درمان آریتمی قلبی
آریتمی قلبی زمانی ایجاد می شود که جریان تپشی که ضربان قلب را هماهنگ می کند به درستی کار نکند و این باعث می شود که قلب ما سریع تر و یا آهسته تر و یا نامنظم تر بزند.

همه چیز در مورد مشکل آریتمی قلبی

مشکلات ریتم قلب زمانی رخ می دهد که ضربان الکتریکی قلب که ضربان قلب شما را کنترل می کند، درست کار نکند و باعث می شود قلب خیلی سریع یا خیلی آهسته و یا نامنظم بزند.

آریتمی قلب ممکن است حس یک قلب لرزان یا مسابقه ای را داشته شود و ممکن است بی ضرر باشد با این حال، برخی از آریتمی های قلبی ممکن است موجب ناراحتی - علائم و نشانه ها و گاهی حتی تهدیدات زندگی شوند.

درمان آریتمی قلب اغلب می تواند ضربان قلب سریع، آهسته یا نامنظم را کنترل کند ؛ همانطور که در ادامه این بخش از سلامت نمناک خواهیم گفت علاوه بر این، به دلیل اینکه آریتمی های قلبی ناراحت کننده، اغلب بدتر می شوند یا حتی باعث ضعیف شدن قلب یا آسیب دیدگی آن می شود، اما شما می توانید با اتخاذ یک شیوه زندگی سالم خطر آریتمی خود را کاهش دهید.

آریتمی قلبی

بیماری آریتمی قلبی و ضربان قلب نامنظم

علائم آریتمی قلبی

آریتمی نمیتواند علایم یا نشانه ای را ایجاد کند در حقیقت، ممکن است پزشک شما قبل از انجام عمل جراحی، بفهمد که آریتمی دارید.علائم و نشانه ها لزوما به این معنی نیست که شما یک مشکل جدی دارید ؛ علائم قابل توجه آریتمی ممکن است شامل:

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟

آریتمی ها ممکن است سبب شود که شما احساس ناراحتی های زودگذر یا زیادی سرعت ضربان قلب داشته باشید، یا ممکن است حس کنید که قلب شما خیلی تند است و یا بیش از حد آرام نفس می کشید.

علائم آریتمی قلبی

تنگی نفس و سرگیجه از علائم بیماری آریتمی قلبی

علائم آریتمی قلبی که باید شما را نگران کند

علائم و نشانه های دیگر ممکن است مربوط به قلب شما باشد، نه به پمپاژ ضربان قلب یا خیلی آرام بودنش ؛ این شامل تنگی نفس، ضعف، سرگیجه، غش و درد یا ناراحتی قفسه سینه می باشد.

فیبریلاسیون بطنی یک نوع آریتمی است که می تواند کشنده باشد و این زمانی اتفاق می افتد که ضربان ها نامنظم باشد. باعث می شود مکان های پمپاژ در قلب شما (بطن چپ) برای پمپاژ خون بی فایده باشد.

بدون ضربان قلب موثر، افت فشار خون و قطع جریان خون به ارگانهای حیاتی رخ می دهد. فرد مبتلا به فیبریلاسیون بطنی در عرض چند ثانیه می افند خواهد کرد و دیگر نفس نخواهد کشید و یا پالس قلبی نخواهد داشت.

اگر این اتفاق افتاد این مراحل را دنبال کنید:

  • با اورژانس تماس بگیرید.
  • اگر کسی در نزدیکی شما، هیچ کسی نیست که برای احیاء قلب و عروق آموزش دیده باشد (CPR)، حتما CPR دستی را انجام دهید.
  • برای انجام این کار به سینه، در مرکز قفسه سینه به شدت فشار وارد کنید. شما لازم نیست تنفس دهانی را انجام دهید.
  • اگر شما یا کسی که در آن شما CPR را بلد است، شروع کنید و تا جای لزوم، انجام دهید.
  • ببینید که آیا دستگاه شوک اتوماتیک خارجی (AED) در دسترس است یا خیر. این دستگاه های شوک قابل حمل که می توانند شوک الکتریکی ایجاد کنند، ممکن است ضربان قلب را مجددا آغاز کنند و در تعداد زیادی در مکان هایی مانند هواپیما، ماشین های پلیس و مراکز خرید در دسترس هستند.

نشانه های آریتمی قلبی

اقدامات لازم برای فرد مبتلا به فیبریلاسیون بطنی

دلایل ابتلا به آریتمی قلبی

بسیاری از چیزها می توانند منجر به حمله قلبی شوند.

فشارخون بالا

فشارخون بالا از دلایل ابتلا به آریتمی قلبی

ضربان قلب نرمال چیست؟

قلب شما از چهار مکان تشکیل شده است - دو مکان بالایی (دهانه) و دو مکان پایین (بطن).ریتم قلب شما به طور معمول توسط یک ضربان ساز طبیعی (گره سینوسی) واقع در دهلیز راست کنترل می شود.

گره سینوسی موجب ایجاد امواج الکتریکی می شود که به طور معمول هر ضربان قلب را شروع می کند ؛ از گره سینوسی، ضربه های الکتریکی در سراسر دهانه دهلیز حرکت می کنند و باعث می شود که عضلات پشتی به انقباض برسند و خون را به بطن ها منتقل کنند.

ضربان الکتریکی سپس به یک خوشه ای از سلول ها به نام گره اتوریواستاتیک (گره AV) وارد می شود - معمولا تنها راه برای سیگنال ها است تا به بطن برسند ؛ گره AV قبل از ارسال آن به بطن، سیگنال الکتریکی را کاهش می دهد این کاهش کم، اجازه می دهد تا بطن ها خون را در خود پر کنند.

هنگامی که پالس های الکتریکی به عضلات بطن برسند، آنها تحت تاثیر قرار می گیرند و باعث می شوند که خون به ریه یا بقیه قسمت های بدن برسد. در یک قلب سالم، این فرآیند معمولا به آرامی انجام می شود و ضربان قلب در حالت استراحت طبیعی بین 60 تا 100 ضربه در دقیقه می باشد.

درمان ضربان قلب

ضربان قلب نرمال بین 60 تا 100 ضربه در دقیقه

انواع آریتمی ها

پزشکان نه تنها می توانند نقطه شروع آریتمی را می فهمند (دهلیز یا بطن)، بلکه به وسیله سرعت ضربان قلب، می توانن تشخیص بدهند که دلیلش:

تاکیکاردی: این به ضربان قلب سریع مربوط می شود - ضربان قلب در حال استراحت بیش از 100 عدد در دقیقه است.

برادیکاردیا:این به ضربان قلب آرام اشاره دارد - ضربان قلب در حال استراحت کمتر از 60 عدد در دقیقه است.

همه ی تاکیکاردی ها یا برادیکاردیدها به این معنی نیستند که بیماری قلبی دارند برای مثال، در طی ورزش، طبیعی است که ضربان قلب به سرعت افزایش یابد، زیرا قلب به سرعت باید بافت خود را با خون بیشتر غنی از اکسیژن کند اما در طول خواب و یا زمان آرامش عمیق، غیرعادی نیست که ضربان قلب آهسته شود.

تاکیکاردی در دهلیز

تاکیکاردیدهای ناشی از دهانه دهلیز عبارتند از:

فیبریلاسیون دهلیزی:فیبریلاسیون دهلیزی یک ضربان قلب سریع ناشی از ضربه های الکتریکی هرج و مرجی در دهلیز است و این سیگنالها منجر به انقباضات سریع، ناهماهنگ و ضعیف دهلیز می شود.

سیگنال های الکتریکی هرج و مرج دار بمباران گره AV، معمولا باعث ریتم ناهماهنگ و سریع بطن ها می شود. فیبریلاسیون دهلیزی ممکن است موقت باشد، اما در بعضی قسمت ها تا زمانی که تحت درمان قرار نگیرند، پایان نخواهند یافت و بهبود نمی یابد ؛ فیبریلاسیون دهلیزی ممکن است به عوارض جدی مانند سکته مغزی منجر شود.

فلوتر دهلیز:فلوتر دهلیز مشابه فیبریلاسیون دهلیزی است ؛ ضربان قلب در فلوتر دهلیزی، نسبت به فیبریلاسیون دهلیزی، پالس های الکتریکی ریتمیک تر و منظم تری را دارد. فلوتر دهلیزی نیز ممکن است باعث عوارض جدی نظیر سکته مغزی شود.

فلوتر دهلیز

تاکیکاردی و برادیکاردی از انواع آریتمی قلبی

تاکیکاردیای سوپراونتریکولار

تاکیکاردیای سوپراونتریکولار یک واژه گسترده ای است که شامل بسیاری از اشکال آریتمی می باشد که در بالای بطن (سوپروژنتریکولار) ایجاد می شود.

سندرم ولف-پارکینسون سفید

در سندرم ولپ-پارکینسون سفید، یک نوع تاکیکاردیا سوپراونتریکولار است، که یک مسیر الکتریکی بین دهلیز و بطن می باشد و در هنگام تولد وجود دارد با این حال، ممکن است نشانه هایش را تجربه نکنید تا زمانی که بزرگسال شوید. این مسیر ممکن است اجازه دهد سیگنال های الکتریکی بین دهلیز و بطن ها بدون عبور از گره AV عبور کنند و منجر به اتصال کوتاه و ضربان قلب سریع می شود.

تاکیکاردیاها در بطن

تاکیکاردی بطن چپ

تاکیکاردی بطن چپ یک ضربان قلب سریع و معمول است که با سیگنال های الکتریکی غیر طبیعی در بطن ها ایجاد می شود. ضربان قلب سریع اجازه نمی دهد که بطن ها به طور کامل پر شوند و به طور موثری بتوانند خون کافی را به بدن منتقل کنند. تاکیکاردی بطن چپ اغلب می تواند یک مسئله اورژانس پزشکی باشد. بدون تسریع درمانی، تاکیکاردی بطن چپ ممکن است به فیبریلاسیون بطن چپ افزوده شود.

فیبریلاسیون بطن چپ

فیبریلاسیون بطن چپ زمانی رخ می دهد که ضربان های سریع و هرج و مرجی الکتریکی موجب نامنظم شدن پمپاژ خون مورد نیاز به بدن می شود.

این مشکل جدی ریتم طبیعی قلب، اگر در عرض چند دقیقه درست نشود، مرگبار خواهد بود ، اکثر افراد مبتلا به فیبریلاسیون بطنی، مبتلا به بیماری قلبی میشوند و یا در معرض آسیب جدی آن قرار می گیرند.

سندرم QT طولانی

سندرم QT طولانی یک اختلال قلبی است که موجب افزایش خطر ابتلا به ضربان قلب و بی نظمی ضربان می شود. ضربان قلب سریع، ناشی از تغییر در سیستم الکتریکی قلب است و ممکن است منجر به غش کردن شود و می تواند زندگی را تهدید کند.

در بعضی موارد، ریتم قلب شما ممکن است خیلی نامنظم شود که می تواند باعث مرگ ناگهانی شود و شما می توانید با یک جهش ژنتیکی که شما را در معرض خطر سندرم QT طولانی قرار می دهد متولد شده باشید. علاوه بر این، چندین دارو نیز ممکن است باعث سندرم QT طولانی شود. برخی از مشکلات پزشکی، مانند نقص مادرزادی قلب، همچنین می تواند باعث سندرم QT طولانی شود.

آریتمی قلبی چیست

ریتم منظم یا نامنظم قلب

برادیکاردی - ضربان قلب آرام

هرچند که ضربان قلب کمتر از 60 دقیقه در زمان استراحت موردی ندارد و پیش می آید، اما در برادیکاردی این چنین نیست. اگر از لحاظ جسمی فیت هستید، ممکن است یک قلب خوب داشته باشید که بتواند مقدار کافی خون را با کمتر از 60 ضربه در یک دقیقه در حالت استراحت پمپاژ کند.

علاوه بر این، داروهای خاصی که برای درمان بیماری هایی مانند فشار خون بالا استفاده می شود، ضربان قلب شما را کاهش می دهد با این حال، اگر شما ضربان قلب آهسته ای دارید، ممکن است یکی از چندین برادیکاردی ها را داشته باشید، از جمله:

سندرم بیماری سینوسی

اگر سینوس شما ورم کرده، که مسئول تنظیم سرعت قلب شما است، ضربان قلبتان آرام خواهد شد(برادیکاردی)، یا خیلی تند شوذ (تاکیکاردی) و یا متناوب شود. سندرم بیماری سینوسی نیز ممکن است ناشی از زخمی در نزدیکی گره سینوسی باشد که باعث کاهش، اختلال یا مسدود شدن حرکت پالس های قلبی شود.

انسداد هدایت

یک انسداد در مسیرهای الکتریکی قلب شما ممکن است در یا نزدیک گره AV اتفاق بیفتد، که در مسیر بین دهلیز و بطن شما قرار دارد. یک انسداد دیگر همچنین می تواند در مسیر های دیگری به هر بطن باشد.

بسته به موقعیت و نوع انسدادها، ضربانها بین نیمه بالا و پایین قلب شما ممکن است آهسته یا مسدود شوند ، اگر سیگنال به طور کامل مسدود شوند، سلول های خاصی درگره AV یا بطن ها می توانند یک ضربان قلب پایدار، هر چند کندتر را ایجاد کنند. برخی از انسدادها ممکن است نشانه ها یا علائمی را ایجاد نکند و بعضی ها هم ممکن است باعث مشکلی در ریتم ضربان قلب یا یا برادیکاردی شوند.

ضربان قلب پیش رس

هرچند که اغلب ممکن است مانند پرش قلب احساس شود، اما ضربان قلب پیش رس در واقع ضربانی اضافی است.ممکن است شما گاه به گاه احساس ضربان پیش رسی را تجربه کنید، و به ندرت به یک مشکل جدی تر پیش می رود ، ضربان قلب پیش رس معمولا ناشی از استرس، ورزش شدید یا محرک هایی مانند کافئین یا نیکوتین است.

ضربان قلب پیش رس

ضربان قلب پیش رس ناشی از استرس یا ورزش شدید

عوامل خطر آریتمی قلبی

ممکن است برخی عوامل، خطر ابتلا به آریتمی را افزایش دهند که آنها شامل:

بیماری عروق کرونری، سایر مشکلات قلبی و سابقه جراحی قلب قبلی ، شریان های قلبی تنگ شده، حمله قلبی، دریچه های غیر طبیعی قلب، جراحی قبلی قلب، نارسایی قلبی، کاردیومیوپاتی و دیگر آسیب های قلبی، عامل خطر برای تقریبا هر نوع آریتمی هستند.

فشار خون بالا : این مورد باعث افزایش خطر ابتلا به بیماری عروق کرونری می شود ؛ همچنین ممکن است دیوارهای بطن چپ خود را سفت و ضخیم کند، که می تواند تغییراتی را که پالس های الکتریکی قلب از بافت طریق قلب می دهند را تغییر دهد.

بیماری قلبی مادرزادی : به دنیا آمدن با اختلالاتی در قلب ممکن است ریتم قلب شما را تحت تاثیر قرار دهد.

مشکلات تیروئید: داشتن غده تیروئید بیش از حد فعال یا غیر فعال می تواند خطر ابتلا به آرتیمی را افزایش دهد.

مواد مخدر و مکمل ها: برخی داروها برای سرفه و سردرد و داروهای تجویزی خاص ممکن است به پیشرفت آریتمی کمک کنند.

دیابت: خطر ابتلا به بیماری عروق کرونری و فشار خون بالا به طور قابل توجهی با دیابت کنترل نشده افزایش می یابد.

آپنه انسدادی خواب: این اختلال، که در آن تنفس شما در طول خواب متوقف می شود، می تواند خطر ابتلا به برادیکاردی، فیبریلاسیون دهلیزی و سایر آریتمی ها را افزایش دهد.

عدم تعادل الکترولیتی:موادی در خون شما هستند به نام الکترولیت - مانند پتاسیم، سدیم، کلسیم و منیزیم - که به ضربان قلب کمک می کند و باعث تحریک الکتریکی در قلب می شوند. سطوح الکترولیتی که بیش از حد بالا یا پایین باشند، می توانند تاثیرات الکتریکی قلب شما را تحت تأثیر قرار دهند و به ایجاد آریتمی کمک کنند.

نوشیدن بیش از حد الکل: نوشیدن الکل بیش از حد می تواند تأثیرات الکتریکی در قلب شما را تحت تاثیر قرار دهد و احتمال بروز فیبریلاسیون دهلیزی را افزایش می دهد.

مصرف کافئین یا نیکوتین: کافئین، نیکوتین و سایر محرک ها می توانند باعث افزایش ضربان قلب شما شوند و ممکن است به ایجاد آریتمی های جدی تر کمک کنند.

مواد مخدر غیر قانونی مانند آمفتامین و کوکائین ممکن است به شدت بر قلب تاثیر بگذارد و منجر به انواع مختلف آریتمی یا مرگ ناگهانی به دلیل فیبریلاسیون بطنی شود.

مصرف کافئین

مصرف زیاد کافئین منجر به آریتمی قلبی می شود

عوارض جانبی انواع آریتمی قلبی

سکته مغزی

برخی از آریتمی ها ممکن است خطر ابتلا به بیماری هایی مانند سکته مغزی را افزایش دهند. اگر یک لخته خون شل شود، می تواند از قلب به مغز برود.در آنجا ممکن است موجب انسداد رگ و سپس سکته مغزی شود.

داروهای خاصی نظیر رقیق کننده خون می توانند خطر سکته مغزی و یا آسیب به سایر اندام های ناشی از لخته های خون را کاهش دهند. پزشک شما تعیین می کند که آیا داروهای ضد خونریزی برای شما مناسب هستن یا خیر و بسته به نوع آریتمی و خطر ابتلا به لخته شدن خون برای شما دارو را تجویز می کند.

نارسایی قلبی

نارسایی قلبی می تواند به علت عدم پمپاژ و خون رسانی درست قلب برای یک دوره زمانی باش، به علت برادیکاردی یا تاکیکاردی، مانند فیبریلاسیون دهلیزی.گاهی کنترل میزان آریتمی که باعث نارسایی قلب می شود می تواند عملکرد قلب شما را بهبود بخشد.

جلوگیری از ابتلا به آریتمی قلبی

برای جلوگیری از آریتمی قلبی، مهم است که زندگی مناسب و سالگی داشت تا خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش دهیم.

یک شیوه زندگی سالم قلبی می تواند شامل:

  • خوردن یک رژیم غذایی سالم قلبی
  • افزایش فعالیت بدنی
  • اجتناب از سیگار کشیدن
  • حفظ وزن سالم
  • محدود کردن یا اجتناب از مصرف کافئین و الکل
  • کاهش استرس، یا حداقل کاهش استرس شدید و خشم می تواند مشکلات ریتم قلبی را کاهش دهد .
  • استفاده از داروهای بدون نسخه با احتیاط لازم، مانند برخی از داروهای سرماخوردگی و سرفه که حاوی محرک هایی هستند که ممکن است موجب ضربان قلب سریع شود.

علت آریتمی قلبی

با کاهش استرس از ابتلا به آریتمی قلبی پیشگیری کنید

روش های تشخیص آریتمی قلبی

برای تشخیص آریتمی قلبی، پزشک شما علائم و تاریخ پزشکی را بررسی و معاینه فیزیکی انجام خواهد داد.پزشک ممکن است در مورد شرایطی که در آن آریتمی رخ می دهد بپرسد، مانند بیماری قلبی یا مشکل غده تیروئید ؛ همچنین ممکن است تست های مراقبتی از قلبتان را برای آریتمی انجام دهد.

اینها ممکن است شامل موارد زیر باشد:

الکتروکاردیوگرام (ECG)

در طول ECG، سنسورها (الکترود ها) که می توانند فعالیت الکتریکی قلب شما را ثبت کنند، به قفسه سینه و گاهی اندام شما متصل می شوند.یک ECG زمان و طول مدت هر مرحله الکتریکی ضربان قلب شما را اندازه گیری می کند.

مانیتور رویداد

برای آریتمی های پراکنده، شما این دستگاه ECG قابل حمل را در دسترس نگه داشته باشید، آن را به بدن خود وصل کنید و در زمانی که علائمی داشتید، دکمه اش را فشار دهید.

این ،اجازه می دهد تا پزشک شما ریتم قلبتان را در زمان داشتن علائم بررسی کند.

مانیتور هولتر

این دستگاه قابل حمل ECG می تواند در یک یا چند روز فعالیت قلب شما مانند یک روتین ضبط کند.

اکوکاردیوگرام

در این تست غیر تهاجمی، یک وسیله دستی (مبدل) که روی سینه قرار می گیرد، از امواج صوتی برای تولید تصاویری با اندازه، ساختار و حرکت قلب شما استفاده می کند.

این دستگاه ریتم های قلب غیر طبیعی را تشخیص می دهد و روی پوست در ناحیه قفسه سینه قرار می گیرد.

اگر پزشک شما در طی این آزمایشات آریتمی را پیدا نکند، می توانید سعی کنید آریتمی خود را با سایر آزمایشات دیگر آزمایش کنید، که می تواند شامل موارد زیر باشد:

تست استرس

بعضی از آریتمی ها با تمرین و ورزش بدتر می شوند. در طول آزمون استرس، از شما خواسته می شود که با یک تردمیل یا دوچرخه ایستاده ورزش کنید و فعالیت قلب شما تحت نظارت قرار می گیرد.

اگر پزشکان بفهمند که بیماری عروق کرونری ممکن است باعث ایجاد آریتمی شود و شما دچار مشکل در ورزش هستید، ممکن است از یک دارو برای تحریک قلب تان به شیوه ای مشابه تمرینی استفاده کند.

تست جدول

پزشک شما ممکن است این آزمایش را زمانی توصیه کند که شما از حال می روید و غش می کنید. ضربان قلب و فشار خون شما در زمانی که دراز کشیده اید روی جدولی کنترل می شود. این جدول سپس زمانی که می ایستید هم کارش را انجام می دهد و سپس پزشک شما بررسی می کند که قلب و سیستم عصبی شما به تغییر زاویه شما چه پاسخی می دهد.

تست الکتروفیزیولوژی و نقشه برداری

در این آزمایش، پزشکان لوله هایی انعطاف پذیر و نازک را از طریق رگهای خونی به الکترودها متصل می کنند تا به نقاط مختلف قلب شما متصل شوند. الکترودها می تواند گسترش پالس های الکتریکی قلب های از طریق گذر از قلب را به نمایش بگذارند.

تشخیص آریتمی قلبی

راه های تشخیص بیماری آریتمی قلبی

درمان سریع ضربان قلب

برای ضربان سریع قلب (تاکیکاردی)، درمان ممکن است شامل یک یا چند از موارد زیر باشد:

مانور وگال

شما ممکن است قادر به متوقف کردن آریتمی که از طرف نیمه پایین قلبتان (تاکیکاردی سوپراتاکتکتال) شروع شده باشید، با استفاده از مانورهای ویژه ای که شامل حبس کردن نفس و انقباض، بردن صورتتان در آب یخ، یا سرفه باشد را متوقف می باشد.

این مانورها بر سیستم عصبی تاثیر می گذارد و ضربان قلب شما را کنترل می کند (اغلب ضربان قلب شما را کند می کند). با این حال، مانور وگال برای تمام انواع آریتمی کار نمی کند.

داروها

برای بسیاری از انواع تاکیکاردی ها، شما ممکن است داروی تجویز شده ای برای کنترل ضربان قلب خود یا بازگرداندن ریتم طبیعی قلبتان را دریافت کنید.بسیار مهم است که داروهای ضد آریتمی را دقیقا همانطور که توسط پزشک تعیین شده است مصرف کنید.

اگر فیبریلاسیون دهلیزی دارید، پزشک ممکن است از داروهای رقیق کننده خون استفاده کند تا از ایجاد لخته های خونی خطرناک جلوگیری کند.

داروهای قلبی

 داروهای رقیق کننده خون برای تنظیم ضربان قلب

کاردیوورژن

اگر نوع خاصی از آریتمی را دارید، مانند فیبریلاسیون دهلیزی، پزشک ممکن است کاردیوورژن را تجویز کند. و می تواند به صورت یک روند یا دارو استفاده شود.در روش روندی، از طریق دست و پا و یا تکه های قفسه سینه، شوک به قلب شما داده می شود ، جریان بر ضربانهای الکتریکی در قلب شما تاثیر می گذارد و می تواند به ریتم طبیعی اش برگردد.

قطع کاتتر

در این روش، پزشک شما یک یا چند کاتتر را از طریق رگ های خونی تان به قلب می برد.الکترودها برای راهنمایی کاتتر می توانند گرما، سردی شدید یا انرژی رادیویی را برای آسیب (تخریب) به یک نقطه کوچک از بافت قلب ایجاد کند و یک انسداد الکتریکی را در مسیری که سبب ایجاد آریتمی می شود، بر جای بگذارد.

دستگاه های ایمپلنت

درمان برای آریتمی قلبی ممکن است شامل استفاده از دستگاه ایمپلت باشد:

دستگاه تنظیم کننده ضربان قلب (پیس میکر)

یک دستگاه ضربان ساز، دستگاه ایمپلنتی است که به کنترل ریتم های غیر طبیعی قلب کمک می کند. یک دستگاه کوچکی است که در زیر پوست در نزدیکی ترقوه توسط یک روش جراحی جزئی، قرار می گیرد.

سیمی عایق شده از دستگاه به قلب می رسد، جایی که در آنجا به طور دائم می ماند اگر این دستگاه، یک ضربان قلب غیرعادی را تشخیص دهد، آن ضربان موجب انتشار ضربانهای الکتریکی از دستگاه می شود که ضربان قلب شما را در حالت نرمال نگه می دارد.

درمان آریتمی قلب

دستگاه پیس میکر ریتم ضربان قلب را کنترل می کند

ایمپلنت کاردیوبرتر - قابل تزریق (ICD)

پزشک شما ممکن است این دستگاه را زمانی توصیه کند که شما در معرض خطر ابتلا به ضربان قلب خطرناکی باشید که در ناحیه پایین قلب شما وجود دارد (تاکیکاردی بطنی یا فیبریلاسیون بطنی). اگر دچار ایست ناگهانی ضربات قلبی شده اید یا شرایط قلبی خاصی داشته اید که خطر ابتلا به ایست قلبی ناگهانی را افزایش می دهد، ممکن است پزشک شما ICD را توصیه کند.

دستگاه ICD یک باتری است که زیر پوست در نزدیکی ترقوه قرار می گیرد - شبیه به یک ضربان ساز است. یک یا چند سیم الکترودی از ICD بیرون آمده و از طریق رگها به قلب رسیده اند. ICD به طور مداوم ریتم قلب شما را کنترل می کند.

اگر ریتم قلب شما غیر طبیعی تشخیص داده شد، شوک هایی کم و یا بالا را برای تنظیم مجدد قلب برای رسیدن به ریتم طبیعی آن می فرستد. ICD از ریتم قلب غیر طبیعی جلوگیری نمی کند، اما در زمان اتفاق، آن را درمان می کند.

درمان جراحی

در برخی موارد ممکن است برای درمان آریتمی قلب، جراحی توصیه شود:

روش باز

در این عمل، یک سری از برش های جراحی در بافت قلب در نیمه بالای قلب شما (دهان) ایجاد می شود تا یک الگو یا برش بافت ایجاد شود. به دلیل اینکه بافت جای زخم نمیتواند رابط الکتریسیته باشد، با پالس های الکتریکی سرگردانی مواجه می شود که منجر به ایجاد انواع آریتمی میشود.

جراحی قلب

جراحی باز قلب از درمان های آریتمی قلب

این روش موثر است، اما به دلیل آن که به جراحی نیاز دارد، معمولا برای افرادی که به درمان های دیگر پاسخی نمی دهند یا برای کسانی که به دلایل دیگری جراحی قلب داشته اند، توصیه می شود.

جراحی بای پس عروق کرونری

در صورت داشتن بیماری قلبی عروقی کرونری شدید علاوه بر آریتمی، پزشک ممکن است عمل جراحی بای پس عروق را انجام دهد. این روش می تواند جریان خون را به قلب شما افزایش دهد.

شیوه زندگی و درمان های خانگی برای مبتلایان به آریتمی قلبی

پزشک شما ممکن است پیشنهاد کند که علاوه بر درمان های دیگر، تغییراتی را در شیوه زندگی خود ایجاد کنید تا قلب شما را سالم نگه دارد این تغییرات شیوه زندگی ممکن است شامل موارد زیر باشد:

خوردن غذاهای سالم: داشتن یک رژیم غذایی سالم کم نمک و عاری از چربی های جامد و غنی از میوه ها، سبزیجات و دانه های کامل.

ترک کردن سیگار: اگر سیگار می کشید و نمیتوانید خودتان آن را ترک کنید، با پزشک خود درباره استراتژیها یا برنامه هایی برای کمک به شکستن عادت سیگار کشیدن، صحبت کنید.

حفظ وزن سالم:با اضافه وزن، خطر ابتلا به بیماری های قلبی افزایش می یابد.

به طور منظم ورزش کردن: ورزش روزانه و فعالیت بدنی خود را افزایش دهید.

کنترل فشار خون و سطح کلسترول: تغییرات شیوه زندگی را انجام دهید و داروها را همانطور که برای اصلاح فشار خون بالا (پرفشاری خون) یا کلسترول بالا تنظیم شده است، مصرف کنید.

داروهای جایگزین: تحقیقات هنوز در مورد اثربخشی انواع مختلف درمان های مکمل و جایگزین برای آریتمی در حال انجام است.برخی از انواع درمان های مکمل و جایگزین ممکن است برای کاهش استرس مفید باشد، مانند:

  • یوگا
  • مراقبه
  • تکنیک های آرامش بخش

همه چیز درباره آریتمی قلبی ؛علل،علائم و روش های درمان آریتمی قلب

4.636
این مطلب مفید بود ؟333
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منبع : بخش بهداشت و سلامت نمناک/ن/ز.ت
برچسب : بیماری قلبی
وبگردی