مد دنبال این بودند که برنزه شوند.

سال 1970 گروه های مختلف از هر رده ی سنی، خودشان را زیر آفتاب برنزه می کردند، بدون اینکه بدانند برنزه کردن می تواند زمینه ساز ابتلا به سرطان در 10 تا 20 سال بعدی عمرشان باشد.

کمبود ویتامین D با برنزه کردن

اگرچه خورشید به تولید ویتامین D بدن کمک می کند، مطالعه جدیدی می گوید که آفتاب زیاد فی الواقع می تواند باعث کاهش این ویتامین ضروری شود.

برنزه کردن پوست

برنزه کردن باعث کاهش تولید ویتامین D در بدن میشود

بنابر گفته های محققان، پوست برنزه می تواند در برابر اشعه های مضر فرابنفش خورشید محافظت ایجاد کند اما این افزایش رنگ دانه ها باعث مسدود شدن سنتز ویتامین D می شود و توانایی پوست برای تولید ویتامین D را محدود می سازد.

مؤلف مطالعه، دکتر فرانسیسکو باندیرا، از دانشگاه پرنامبوکو در برزیل گفت:«یافته های ما بیان می کند که برنزه شدن پوست، که دفاع طبیعی در برابر اشعه فرابنفش است، پیشرفت ویتامین D خون را به سمت غلظت های مطلوب، محدود می کند.»

محققان جهت انجام این مطالعه به بررسی نزدیک به 1000 فرد مذکر و مؤنث 13 تا 82 ساله پرداختند. تمام این افراد به میزان قابل توجهی تحت تابش آفتاب قرار می گرفتند و هیچ کدام از کرم ضد آفتاب یا مکمل های ویتامین D استفاده نمی کردند.

محققان با استفاده از مقیاس فیتس پاتریک که مقیاس کمی سنجش رنگ و نوع پوست است، به ارزیابی پاسخ پوست های مختلف به نور فرابنفش پرداختند.

محققان به مقایسه امتیاز آفتاب شرکت کنندگان و نوع پوست آنها با میزان ویتامین D خونشان پرداختند. اکثر کسانی که روزانه آفتاب زیادی می گرفتند، ویتامین D کمتر از نرمال داشتند.
به طور کلی، 72 درصد شرکت کنندگان دچار کمبود ویتامین D بودند. آن هایی که کمبود داشتند، سن بالاتری داشتند.

کاهش میزان ویتامین D با برنزه کردن پوست

54
این مطلب مفید بود ؟40
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
برگرفته از سلامانه / م.ف
وبگردی