اسفناج
اسفناج دو برابر دیگر سبزیجات فیبر دارد. یک پیمانه اسفناج حدود 20 درصد فیبر دارد که مانع یبوست است و به هضم غذا کمک می کند

آهن زیاد در اسفناج ؟!

بر خلاف تصور عامه مردم که اسفناج را یک گیاه با میزان آهن زیاد می دانند، این سبزی فقط دارای 2/71 میلی گرم آهن در 100 گرم اسفناج خام است. به رغم باور همگان، اسفناج منبع فوق العاده خوب آهن نیست، زیرا میزان اسید اکسالات آن، بدن را از جذب مواد معدنی باز می دارد.

ارزش غذایی اسفناج

اسفناج دو برابر دیگر سبزیجات فیبر دارد. یک پیمانه اسفناج حدود 20 درصد فیبر دارد که مانع یبوست است و به هضم غذا کمک می کند. فیبر موجود در این سبزی، قند خون را پایین نگه داشته و با ایجاد حس سیری می تواند مانع از پرخوری شود. ویتامین C و E، بتاکاروتن، منگنز، روی و سلنیوم موجود در اسفناج همگی از آنتی اکسیدان های قوی برای مقابله با پوکی استخوان، گرفتگی رگ ها و فشار خون بالاست. این سبزی پرخاصیت سرشار از ویتامین های مختلف از جمله A، K، D و E بوده و حاوی مواد معدنی خوبی نیز هست.

لطفا اسفناج را نجوشانید

همانطور که همه طرفداران ملوان زبل می دانند اسفناج آدم ها را قوی می کند چون سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی است و اگر درست پخته شود ارزش برنامه غذایی را دو چندان می کند.
فقط به خاطر این که وقتی کودک بودید مادرتان اسفناج را می جوشاند قرار نیست شما هم همین روش را دنبال کنید. خوردن اسفناج پخته شده هم کسل کننده است و هیچ لذتی ندارد و هم این که ارزش مواد مغذی آن از بین می رود.
 
اسفناج پخته

خواص اسفناج خام

اسفناج

جوشاندن سبزیجات باعث از دست رفتن ویتامین های محلول در آب می شود. بنابراین وقتی اسفناج را می پزید به اندازه سالاد اسفناج خام ویتامین و فولات دریافت نمی کنید.
اما خوردن اسفناج خام هم معایبی دارد. اسفناج خام به دلیل دارا بودن اگزالیک اسید نمی تواند منبع کلسیم خوبی باشد. زیرا اگزالیک اسید از جذب کلسیم جلوگیری می کند. به عبارت دیگر با خوردن اسفناج خام ویتامین و فولات دریافت می کنید اما کلسیم دریافت نمی کنید.
 
خوشبختانه روش هایی برای خوردن اسفناج بدون این که طعم و مواد مغذی اش را از دست بدهد وجود دارد. به جای جوشاندن اسفناج آن را بخارپز کنید یا در مایکروویو بپزید تا از ارزش های غذایی آن در هر لقمه بهره مند شوید. اسفناج را در هر غذایی می توانید استفاده کنید. اسموتی، سوپ، یا املت. یا این که با روغن زیتون و مقداری پیاز تفت بدهید و در کنار غذا یا همراه با تخم مرغ میل کنید.
اسفناج در بارداری

اسفناج و ماست در بارداری

نکات مفیدی که شاید از اسفناج نمی دانستید

چرا باید 3 بار در هفته اسفناج بخورید

از دیدگاه طب سنتی چین، اسفناج گیاهی است که طبیعتی خنک و ملین دارد بنابراین مصرف آن در افرادی که دچار اختلال در عملکرد دستگاه گوارش هستند یا با کندی حرکت روده ها مواجهند بسیار ضروری است، زیرا این سبزی مغذی می تواند بهترین دارو برای درمان یبوست به ویژه در افراد میانسال و کهنسال باشد. علاوه بر این اسفناج توسط درمانگران طب سنتی چین به عنوان یک غذای دارویی در درمان بیماران مبتلا به دیابت و افرادی که دچار خستگی، ضعف و سرگیجه هستند، تجویز می شود.

اسفناج مرهم بیماری های گوارشی

اسفناج یکی از بهترین غذاهای دارویی برای افرادی است که دچار کم خونی هستند.
درمانگران چینی اسفناج را بهترین مرهم برای بیمارانی می دانند که کم خونی آن ها ناشی از خونریزی های گوارشی است. به عنوان مثال افراد مبتلا به هموروئید یا بواسیر یا افرادی که مبتلا به خونریزی معده یا زخم های معده هستند می توانند اسفناج در سبدغذایی خود قرار دهند. مصرف این سبزی به تنهایی یا در کنار موادغذایی دیگر می تواند تاثیر زیادی در خون سازی و جبران کم خونی ناشی از خونریزی های گوارشی داشته باشد.

چگونه خواص اسفناج را حفظ کنیم

برای حفظ خواص و مواد مفیدی که در اسفناج وجود دارد هرگز آن را آب پز نکنید. قرار دادن این سبزی هنگام شست وشو درون آب یا پختن آن به وسیله آب، موجب از بین رفتن خواص مفید و ویتامین های آن می شود. بهترین راه حل آن است که اسفناج را تفت دهید. می توانید برای این کار از مقدار بسیار اندکی روغن استفاده کنید. ترکیب اسفناج با انواع گوشت های قرمز در وعده غذایی بهترین و مفیدترین ترکیب هاست زیرا خواص مفید اسفناج در کنار گوشت قرمز بهتر جذب بدن می شود.
خواص اسفناج برای بیماران دیابتی

آب اسفناج پخته شده

در چه شرایطی اسفناج نخوریم

گاهی پیش می آید، بدن مان در شرایطی قرار دارد که مصرف برخی از میوه ها و سبزی های تازه نیز ممکن است برای آن مضر باشد. اسفناج نیز از این امر مستثنا نیست. زمان هایی پیش می آید که باید از مصرف این گیاه مفید و شفابخش پرهیز کرد.
افراد مبتلا به اسهال نباید اسفناج مصرف کنند زیرا اسفناج به دلیل خاصیت ملین بودنش موجب تشدید اسهال می شود.
زیاده روی در مصرف اسفناج موجب بروز آکنه در برخی از افراد می شود. بنابراین همواره باید نه تنها در مصرف اسفناج بلکه در مصرف هر ماده غذایی تعادل را درنظر داشت.

مقدار آهن موجود در اسفناج در چه حد می باشد ؟

4.614
این مطلب مفید بود ؟131
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
برگرفته از ویکی پدیا / بدونیم / ک.ک
وبگردی