سیروز کبدی
به گفته محققان،در یک نمونه ملی از بیماران مسن دارای علائم پرخطر عروقی، سیروز کبدی با افزایش ریسک سکته، بخصوص سکته هموراژیک، مرتبط بود.

سیروز کبدی ریسک سکته در افراد مسن تر را افزایش می دهد

سیروز کبدی باعث ایجاد عوارض متعددی در بدن می شود. آسیت (تجمع مایع در حفره شکم) شایع ترین عارضه سیروز است. این عارضه به همراه کیفیت بد زندگی فرد را در معرض خطر بیشتر عفونت قرار می دهد و در درازمدت طول عمر فرد را کوتاه می کند.
سایر عوارض مرگبار سیروز شامل آنسفالوپاتی کبدی (اغتشاش شعور و اغما) و خونریزی از واریس های مری است.

مطالعه جدید نشان می دهد «سیروز کبدی» احتمال بروز سکته را در افراد مسن تر افزایش می دهد. در بیماری سیروز کبدی، بافت کبد به دلیل مصرف بیش از اندازه الکل سفت می شود.
یک سرپرست تیم تحقیق از بیمارستان ویل کرنل نیویورک، در این باره می گوید:«در یک نمونه ملی از بیماران مسن دارای علائم پرخطر عروقی، سیروز کبدی با افزایش ریسک سکته، بخصوص سکته هموراژیک، مرتبط بود.»

سیروز کبدی

سیروز کبدی

طبق اعلام انجمن سکته آمریکا، سکته هموراژیک یا همراه با خونریزی حدود 13 درصد از سکته های مغزی را دربرمی گیرد. اما اکثریت موارد سکته مغزی (87 درصد) از نوع سکته ایسکمیک، یعنی سکته ناشی از لخته شدن خون در مغز، هستند.
در مطالعه جدید تیم تحقیق داده های 1.6 میلیون بیمار مسن تر از 66 سال را بین سال های 2008 تا 2014 بررسی کردند.
تحقیق نشان داد درحالی که فقط بالغ بر یک درصد افرادی که مبتلا به سیروز نبودند دچار سکته مغزی شدند، این عدد در مورد افراد مبتلا به بیماری کبدی، 2 درصد افزایش یافته بود.
به گفته محققان، توضیح احتمالی ارتباط بین سیروز کبدی و افزایش ریسک سکته ناشی از آسیب به توانایی لخته شدن خون است و یا اینکه فاکتورهای پرخطر قلبی در بیماران مبتلا به سیروز کبدی نظیر مصرف الکل، هپاتیت C و بیماری متابولیکی بیشتر است.

فاکتورهای پرخطر قلبی در بیماران مبتلا به سیروز کبدی

51
این مطلب مفید بود ؟10
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
برگرفته از همشهری آنلاین-/ ر
وبگردی