آلرژی به سیب
برخی افراد بعد از خوردن سیب شاهد واکنش های آلرژیک در خود هستند, آلرژی به سیب چه علائمی دارد؟ آیا درمان میشود؟

علت آلرژی به سیب چیست؟

ممکن است واکنش آلرژیک به غذاهای خاص برای بعضی از افراد قدری ناخوشایند و برای برخی دیگر خیلی وحشتناک و حتی برای حیات تهدیدآمیز باشد.

آلرژی به غذا زمانی رخ می دهد که سیستم ایمنی بدن به غذایی که فرد استفاده کرده بیش از حد پاسخ دهد. گاهی این واکنش زیاد، ناخوشایند و حتی تهدید کننده می باشد. در افرادی که به سیب آلرژی دارند، این مشکلات پس از خوردن سیب ایجاد می شود.

آلرژی به سیب

درمان آلرژی به سیب 

نشانه های آلرژی سیب
افرادی که آلرژی سیب دارند در هنگام خوردن سیب یا در مدت کوتاهی بعد از آن سیری از علائم را تجربه می کنند. علائم آلرژی سیب، بر اساس نوع آلرژی از فردی نسبت به فرد دیگر متفاوت است. برخی از این علائم عبارتند از:خارش گلو یا دهان، تورم لب ها یا گلو، ناراحتی معده و گرفتگی مجاری تنفسی، بثورات جلدی، اسهال و …

انواع آلرژی سیب
آلرژی سیب در افراد مختلفی در سنین گوناگون، با قومیت های متفاوت و در هر دو جنس زن و مرد دیده می شود. با این حال، نوع آلرژی و شدت آن در افراد متفاوت است. آلرژی سیب انواع مختلفی دارد اما دو مورد را به عنوان آلرژی اصلی معرفی کرده اند. در اولین نوع آلرژی، افراد به پروتئین در سیب آلرژی دارند که بسیار شبیه به پروتئین موجود در هلو است. در این افراد، علائم، که ممکن است شدید باشد، تقریبا بلافاصله پس از خوردن سیب شروع می شود. مردم اهالی مدیترانه بیشتر به این نوع آلرژی سیب مبتلا می گردند.

در نوع دوم آلرژی، فرد ممکن است به پروتئین درون سیب واکنش نشان دهد که بسیار مشابه پروتئین های موجود در گرده درختچه توت است. افراد معمولا واکنش خفیفی به این پروتئین داشته و علائم در داخل و اطراف دهان ایجاد می شوند. این حساسیت به عنوان سندرم آلرژی دهان شناخته شده است.
این نوع آلرژی سیب در کودکان و بزرگسالان مقیم در آب و هوای سرد که رشد درختان توت در آن ها بهتر است بیشتر شایع می باشد. به دلیل پخش شدن گرده گل توت در هوا، احتمال ایجاد آلرژی در طول تابستان بیشتر است. افرادی که علائم آلرژی را از خود نشان می دهند به احتمال زیاد به تب یونجه و آلرژی های تنفسی بخش فوقانی مبتلا می شوند.

سندرم آلرژی دهانی چیست؟
بر خلاف آلرژی بادام زمینی، گندم یا ماهی، برخی از آلرژی ها به دلیل واکنش سیستم ایمنی بدن به گرده ایجاد می شوند. این واکنش ها در برخی از افراد بعد از خوردن غذاهای خاص، از جمله سیب هایی که حاوی پروتئینی بسیار شبیه به گرده گل ها هستند، ایجاد می شود. سندروم آلرژی دهان گاهی به عنوان سندرم میوه گرده شناخته می گردد.

پزشکان به طور کلی سندرم آلرژی دهان را به عنوان یک نوع خفیف آلرژی غذایی که توسط یک واکنش آلرژیک در دهان و گلو ایجاد می شود، در نظر می گیرند. این بدان معنی است که فرد پس از خوردن میوه خاصی مانند سیب، شرایط خاصی را در محیط دهان خود احساس می کند. افراد مبتلا به سندرم آلرژی دهان بسیار زیاد دچار آلرژی های فصلی می شوند، به عنوان مثال، یک فرد مبتلا به آلرژی سیب احتمالا به پشم گوسفندان که در فصل بهار بسیار شایع است نیز حساسیت خواهد داشت.

علائم سندرم آلرژی دهانی
علائم سندرم آلرژی دهان در افراد متفاوت است. علائم معمولا خفیف بوده، اما گاهی اوقات ممکن است شدید باشند. اغلب علائم سندرم آلرژی دهانی فقط در داخل یا اطراف دهان ایجاد می شود. علائم شامل یک یا ترکیبی از موارد زیر است:زخم در دهان یا گلو، تورم لب ها، خارش دهان یا زبان، تورم گلو و گوش. برای جلوگیری از این مشکلات باید از مصرف مواد غذایی آلرژی زا اجتناب کرد.
سیب تنها ماده ای نیست که می تواند علائم سندرم آلرژی دهانی را ایجاد کند. سایر خوراکی هایی که پس از خوردن آن ها تعداد زیادی از افراد دچار سندروم آلرژیک می شوند شامل گرده گلبرگ ها، غذاهای پر ادویه، بادام ها، هویج ها، گیلاس، کرفس، هلو، آلو، گلابی، خربزه، گوجه فرنگی ها، پرتقال، کیوی، موز، دانه های آفتابگردان، خیار، کدو سبز می گردد.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنیم؟
ممکن است هر کسی در طول زندگی خود دچار آلرژی شده علائم آن را تجربه کند. اگر علائم خیلی شدید باشد باید برای تشخیص با پزشک مشورت نمایید. اکثر پزشکان از آنتی بادی های ایمونوگلوبولین (IgE) برای شناسایی خطرات آنافیلاکتیک غذایی استفاده می کنند، این روش برای تشخیص سندرم آلرژی دهان زیاد دقیق نیست. متخصصان برای تشخیص دقیق آلرژی از روش های مختلفی از جمله سابقه علائم، آزمایشات پوستی، آزمایش خون و آزمایش خوراکی استفاده می کنند.

هر کسی که به آلرژی مبتلا است، باید از خطر آنافیلاکسی که نوعی وضعیت پزشکی اضطراری همراه با کاهش فشار خون فرد و کاهش شدت جریان خون در بدن، افت ضربان و تشنج است، آگاه باشد. فردی که علائم آنافیلاکسی را تجربه می کند، باید فورا به پزشک مراجعه کند، به خصوص اگر آلرژی شناخته شده ای داشته باشد. نشانه های آنافیلاکسی معمولا به سرعت شروع

شده و شامل تنگی نفس،گیجی و سرگیجه، خستگی، حالت تهوع، دل درد، عدم تعادل، اختلال در تکلم و بلع و تشنج می شود.

درمان
در مواردی که آلرژی سیب شدید نیست، بهترین درمان برای فرد عدم مصرف است. در برخی موارد، افراد مبتلا به سندرم آلرژی دهان ممکن است بتوانند سیب را به صورت پخته و یا کمپوت شده مصرف کنند، زیرا سیب های پخته شده با کاهش اثر پروتئین از ایجاد آلرژی جلوگیری می کنند. فردی که نسبت به سیب یا سایر مواد واکنش آنافیلاکتیک می دهد به کمک های اورژانسی نیاز دارد.

درمان برای فرد مبتلا به آلرژی غذایی خطرناک شامل مواردی از جمله استفاده فوری از تزریق اپی نفرین (EpiPen) داروهای وریدی، داروهای ضد حساسیت از جمله آنتی هیستامین ها و کورتیزون، آلبوترول برای کمک به تنفس می باشد, برای اطمینان از رفع حمله آنافیلاکسی، فرد باید تحت نظر تیم پزشکی باشد.

پیشگیری از تماس با سیب بهترین درمان برای افراد مبتلا به آلرژی سیب است. افراد مبتلا به آلرژی سیب باید از خوردن سیب های خام خودداری کرده و باید نسبت به سایر مواد غذایی و میوه های دیگر نیز بررسی انجام شود. برخی از افراد مبتلا به سندرم آلرژی دهان می توانند سیب ها را به صورت پخته شده مصرف کنند، اما کسی که حساسیت شدید به سیب دارد، باید همیشه EpiPen همراه خود داشته باشد.

علائم آلرژی به سیب و بهترین راه درمان

4.717
این مطلب مفید بود ؟161
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
برگرفته از ترنجی -/ح
وبگردی