آنتی هیستامین
آنتی هیستامین یکی از قرص هایی است که برای درمان علائم سرماخوردگی مصرف می شود اما به گفته ی پزشکان خوردن این قرص در دوران سرماخوردگی عوارضی را به همراه دارد.

آنتی هیستامین در دوران سرماخوردگی ممنوع

متخصصان می گویند ما شواهد اثربخشی آنتی هیستامین ها را درباره علائم و نشانه های سرماخوردگی رایج مورد بررسی قرار داده ایم 18 آزمایش را با شرکت کنندگان 4342 شناسایی کردیم.

به طور متوسط، کودکان در هر سال شش تا هشت مرتبه سرما می خورند و بزرگسالان دوتا چهار بار.علائم شایع سرماخوردگی، عبارتند از:گلو درد، آبریزش و گرفتگی بینی، عطسه و سرفه و این بیماری از ویروس ها ناشی می شود و معمولاً خود به خود در عرض یک تا دو هفته خوب می شود با این حال، سرماخوردگی شایع تاثیر زیادی بر روی زمان کار یا مدرسه دارد چون هیچ درمانی برای سرماخوردگی معمولی وجود ندارد، تنها درمان علائم بیماری در دسترس است.

آنتی هیستامین برای علائم آلرژیکی مانند تب یونجه، موثر است ؛ علائم مربوط به بینی، ناشی از تب یونجه به علائم سرماخوردگی رایج شباهت دارند و بدین ترتیب آزمایش ها برای مشاهده این که آیا آنتی هیستامین علائم سرماخوردگی شایع را بهبود می بخشند یا خیر، انجام شده است.

آنتی هیستامین

مصرف آنتی هیستامین برای بهبود علائم سرماخوردگی

ولی چرا آنتی هیستامین در دوران سرماخوردگی ممنوع؟

به گفته ی پزشکان استفاده از قرص آنتی هیستامین برای جلوگیری و متوقف کردن از آبریزش بینی و عطسه در دوران سرماخوردگی موجب غلیظ شدن ترشحات دستگاه تنفس می شود و در نتیجه تغلیظ ترشحات دستگاه تنفسی انسداد مجاری خروجی سینوس ها و از سویی دیگر رشد بیشتر ویروس ها را موجب می شود بنابراین چنانچه در این بخش از سلامت نمناک می خوانید توصیه می شود فرد در سه روز اول سرماخوردگی تا حد امکان از استفاده از آنتی هیستامین ها برای رفع عطسه و آبریزش بینی خودداری کند.

درمان سرماخوردگی

مصرف آنتی هیستامین برای درمان عطسه و آبریزش بینی

ویژگی های مطالعه ای که میگوید خوردن آنتی هیستامین در سرماخوردگی ممنوع :

شواهد در حال حاضر تا ماه اوت 2015 است و شرکت کنندگان بزرگ سال و یا کودکان مبتلا به سرماخوردگی بودند.ما مطالعات خود را با شرکت کنندگانی که از تب یونجه، آسم یا اگزما رنج می برند حذف کردیم.تاثیر مختلف آنتی هیستامین در مقایسه با دارونما ها بود.

یک اثر مفید به معنای کاهش در شدت یا مدت احساس کلی بیماری و یا علایم خاص مانند گرفتگی و آبریزش بینی یا عطسه است همچنین بررسی کردیم که آیا عوارض جانبی آنتی هیستامین بیشتر از دارونما است یا خیر.از آنجا که سرماخوردگی معمولی معمولاً در هفت تا 10 روز خوب می شود، بیشتر مطالعات در مدت کوتاهی بودند و اثر آنی و تاثیر آن را بعد از شش تا 10 روز مطالعه کردیم.

بسیاری از مطالعات کیفیت خوبی داشتند، اگرچه در برخی مطالعات، اطلاعات به ما امکان ارزیابی کیفیت را می دهد.ما پنج مورد از 16 مطالعه بزرگ سال و یک مطالعه از دو مطالعه کودکان را در نظر گرفتیم تا کیفیت عالی داشته باشیم.

همه آزمایش ها، حمایت مالی دریافتی از شرکت های داروسازی را به شکل کمک های مالی، تامین غذای مربوطه یا داشتن نویسنده ای که در حال حاضر توسط یک شرکت داروسازی استخدام شده است، داشتند.

معایب قرص آنتی هیستامین

تاثیر آنتی هیستامین بر سرماخوردگی

نتایج کلیدی خوردن آنتی هیستامین :

در بزرگسالان، تاثیر مفید کوتاه مدت در شدت علائم کلی در روز اول یا دوم درمان وجود دارد (45 درصد بهتر نسبت به دارونما)، اما بین آنتی هیستامین و دارونما در میانه و دراز مدت هیچ تفاوتی وجود نداشت.

تاثیر آرام بخشی آنتی هیستامین بر روی آبریزش بینی و عطسه بسیار کم است که بتوان به بیمار مرتبط داد و شامل ریسک عوارض جانبی مثل آرام بخشی (9 % در مقابل 5.2 % با دارونما) است.

آزمایشات در کودکان کمتر و دارای کیفیت پایینی بودند و فاقد شواهد اثربخشی بودند.

داروی درمان سرماخوردگی

ممنوعیت خوردن آنتی هیستامین در سرماخوردگی

نتیجه گیری نویسندگان برای خوردن آنتی هیستامین :

آنتی هیستامین دارای یک اثر کوتاه مدت (در روزه ای اول و دوم درمان) بر شدت علایم کلی دارند، اما نه در میانه دراز مدت درمان. هیچ تاثیر بالینی قابل توجهی بر انسداد بینی، عطسه یا آبریزش بینی وجود ندارد بااینکه عوارض جانبی بیشتر با آنتی هیستامین آرام بخش است، اما تفاوت به لحاظ آماری معنی دار نیست ، هیچ مدرکی مبنی بر اثربخشی آنتی هیستامین در کودکان وجود ندارد.

علت ممنوع بودن مصرف آنتی هیستامین در دوران سرماخوردگی

3.954
این مطلب مفید بود ؟4212
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منبع : cochrane / بخش بهداشت و سلامت نمناک/ن/ز.ت
وبگردی