القای زایمان چیست
القای زایمان چیست؟ چه زمانی القای زایمان انجام می شود؟ آیا القای زایمان برای جنین و مادر خطرناک است؟ در چه مواردی نباید القای زایمان انجام شود؟ پاسخ تمام این سوالات را در ادامه بخوانید.

القای زایمان چیست؟

القای زایمان روشی است که در ان انقباض رحمی که به خودی خود انجام نمی شود تحریک می شود. اگر چه القای زایمان خطری در بر ندارد اما پزشکان تا پیش از هفته ی 39 بارداری آن را انجام نمی دهند.

 

القای زایمان چرا انجام می شود؟

القای زایمان با توجه به شرایط و وضعیت زن باردار انجام می شود که از جمله شرایط می توان به دیابت بارداری - خونریزی - پری اکلامپسی و انواع عوارض قلبی اشاره کرد.

هنگامی که کیسه آب پاره نشود و زایمان به طور طبیعی صورت نگیردالقای زایمان صورت می گیرد. همچنین اگر پزشک تشخیص دهد که جفت از کار افتاده است از این روش برای زایمان استفاده می شود.

زمانیکه یک یا دو هفته از موعد زایمان گذشته باشد اما مادر همچنان باردار باشد. متخصصین منتظر ماندن بیش از این مدت را توصیه نمی کنند. انتظار بیش از اندازه، ممکن است برای مادر و نوزاد خطراتی در پی داشته باشد. مثلا ممکن است جفت به وظیفه خود در خصوص رساندن مواد مغذی به نوزاد به خوبی عمل نکند. همچنین خطر تولد نوزاد مرده و مشکلات جدی برای نوزاد بوجود بیاید.

کیسه آب پاره شود اما هنوز زمان زایمان فرا نرسیده باشد. در این حالت القا زایمان انجام می شود تا از رسیدن عفونت به رحم و نوزاد جلوگیری شود  

مادر دچار پره اکلامپسی، که یک بیماری جدی است شده باشد که می تواند سلامت مادر را به خطر بیاندازد و رسیدن جریان خون به نوزاد را محدود می کند

مادر سابقه تولد نوزاد مرده را داشته باشد

 القای زایمان

خطرات و عوارض القای زایمان

 

 آیا القای زایمان برای جنین خطرناک است؟

القای زایمان یک روش بی خطر به شمار میرود و به طور طبیعی خطری برای جنین ندارد اما عوارضی دارد که منجر به استرس جنین می شود.

درحایکه القا زایمان ایمن و مطمئن است می تواند خطراتی را در پی داشته باشد که البته ممکن است با توجه به روشهای استفاده آن و وضعیت مادر متفاوت باشد.  اکسی توسین، پروستاگلاندینها، یا تحریک نوک پستان ، گاهی اوقات منجر به انقباضات مکرر، قوی و غیر معمول می شود و این امر به نوزاد استرس وارد می کند.

در موارد نادر، اکسی توسین، پروستاگلاندینها باعث جدا شدن زودرس جفت یا حتی پارگی رحم می شوند. پارگی رحم برای خانمهایی که سزارین یا هیچگونه جراحی رحم نداشتند خیلی به ندرت اتفاق می افتد.

 

در چه مواردی القا زایمان نباید انجام شود

معاینات نشان دهد که نوزاد  باید به سرعت متولد شود یا تحمل انقباضات رحمی را نداشته باشد.

زمانیکه جفت سرراهی باشد

نوزاد در موقعیت عرضی قرار گرفته باشد یعنی از سر متولد نشود

 مادر بیشتر از یک سزارین داشته باشد

اگر مادر قبلا به شکل قدیمی سزارین شده باشد یعنی برش رحم عمودی بوده و قبلا یک جراحی رحمی مثل میومکتومی (برداشت فیبرهای رحمی) داشته باشد

در بارداریهای دوقلویی بویژه زمانیکه نوزاد اول در موقعیت عرضی قرار گرفته باشد و در بارداریهای چندقلویی

مادر دارای عفونت تناسلی فعال باشد

القای زایمان چیست

القای زایمان و توصیه پزشکان 

 

توصیه پزشکان برای القای زایمان چیست؟

پژوهشگران هشدار می دهند کودکانی که از مادرانی متولد شده اند که زایمان آنها به روش القایی یا تحریک بوده است، بیشتر در معرض خطر اختلال اوتیسم قرار دارند.

در یک مطالعه محققان نوع زایمان و وضعیت آموزشی 625 هزار کودک، که 5500 مورد آنها مبتلا به اوتیسم بودند را مورد بررسی قرار دادند. در مقایسه با کودکانی که بدون القای زایمانی متولد شده بودند، احتمال ابتلا به اوتیسم در کودکانی که با تحریک زایمان متولد شده بودند، 25%-10% بیشتر بود. البته این تأثیر در پسران بیشتر از دختران بود.

مزایای القای زایمان، مخصوصاً در پیشگیری از سندرم آسپیراسیون مکونیوم را نباید نادیده گرفت. آنها معتقدند که این یافته ها تا زمانی که اطلاعات بیشتری بدست آید، نباید مانع از انجام مراقبت های استاندارد شود. 

القای زایمان چیست و چه زمانی انجام می شود؟

3.989
این مطلب مفید بود ؟7019
منبع : نمناک /ن
وبگردی