جارو زدن
جارو زدن منظم نه تننها کف اتاق ها وفرش ها را تمیز نگه می دارد و به آنها ظاهری زیبا می بخشد، بلکه به کاهش حشرات موذی ریز و باکتری هایی که ممکن است سلامت شما را به خطر بیاندازند هم کمک می کند.

روش صحیح جارو زدن فرش

همه ی شما با جارو زدن فرش ها برای جلوگیری از گرد و خاک و آلودگی ها آشنایید. با این وجود بهتر است چند نکته را بدانید تا بهترین مراقبت را از فرش خود داشته باشید.

جاروی مناسب انتخاب کنید

جاروهای مختلفی در بازار وجود دارند – از جاروهای برقی گرفته تا شارژی و .... همه ی جاروها یکسان ساخته نشده اند پس باید جارویی را انتخاب کنید که مناسب فرش شما باشد. اگر فرش جدیدی می خواهید بخرید از فروشنده درباره ی مراقبت های خاص پیشنهادی برای فرش جدید سؤال کنید.

سره های گردان جاروبرقی

بیشتر جاروبرقی ها دارای یک برس چرخنده هستند که طراحی شده است تا گرد و خاک را از عمق مژه های فرش بیرون کشد. این قابلیت برای بسیاری از فرش ها مفید است اما می تواند به برخی سبک ها آسیب برساند. سبک های دارای بافت گره ای نباید با این برس ها تمیز شوند زیرا برس الیاف را شل کرده و باعث می شود گره های فرش موج دار دیده شوند.

بعلاوه اگر یک نخ از گره شل شده باشد ممکن است دور برس گیر کند و با نیروی چرخش برس چندین ردیف بیرون بیاید، در نتیجه در فرشتان خط خواهد افتاد. برای فرش هایی که از الیاف طبیعی ساخته شده اند، مانند پشم، نباید از این برس های گردان جاروها استفاده کرد.

 

ارتفاع قابل تنظیم

یک جارو با قابلیت تنظیم ارتفاع ایده ی خوبی برای بیشتر فرش های مورد استفاده در خانه هاست. انواع مختلف فرش شاید نیاز به ارتفاع متفاوتی از جارو داشته باشند تا جریان هوا به خوبی حفظ شده و قدرت مکش خوب بماند. ارتفاع جارو را روی مقداری تنظیم کنید که تولیدکننده ی فرش برای آن نوع خاص پیشنهاد داده است.

جارو کشیدن

تکنیک مناسب

قبل از جارو زدن نگاهی به اطراف خانه بیندازید و به دنبال چیزهایی روی فرش باشید که برای جارو بزرگ هستند، مثلاً تکه های کوچک اسباب بازی، سکه، گیره ی کاغذ و... این وسایل باید با دست برداشته شوند تا به طور اتفاق وارد جارو نشوند. با جارو شدن این چنین وسایلی باعث مکش نامناسب جارو و حتی آسیب رسیدن به آن خواهید شد.

 

عجله نکنید

برای جارو زدن باید سره ی جارو را به آرامی روی فرش عقب جلو کنید. ممکن است کارهای زیاد دیگری نیز داشته باشید و نخواهید زمان زیادی صرف جارو کنید. در نتیجه با عجله جارو را جلو عقب می کنید، اما این کار باعث می شود جارو زمان کافی برای برداشتن همه ی آشغال های میان الیاف فرش را نداشته باشد و در نتیجه کارتان بی فایده خواهد بود.

از تجهیزات استفاده کنید

بیشتر جاروهای خانگی دارای تجهیزاتی هستند که نظافت نقاطی که دسترسی سختی دارند را ساده می کند. از این وسایل استفاده کنید. برای تمیز کردن لبه های دیوار و زیر کمدها از وسیله ی مخصوص آن کمک بگیرید.

زمان جارو زدن

فاصله ی میان دفعات جارو زدن بستگی به میزان رفت وآمد و کارهایی دارد که در خانه انجام می دهید. یک بار در هفته حداقل زمانی است که باید فرش ها را جارو کنید. برای خانه هایی که رفت وآمد زیاد یا حیوانات خانگی دارند باید این عدد به دو یا سه بار درهفته تغییر داده شود. این کار مواد حساسیت زا مانند گرد و خاک و موی حیوانات را از بین الیاف فرش تمیز کرده و کمک می کند فرش شما به بهترین شکل دیده شود.

آموزش جارو کردن فرش ها به صورت صحیح

429
این مطلب مفید بود ؟236
برگرفته از wiki.5040-/ر
وبگردی