آی کیو
یکی از بهترین فاکتورهای سنجش هوش، تست آی کیو می باشد. تست آی کیو، قدرت تحلیل و استدلال در فرد را ارزیابی می کند و می تواند به طور نسبی افراد جامعه را از نظر قدرت ذهنی در چند زیر گروه تقسیم کند.

تاریخچه تست آی کیو

جوامع بشری از زمانی که دریافتند به واسطه قدرت ذهنی و هوش تک تک اعضایشان است که توانسته اند پیشرفت کنند و سرامد تمامی فرم های حیات ساکن بر زمین گردند، به اهمیت استعدادیابی پی برده و به دنبال روشی برای سنجش هوش افراد و تقسیم آن ها در شغل های مختلف با توجه به هوششان بوده اند.

پاول بروکا و سر فرانسیس، اولین دانشمندانی بودند که به فکر یک راهکار عملی برای سنجش هوش افتادند. آن ها با اندازه گیری میزان بزرگی جمجمه، سعی داشتند یک رابطه خطی بین سایز جمجمه و میزان هوش برقرار کنند که البته ناموفق بودند.

در سال 1904، آلفرد بینت، پژوهشگر فرانسوی، از طرف وزارت آموزش فرانسه مامور شد تا یک تست استاندارد برای بررسی کمی هوش طراحی کند. بدین ترتیب اولین تست استاندارد آی کیو که مبتنی بر فاکتورهای بسیار زیادی از جمله استدلال های منطقی،  ریتم یابی و  جمله سازی بود ایجاد شد.

سنجش هوش

دانشمندان در تلاش اند تا با کمی سازی شاخص هوش، میزان هوش افراد را بسنجند.

 آی کیو چیست؟

طبق گفته دکتر روانشناس ادوین وان تیل، آی کیو، تمامی مسیرها و مکانیسم هایی است که برای جمع آوری اطلاعات و استفاده بهینه از آن ها برای حل مشکلات استفاده می کنیم. تمامی تست های سنجش هوش بر مبنای همین تعریف طراحی می شوند.و کمی سازی های لازم را انجام می دهند.

در تست استاندارد آی کیو سعی بر این است که این دسته از کیفیت ها، مانند توانایی ارتباط برقرار کردن بین چند داده و نتیجه گیری منطقی، و همچنین تونایی واکنش سریع و تصمیم گیری در زمان هایی که فرصت محدود است، سنجیده شود و از یک داده کیفی (مثلا خیلی خوب) به یک داده کمی تبدیل شود که بهتر قابل درک و آنالیز باشد.

در مدرن ترین سیستم تست آی کیو، عدد صد به عنوان متوسط آی کیو در یک جامعه در نظر گرفته می شود و افراد بالاتر از آن باهوش در نظر گرفته می شوند و افراد پایین تر از صد، درجاتی از دیر آموزی و نا آموزی را نشان می دهند.

سنجش هوش 

اگر آی کیوی شما 100 باشد شما فرد متوسطی به حساب می آیید.

سنجش هوش

یک جامعه مدرن و ایده ال، اهمیت سنجش هوش  را درک می کند و برنامه های غربال گری پیشرفته ای را طراحی می کند تا کودکان جامعه از همان ابتدا مورد آزمایش  قرار بگیرند و با توجه به نمره آی کیو و میزان توانایی هایشان، در برنامه های مختلف آموزشی و پرورشی رشد کنند. این جاست که اهمیت کار یک دکتر روانشناس به عنوان واسط بین توانایی های بالقوه کودک و جامعه پر رنگ تر می شود.

روانشناس کودک باید بتواند با کمک ابزار تست آی کیو و تعامل آکادمیکی که با کودکان برقرار میکند، پتانسیل های آن ها را کشف کند و هر کودک را در مسیر آموزشی مخصوص خود قرار دهد. در این صورت یک رابطه برد برد شکل می گیرد و هم کودک به بهترین حالت خودش با توجه به میزان هوشش می رسد و هم آن جامعه رشد و پیشرفت چشم گیری خواهد داشت.

آیا یک فرد با آی کیوی پایین، خنگ محسوب می شود؟

به جرات می توان گفت که ذهن انسان، مرموزترین و پیچیده ترین مقوله جهان اطراف ماست و هر چقدر دانشمندان کشف های تازه در این زمینه انجام می دهند، به همان میزان بر معما های ذهن افزوده می گردد.

به همین دلیل تلاش برای کمی کردن این مقوله فوق پیچیده با مقدار کمی داده، که می توانند تحت تاثیر اتفاقات مختلف تغییر کنند خیلی دقیق نخواهد بود و این گونه تست های آی کیو، صرفا یک دید کلی نسبت به بخش خاصی از توانایی های افراد می دهند و استفاده از این استدلال که چون شخص آی کیوی پایینی داشت پس در هیچ زمینه ای توانا نیست اساسا غلط بوده و فقط باعث کاهش اعتماد به نفس، به خصوص در کودکان می شود. 

نتیجه منطقی که از این مطلب باید گرفت این است که هوش انواع مختلفی دارد و هر فردی، در برخی از این انواع تواناست و در برخی دیگر خیر. 

پس برای استعداد یابی کودکان، تست آی کیو تنها بخشی از توانایی کودک شما را نمایان می کند و در صورت پایین بودن آی کیوی کودک، به هیچ وجه نا امید نشوید و به جای سرکوفت زدن، به دنبال کشف استعداد های پنهان کودکانتان باشید.

مرکز مشاوره مکث

کادر مجرب و متخصص مرکز مشاوره مکث، با انجام تست های استاندارد بررسی انواع هوش، توانایی های کودکان شما را شناسایی کرده و متناسب با توانایی های آن ها، برنامه های گام به گام رشد شخصیت و انواع هوش را ارایه می دهند.
شاید مهم ترین وظیفه هر فردی، شناخت توانایی ها خود و استفاده درست از آن ها در راستای اعتلای خود و جامعه اش باشد. روان شناسان و متخصصان مرکز مشاوره مکث، در کوتاه ترین زمان ممکن، شما را با توانایی هایتان آشنا کرده و نوع هوشتان را به شما می شناسانند. 

اهمیت سنجش هوش و استعدادیابی در کودکان

56
این مطلب مفید بود ؟60
برچسب : کسب و کار
نظر سنجی برای این مطلب غیر فعال شده است
وبگردی