کشور نپال
کشور نپال بیشتر به خاطر میزبانی نیمی از رشته کوه های اورست مشهور است, کاتماندو بزرگترین شهر و پایتخت نپال است.

کشور نپال کجاست؟

کشور نپال واقع در شمال هندوستان و پایتخت آن کاتماندو است. جمعیت نپال حدود 29میلیون نفر و زبان رسمی آن نپالی است. واحد پول این کشور روپیه نپال است و تنها با چین و هند همسایه است.

اگر می خواهید دنیا را زیر پایتان ببینید کوله پشتی را بردارید و راهی بلندترین کوه دنیا، اورست در نپال شوید. اما این تنها نکته قابل توجه نپال نیست. در این مقاله از کجاست، برای آشنایی بیشتر با این کشور آسیایی با نمناک همراه باشید.

نپالی

تصاویر کشور نپال


نپال کشوری محصور در خشکی در جنوب آسیا است که از 7 استان، 75 بخش و 744 بخش محلی تشکیل شده و پایتخت آن کاتماندو است. جمعیت این کشور 26.4 میلیون نفر است و 93امین کشور بزرگ دنیا به شمار می رود. نپال از شمال با چین و از جنوب، شرق و غرب با هند همسایه است. با اینکه در قسمت جنوب شرق تنها 27 کیلومتر با بنگلادش فاصله دارد اما هیچ مرزی با یکدیگر ندارند.
جغرافیای نپال شامل زمین های حاصلخیز، تپه های جنگلی دامنه کوه آلپ، و 8 کوه بلند دنیا از جمله اورست (که بلندترین نقطه دنیا به شمار می رود) است.

روپیه نپال

جاذبه های گردشگری کشور نپال


تاریخ
ابزاری که از دوران نوسنگی در دره کاتماندو پیدا شده اند نشان می دهند که قدمت حضور انسان در منطقه هیمالیا به حداقل 11 هزار سال بازمی گردد. طبق یافته ها نخستین افراد مردمان کاساندا (Kusunda) بودند که در این منطقه زندگی می کردند.
در اوایل قرن 12 رهبرانی در غرب نپال شروع به حکمرانی کردند که نام آن ها با مالا (Malla) پایان می یافت (مالا کلمه ای به زبان سانسکریت و به معنای کشتی گیر است). این پادشاهان به مدت 200 سال یعنی تا زمانی که حکومت به دو بخش تقسیم شد بر مردم حکومت کردند. در اواخر قرن 14 سلسله مالای دیگر در دره کاتماندو پدید آمد و از آن پس بیشتر مرکز نپال تحت حکومت یک قانون متحد شدند. در سال 1482 این منطقه به سه پادشاهی کاتماندو، پاتان و باکتاپور تقسیم شد.
کشور نپال

کشور نپال کجاست؟


در اواسط قرن 18 شاه نارایان (Prithvi Narayan)، پادشاه گورخا، تصمیم گرفت تا نپال امروزی را گرد هم آورد. پس از جنگ ها و خونریزی های بسیار دره کاتماندو را تصرف کرد. شرح کامل پیروزی شاه را پدر جوزپه، که از شاهدان عینی است نوشته است. پس از سال ها جنگ با قوم ها و کشوری چون انگلیس و نهایتا نفاق در خانواده سلطنتی، حکومت از دست گورخا خارج شد و فرمانده ای به نام یونگ بهادر کانوار (Jung Bahadur Kunwar) با کشتن 40 شاهزاده سلسله رانا را پایه گذاری کرد. این خاندان از سال 1846 تا 1956 قدرت را در دست داشتند.
در اواخر دهه 1940 جنبش و حذبی سیاسی در نپال علیه حکومت استبدادی رانا پدید آمد که از طرف هند حمایت می شد. نتیجه آن که دوران پادشاهی رانا به پایان رسید و سرکرده حذب به نام تریبهووان (TRibhuvan) حکومت را که شامل کنگره نپال بود به دست گرفت.
در سال 1996 حذب کمونیست نپال تصمیم گرفت تا بوسیله خشونت جمهوری را جاگزین سیستم پادشاهی وقت کند. این اقدام به جنگ داخلی نپال منتهی شد که بیش از 12000 کشته داشت.
در 1 ژوئن 2001 طی یک قتل عام در قصر شاه بیرندرا و ملکه آیشواریا و 7 نفر دیگر از خانواده سلطنتی به قتل رسیدند. مظنون را ولیعهد دیپندرا می دانستند که سه روز بعد خودکشی کرد. مردم این عملش را پاسخی به جواب منفی والدینش به انتخابش برای ازدواج می دانستند، در غیر این صورت جوابی برای این قتل عام نبود.
پس از این کشتار برادر پادشاه، جیاندرا (Gyanedra) در 1 فوریه 2005 به پادشاهی رسید. پادشاه جدید تمام قوای خود را برای برکنار کردن حذب مائوئیسم (نوعی حذب کمونیستی) به کار گرفت اما این ابتکار عمل ناموفق بود. در سال 2006 پادشاه اعلام کرد که قدرت را به دست مردم می دهد و در سال 2009 حکومت خود را به جمهوری تغییر داد.
بنابراین نظام سلطنتی برچیده شد و پادشاه کاخ را برای ورود رییس جمهور ترک گفت.

آب و هوا

بهار
کشور نپال 5 فصل را تجربه می کند:تابستان، موسمی، پاییز، زمستان و بهار. در فصل زمستان کوه های هیمالیا جلوی بادهای سردی که از آسیای مرکزی می وزند را می گیرند و باعث ایجاد بادهای موسمی می شوند.

تابستان نپال
آب و هوا در این کشور از استوایی تا بسیار سرد متغیر است. دوره پیش از بادهای موسمی که از ماه مه شروع می شود، و دوره بعد از بادهای موسمی، یعنی بعد از ماه اکتبر هوا خوب است، البته گاهی برف می بارد.

پاییز نپال
بهترین وقت برای سفر پاییز است.

اقتصاد
اقتصاد نپال از راه کشاورزی و صنعت می چرخد. محصولات کشاورزی عبارتند از چای، برنج، ذرت، نی شکر، سبزیجات ریشه ای، و محصولات دامداری شامل شیر و گوشت گاومیش است. صنعت نیز به فرآوری محصولات کشاورزی از جمله چتایی (یا جوت یا کنف هندی که نوعی گیاه بلند است که از آن به شکل نخی بسیار محکم استفاده می کنند)، نی شکر، تنباکو و غلات می پردازد.
اقتصاد نپال تحت تاثیر منفی بلاتکلیفی های سیاسی است. با این وجود جمعیت کشور رو به رشد بوده و از سال 2003 تعداد افراد فقیر رو به کاهش است. از سال 2003/2004 جمعیت فقیر 53 درصدی در سال 2010/2011 به 24 درصد کاهش یافته است.
همچنین گردشگری دومین درآمد خارجی کلان نپال به شمار می رود.

حمل و نقل
نپال از راه های ترابری اصلی جهان چه زمینی، چه هوایی و چه دریایی دور مانده است. با این حال حمل و نقل داخلی شامل 47 فرودگاه و از اوضاع بهتری برخوردار است. مناطق بلند و کوهستانی که دو سوم شمال را دربرگرفته اند ساخت جاده را مشکل و هزینه بر کرده اند.
تقریبا 60 درصد راه ها و جاده ها بخصوص مسیرهای روستایی در فصل های بارانی مسدود و غیر قابل استفاده هستند.
تنها بندر ساحلی قابل استفاده واردات کالا بندر کلکته است.
با این اوصاف گسترش و پیشرفت ضعیف جاده ها و مسیرهای داخلی ،دسترسی به فروشگاه ها، مدرسه ها و بیمارستان را با دشواری مواجه کرده است.

زبان
زبان مردم نپال ریشه در 3 گروه زبانی هندوآریایی، تبتی-برمه ای و بسیاری زبان های بومی دارد. براساس آمار سال 2011 زبان های اصلی مردم نپال شامل زبان نپالی (44.6٪)، میتهیلی (11.7٪)، بوچپوری (6.0٪)، تارو (5.8٪)، تامانگ (5.1٪)، بهاسایی (3.2٪)، باجیکا (3٪)، ماگار (3.0٪)، دوتلی (3.0٪)، اردو (2.6٪)، و سانوار است.
نپالی زبان رسمی کشور است.

مذهب
بیشتر نپالی ها طرفدار هندو هستند. معبد پاشوپاتینات (Pashupatinath) معبد معروف شیوا، الهه زمین و آسمان، در این کشور قرار دارد و همه ساله هنودوها از سراسر جهان برای زیارت به این معبد می آیند.
معبد لومبینی که از مقصدهای زیارتی بوداها است جزو میراث جهانی یونسکو به شمار می رود.

جشن ها و روزهای تعطیل
نپال 36 روز در سال را به جشن ها اختصاص می دهد. طبق تقویم هندو سال جدید از اول ماه بایساک (Baisakh) (اواسط ماه آوریل، که سال دقیقا به 12 ماه تقسیم می شود). شنبه تعطیل رسمی نپالی ها است. روزهای تعطیل دیگر شامل 18 فوریه روز شهادت و جشن های هندوها است.

مسیر دستیابی
نپال جزو کشورهایی است که نیاز به ویزای فرودگاهی دارد. از آنجایی که ارزش پول نپال از دلار کمتر است، می توان گفت نسبتا کشور ارزانی است. اگر شخصا و بدون تور به نپال سفر کنید با تدابیری چون استفاده از هاستل به جای هتل یا رستوران های ارزان اما باکیفیت می توانید سفر ارزان و خوبی داشته باشید. در صورت تمایل برای راحتی و امنیت بیشتر بخصوص هنگام کوهنوردی یا پیاده روی در جنگل می توانید با تورها سفر کنید.

جاذبه های گردشگری کشور نپال + تصاویر

57
این مطلب مفید بود ؟70
برگرفته از کجارو -/ح
وبگردی