آب کتری
برای همه ما پیش می آید که آب سرد شده کتری یا سماورمان را مجددا می جوشانیم، اما متخصصان می گویند جوشاندن مجدد آب کتری یا سماور کار درستی نیست.

کشف سمی مهلک و کشنده داخل سماور و کتری

شاید شما هم جزو آن افرادی باشید که بارها برای تهیه چای، یا رقیق کردن شیر خشک نوزاد، آب سردشده کتری را مجدداً جوشانده و مصرف کرده اید؛ یک کارشناس تغذیه با هشدار درباره لزوم پرهیز از چنین کاری گفت:در آب چندبار جوشیده غلظت نیترات بیشتر می شود و سلامت مصرف کننده را به خطر می اندازد.

یک دکتر مرکز تحقیقات تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تبریز با تاکید بر این موضوع، افزود:در اثر تبخیر دوباره آب و بالارفتن غلظت مواد سمی، ترکیبات خطرناکی در آب جوش انباشته می شود که مهمترین آنها نیترات است. نیترات یک ماده شیمیایی و سمی است.

به گفته وی زمانی که نیترات در غلظت زیاد و به دفعات، در معرض حرارت بالا قرار گیرد، ترکیبات آن کاملا تغییر یافته و به نیتروزامین تبدیل می شود که می تواند سرطان زا باشد. افزون بر این، نیترات می تواند در روده به نیتریت تبدیل شود و در خون با هموگلوبین ترکیب و توانایی انتقال اکسیژن خون به بافت های بدن بخصوص مغز را کاهش دهد.

آب کتری

 مضرات آب جوشیده سرد شده

نیترات، تهدیدی بالقوه برای سلامتی نوزادان به شمار می رود اگر نوزادی از شیر خشک رقیق شده با آبی تغذیه کند که نیترات آن بالاست، احتمال ابتلا به بیماری «مت هموگلوبینمی» یا «سندروم نوزاد کبود» در او افزایش می یابد.

این پژوهشگر افزود:نوزادانی که از شیر مادر تغذیه می کنند، حتی اگر مادرشان از آبی با غلظت بالای نیترات نوشیده باشد، در معرض خطر ابتلا به بیماری «مت هموگلوبینمی» نیستند.

به گفته این متخصص تغذیه، امروزه کیت های خانگی برای آزمایش میزان نیترات آب به بازار آمده اند و آزمایش نیترات آب آشامیدنی شایعترین آزمایشی است که افراد، آزمایشگاه های تجاری و آزمایشگاه های همکار وزارت بهداشت انجام می دهند. بنابراین، باید خاطرنشان کرد که به منظور تامین سلامتی خود و کودکان بهتر است قبل از گرم کردن دوباره آب کتری یا سماور، آب جوشیده سردشده قبلی را خالی کنید و با جایگزین کردن آب تازه، این آب را بجوشانید و مصرف کنید.

آب کتری و سماور را بیش از یک بار نجوشانید

56
این مطلب مفید بود ؟60
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
برگرفته از سلامت آنلاین-/ ر
وبگردی