انواع تب
ابتلا به تب در کودکان بسیار شایع است ، درمان تب همیشه به مصرف دارو نیاز ندارد.

رپورتاژاگهی:انواع تب در کودکان و راهنمای درمان آن

تب در کودکان یکی از شایع ترین دلایل مراجعه به پزشک است. بیشتر والدین با این شرایط کاملاً آشنا هستند ولی همواره تب کردن کودکان باعث نگرانی والدین می شود. توجه کنید که بدن کودکان در مقایسه با بزرگسالان بیشتر به عوامل بیماریزا واکنش نشان می دهد. تب در کودکان واکنشی در برابر ویروسها و باکتریهاست. والدین می توانند به سادگی متوجه تب در کودک خود شوند. خستگی و بی حالی در چشمها، صورت قرمز و برافروخته یا برعکس پوست رنگ پریده، داغ بودن پیشانی و گردن از نشانه های متداول تب هستند. اگر تب کودک بالا باشد باید حتماً به پزشک مراجعه کرد.

دلایل شایع تب در کودکان

ابتلا به تب در کودکان بسیار شایع است. حتی مواردی مانند دویدن، هیجان زیاد یا لباس های خیلی گرم می تواند موجب افزایش دمای بدن کودکان شود. اگر چه این حالات بیماری نیستند و تنها به دلیل کاهش تعریق بدن کودک رخ می دهند.
تب معمولاً به دلیل وجود عفونت در بدن ایجاد می شود. پس تب یک بیماری نیست بلکه بخشی از پاسخ سیستم ایمنی بدن به عوامل بیماریزاست.

برخی از دلایل اصلی تب در کودکان عبارتند از:

  • عفونت ویروسی یا باکتریایی مانند سرماخوردگی، عفونت گوش میانی، التهاب معده و روده یا بیماری های معمول در دوران کودکی مثل اوریون، سرخک، سرخجه، تب زرد، آبله مرغان و بیماری ششم (روزئولا)
  • واکسن زدن
  • دندان درآوردن
  • کمبود آب و دهیدراته شدن بدن که می تواند در اثر اسهال و استفراغ شدید ایجاد شود.
  • واکنش های آلرژیک نسبت به مواد غذایی یا داروها که به ندرت باعث بروز تب میشوند.

آیا تب در کودکان بعد از واکسن زدن طبیعی است؟

احتمال بروز عوارض جانبی بعد از مصرف همه داروها از جمله واکسن وجود دارد. واکسیناسیون به معنی تزریق ارگانیسم های مرده یا ضعیف شده به بدن کودک است. بدن کودک پس از تزریق واکسن شروع به تولید پادتن های جدید می کند تا بتواند در برابر این ارگانیسمهای خاص از خود محافظت کند. واکنش های بدن به واکسیناسیون مانند تب، ضعف و کهیر به این معناست که بدن در حال مبارزه با این ارگانیسمهاست. بنابراین تب کردن کودکان بعد از واکسیناسیون امری کاملاً طبیعی است. این عوارض معمولاً خفیف هستند و به خودی خود از بین می روند. تنها برای درمان درد و تب بالای 39 درجه سانتیگراد به مصرف دارو نیاز است.

آیا تب به هنگام دندان درآوردن نوزاد طبیعی است؟

لثه های متورم و حساس می تواند باعث افزایش دمای بدن نوزاد و تب خفیف شود اما دندان درآوردن معمولاً موجب تب بالا یا اسهال شدید نمی شود. اگر کودک شما حین دندان درآوردن دچار تب شدید شد، احتمالاً علت دیگری دارد و لازم است به پزشک مراجعه کنید.

درمان تب در کودکان

درمان تب همیشه به مصرف دارو نیاز ندارد. در صورتی که کودک احساس درد و ناراحتی میکند می توان از دو روش برای کاهش تب استفاده کرد:
  • خنک کردن بدن کودک با پارچه نمناک، حمام آب ولرم یا پاشویه کردن
  • مصرف داروهایی مثل استامینوفن (پاراستامول) یا ایبوپروفن
معمولاً مصرف قرص های خوراکی و جویدنی برای کودکان دشوار است. به همین دلیل اغلب به والدین توصیه می شود که برای درمان تب در کودکان ازشربت سرماخوردگی کودکان استفاده کنند. برخی از شربت های سرماخوردگی موجود در داروخانهها حاوی ترکیبات استامینوفن برای درمان تب در کودکان هستند. به طور کلی، شربت سرماخوردگی حاوی استامینوفن می تواند سردرد، درد عضلانی، درد بدن و تب ناشی از سرماخوردگی، تب ناشی از واکسیناسیون، دردهای ناشی از دندان درآوردن و گوش درد در کودکان را درمان کند.
اگر میخواهید بدانید که درجه تب کودکتان چه زمانی اورژانسی میشود، کلیک کنید.

انواع تب در کودکان و راهنمای درمان

4.3236
این مطلب مفید بود ؟20333
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
نظر سنجی برای این مطلب غیر فعال شده است
وبگردی