کشیدن دندان
دندانپزشک روش های مختلفی برای درمان مشکلات دندان پیشنهاد می دهد اما در برخی موارد برای جلوگیری از خطرات دیگر تنها راه چاره را کشیدن دندان می داند.

شرایطی که کشیدن دندان لازم و بهترین چاره است

در دنیای مدرن امروزی، علم دندانپزشکی هم مانند همه علوم پیشرفت های زیادی داشته است و همه ما می دانیم که برای داشتن دندان سالم، بسیار مهم است که بهداشت را رعایت کنیم. البته در بعضی از شرایط مشکل تا حدی حاد می شود که دندان پزشک، تنها راه چاره را کشیدن دندان می داند.

در بعضی از موارد کشیدن دندان تنها گزینه مورد نظر برای جلوگیری از آسیب ها و خطرات بعدی در کل دهان است. البته کشیدن دندان یک اقدام رایج در دندانپزشکی است و یک جراحی معمولی محسوب می شود.

کشیدن دندان با یک بی حسی مناسب و مراقبت های بعد از آن، تجربه ای بدون درد و بدون سختی خواهد بود. معمولاً دندانپزشکان در کشور های پیشرفته هم از آخرین تجهیزات و تکنیک ها برای کشیدن دندان استفاده می کنند اما به نظر شما چه عواملی باعث می شود که دندان پزشک، کشیدن دندان را بهترین راه چاره بداند؟ پاسخ را در این بخش از بهداشت و سلامت نمناک خواهید خواند.

کشیدن دندان

پوسیدگی

پوسیدگی دندان یکی از رایج ترین دلایل کشیدن محسوب می شود. پوسیدگی دندان هنگام ایجاد پلاک روی دندان ایجاد می شود. پلاک سرشار از باکتری و مواد غذایی است که روی سطح خارجی دندان تجمع پیدا می کند و باعث پوسیدگی آن می شود. پلاک روی دندان باقی می ماند، اسید ایجاد می کند که باعث ایجاد یک فضای کوچک در دندان خواهد شد.

اگر این حفره درمان نشود، باکتری به آن وارد می شود و به دندان و سطوح زیرین می رسد و در نهایت این باکتری مسیرش را به مرکز یا پالپ دندان پیدا کرده و حتی می تواند وارد رگ های خونی و عصب ها هم بشود.

هنگامی که باکتری به مرکز یا پالپ دندان می رسد، باعث ایجاد عفونتی دردناک می شود و ساختارهای درونی آن به هم می ریزند و سلامت ریشه های دندان به خطر می افتند. اگر این آسیب سریعاً درمان شود، می توان از پوسیدگی کانال و یا ریشه دندان جلوگیری کرد.

اگر آسیب ریشه دندان بسیار گسترده باشد، توانایی دندان برای حفظ امنیتش از دست می رود و دندان عفونی باقی می ماند و خطر انتشار بیماری و رسیدن این عفونت به قسمت های دیگر بدن افزایش پیدا می کند.

پوسیدگی دندان

بیماری لثه

زمانی که باکتری ها تجمع کنند و پلاک دندانی را روی دهان تشکیل دهند، این ماده در نهایت سفت می شود و ماده ای به نام تارتار را تشکیل می دهد. تارتار می تواند وارد خطوط لثه شود که خارج کردن آن هم کار سختی است.

تاثیر تارتار روی لثه، تخریب بافت استخوان در این ناحیه است که برای سالم نگه داشتن دندان اهمیت دارد بنابراین دندانپزشکان توصیه می کنند که حتماً دندان را بکشید. در بعضی از موارد ممکن است خود دندان هم بیفتد.

جراحت و آسیب

زمانی که دندان بر اثر یک جراحت، تاثیر یک ماده یا حتی جویدن غذای سفت آسیب می بیند، ممکن است مقداری از دندان به شکل نامنظمی دچار مشکل شود که حتماً به درمان نیاز دارد تا ساختار دندان در قسمت بالای خط لثه سالم باقی بماند.

چنانچه در مطالب قبلی دهان و دندان نمناک خواندید اگر دندان به قدری آسیب ببیند که نتواند خودش را داخل استخوان حفظ کند، بهترین گزینه کشیدن است که معمولاً پزشک در چنین شرایطی ایمپلنت دندان را پیشنهاد می کند.

دلایل کشیدن دندان

دندان شکسته

شکستگی دندان یعنی شکستگی استخوان در این ناحیه که سطح لثه را نیز دچار مشکل می کند. این وضعیت ممکن است برای هر کدام از دندان ها اتفاق بیفتد اما معمولا در دندان عقل رواج بیشتری دارد.

دندان عقل آخرین دندانی است که بیرون می زند و ممکن است فضای کافی برای بیرون آمدن را نداشته باشد. ممکن است که این فضای کم روی دیگر دندان ها اثر بگذارد و عملکرد دهان را به هم بریزد.

ممکن است دندان ها از قسمت جانبی آسیب ببینند و خطر پوسیدگی دندان و بیماری لثه افزایش پیدا کند. دندان شکسته با فضای کم، در چنین حالتی باعث ایجاد درد خونریزی و ورم می شود که پزشک برای راحتی و تحمل درد کمتر، کشیدن دندان را پیشنهاد می کند.

شلوغی دندان ها

اگر آماده درمان ارتودنسی هستید، ممکن است پزشک پیشنهاد کند که یک یا چند دندان را قبل از ارتودنسی بکشید تا فضای بیشتری برای منظم شدن دندان ها ایجاد شود. معمولاً این مورد برای افرادی تجویز می شود که فک کوچکی دارند. خارج کردن یک یا چند دندان، فضای بیشتری را برای نظم دهی دندان ها ایجاد می کند.

وقتی کشیدن دندان بهترین چاره است!!

55
این مطلب مفید بود ؟50
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منبع : بخش بهداشت و سلامت نمناک/ن/ز.ت
برچسب : کشیدن دندان
وبگردی