خرید دوچرخه دست دوم

راهنمای خرید دوچرخه دست دوم

کد مطلب : 37101زمان مطالعه : 4 دقیقه
اگر قصد خرید دوچرخه دست دوم را دارید باید به برخی موارد به خوبی توجه کنید، رعایت چند نکته مهم به خریدن یک دوچرخه دست دوم مناسب کمک بسیاری می کند.

راهنمای خرید دوچرخه دست دوم

اگر قصد رفتن به بازار برای خرید دوچرخه جدیدی را دارید اما مبلغی زیاد برای هزینه کردن ندارید می توانید دوچرخه دست دومی برای خود در نظر بگیرید و خریداری کنید. در این قسمت از نمناک چند نکته را برای یافتن یک دوچرخه عالی برای شما ذکر خواهیم کرد.

چند نکته برای یافتن یک دوچرخه مناسب

1. دو شاخ جلو و بدنه :

بدنه آسیب دیده یک دوچرخه عملا بی فایده است. از آن جا که تنها بخشی از دوچرخه است که قابل تعویض نیست، قبل از خرید باید از وضعیت خوب آن اطمینان حاصل کرد. بدنه های دوچرخه معمولاً ساخته شده از سه جنس رایج آهنی، آلومینیومی و فیبرکربن هستند. بدنه های آهنی محکم هستند که به راحتی شکسته نمی شوند و ترک هم برنمی دارند اما باید بدانید از آهن در بدنه های ارزان قیمت استفاده می شود.
برخی دوچرخه ها از آلومینیوم ساخته می شوند که یکی از معایب آلومینیوم شکننده بودن آن است؛ پس در هنگام خرید دوچرخه ی دست دوم بدنه ی آن را برای ترک های احتمالی بررسی نمایید. در بخش پیشانیِ دوچرخه، پشتِ پیشانی، رام عقب و توپ تنه، بیش ترین احتمال ترک خوردگی وجود دارد.
خرید دوچرخه ی دست دوم با بدنه ی فیبرکربن تصمیم پرخطری محسوب می شود زیرا تشخیص ترک و شکستگی در بدنه های فیبرکربن بسیار سخت تر از آلومینیوم است و عمر بدنه های فیبرکربن از آلومینیوم کم تر است.
در بدنه های فیبرکربنی که رنگ دارند، همانند آلومینیوم، روی بدنه، یک خط باریک ایجاد می شود اما در بدنه هایی که رنگ ندارند کار بسیار سخت تر است. پیشانی دوچرخه، رام عقب، بخشی که گوشواره به بدنه متصل می شود و محدوده ی توپ تنه از بخش هایی هستند که احتمال شکستگی و ترک خوردگی در آن ها بالا است.
در حالت ایده آل با یک بررسی کلی می توان فهمید که آیا علائم آسیب در بدنه وجود دارد یا خیر. هنگام خرید بررسی کنید و به نبود این علائم دقت فرمایید.
  • هرگونه شکاف
  • خراشیدگی
  • زنگ زدگی
  • خم شدن میله تعادل
  • وجود حباب هایی زیر رنگ که نشان از پوسیدگی دارد

خرید دوچرخه دست دومی

2. گیربکس و کاسه دوشاخ :

در حالی که بلبرینگ دوچرخه هزینه زیادی ندارد اما هنگام خرید دوچرخه دست دوم باید به کاسه دوشاخ آن توجه کرد. می توان این کار را با اعمال فشار به هر دو اهرم ترمز و چرخاندن دوچرخه به جلو و عقب بررسی کرد. اگر صدایی در اطراف آن شنیده شود توجه کنید که دوچرخه به مراقبت و تعمیرات بیشتری نیاز دارد. اگر کاسه دوشاخ ساچمه ای باشد از عدم خوردگی و آسیب های دیگر آن نیز مطمئن شوید.

3. چرخ ها و تایر:

درحالی که همیشه می توان چرخ های دوچرخه را ارتقا داد، اما باید حین خرید دوچرخه دست دوم به آن توجه داشت تا پول اضافی به این مجموعه ندهید زیرا ممکن است گران ترین قسمت یک دوچرخه باشد. با بلند کردن چرخ ها از روی زمین و تماشای چرخش آن بدون لرزش می توان از سالم بودن آن اطمینان حاصل کرد. همچنین باید علائم سایش را بر اثر ترمز شدید روی چرخ ها چک کرد. اگر چرخ های دوچرخه صاف و مقعر بدون هیچ دندانه ای بود احتمالا طول عمر چرخ ها سر رسیده است.
دوچرخه دست دوم

4. توپی چرخ عقب و جلو :

توپی عقب و جلو را به صورت جدا چک نمایید. برای بررسی توپی چرخ جلو را بلند کنید و دست خود را روی دوشاخِ نزدیک به توپی قرار دهید و با دست دیگرتان چرخ را بچرخانید و گوش خود را به توپی نزدیک کنید و اگر صدایی به گوش برسد توپی دچار مشکل است. ممکن است صدایی وجود نداشته باشد و توپی خراب باشد در این صورت می توانید با دستی که دوشاخ را گرفته اید و در نزدیکی توپی قرار داده اید ضربه ی گیرکردن را حس کنید. به بررسی مهره هایی را که از دو طرف به توپی بسته شده اند بپردازید تا شل نباشند و لق نزند. برای چرخ عقب هم این کار را تکرار کنید.

5. زنجیر و دستگاه دنده :

هنگام حرکت دوچرخه باید زنجیر های آن را بررسی کنید در حالی که لزوما این بخش هزینه زیادی ندارد اما مشکلات مربوط به زنجیر می تواند به معنای تعویض سایر قسمت های دوچرخه باشد. برای بررسی زنجیر باید زنجیر بزرگ و کوچک را به عقب بچرخانید. اگر هنگام چرخش شکافی بیشتر 1-2 سانتی متر مشاهده کردید احتیاج به تعویض خواهد داشت. قسمت بعدی که باید بررسی شود دنده های جلو و عقب می باشد. با جابجایی بالا و پایین کاست عقب و جا به جایی زنجیر بزرگ در قسمت جلو می توان آن را بررسی کرد.
خرید دوچرخه دست دوم

6. بررسی طوقه :

چرخ جلو و عقب را بررسی نمایید و دقت کنید که آیا چرخ ها دایره کامل و پره ها کامل باشند. طوقه ها را بررسی کنید تا ترک نداشته باشند.

7. ترمز و توپی تنه (براکت پایین) :

یکی دیگر از قسمت های دوچرخه که ممکن است نتوان آن را فورا تعویض کرد توپی تنه می باشد. می توان با گرفتن یکی از بازو های میل لنگ و حرکت آن به پهلو آن را جایگزین کرد. اگر حرکت بیش از حد و صدای ضربه داشته باشد این قسمت نیاز به تعویض دارد. هنگام بررسی عملکرد ترمزها، اهرم ترمز را در قسمت جلو دوچرخه فشار ندهید در عوض دستگیره های ترمز عقب را با دست خود فشار دهید. لنت های ترمز باید هنگام ترمز گرفتن به راحتی گرفته شده و بدون تلاش زیاد به حالت اولیه برگردند.

راهنمای خرید دوچرخه دست دوم

4.625
این مطلب مفید بود ؟232
منبع : بخش سبک زندگی نمناک/ح.ب/ن
برچسب : دوچرخه
وبگردی