بافندگی با میل
بافندگی با میل کار سختی نیست و حتی کسانی که تا بحال چیزی نبافته اند می توانند با این تکنیک ها به صورت حرفه ای برای خود ژاکت، کلاه یا شال گردن ببافند.

آموزش کامل و ساده بافندگی با میل

با شروع فصل سرما ، کم کم باید لباس های گرم مانند لباس های بافت بپوشیم . تا به حال به این فکر افتاده اید که خودتان نیز می توانید ، شال گردن ، کلاه ، جوراب یا ژاکت ببافید .

با بافندگی شما می توانید علاوه بر بافتن لباس های زیبا ، سرگرم شوید و به آرامش برسید زیرا بافتنی بافتن درست مثل مدیتیشن یک فعالیت آرامش بخش است. اگر بلد نیستید بافتنی ببافید و تا به حال حتی یک شال گردن ساده هم نبافته اید ، پیشنهاد می کنیم این بخش از دنیای مد نمناک را از دست ندهید و هرچه زودتر این هنر دستی را یاد بگیرد.

وسایل مورد نیاز برای بافندگی با میل :

  • کاموا به میزان لازم در رنگ های شاد و متنوع
  • مبتدی ها باید با نخ مصنوعی با وزن متوسط شروع کنند.
  • میل بافندگی دو عدد

وقتی میل ها را انتخاب می کنید باید توجه داشته باشید که نخ کلفت تر به میل کلفت تر هم نیاز دارد. محدوده سایز میل از 0 تا 50 است. میل سایز 0 باریک ترین میل است. یک سر میل ها باز و یک سرشان برای اینکه دانه های بافتنی از آن در نیاید بسته است.

میل گرد یا میل های چند تایی نیز وجود دارد که برای بافت جوراب، دستکش، کلاه و ... بکار می رود . تا زمانی که به همه اصول اولیه مسلط نشده اید، بافتنی هایی که به این میل ها نیاز دارند را امتحان نکنید.

نگهدارنده دانه

نگهدارنده دانه گیره ای فلزی و سنجاق مانند است که برای نگهداشتن دانه ها خارج از میل، برای بافتن الگوهای خاص به کار می رود.

رج شمار

اگر چیزهای پیچیده تر مثل دستکش می بافید رج شمار می تواند برای اینکه مطمئن شوید در هر لنگه به همان تعداد رج بافته اید، مفید واقع شود.

بافندگی با میل

مبانی بافندگی با میل

قبل از شروع به بافتن باید بعضی از تکنیک های بافتنی مانند سر انداختن ، کور کردن و از زیر و رو بافتن را یاد بگیرید.

سر انداختن:

برای شروع بافت شما به رج پایه دانه ها که سر انداختن نامیده می شود نیاز دارید. برای سر انداختن :

1- ابتدا کاموا را یک گره بزنید و روی میل بیندازید. لبه سر انداخته شده باید محکم باشد؛ زیرا اگر خیلی شل باشد، نامرتب و نامنظم به نظر خواهد آمد، و خیلی سفت هم پاره خواهد شد و دانه ها از هم باز می شوند. اگر دست شما در بافت سفت است دو میل را کنار هم قرار دهید و پس از سر انداختن یک میل را بیرون بکشید . اگر همیشه دانه های سر انداخته شما شل می شوند از میل ظریف تر استفاده نمائید.

2- گره زده شده را سفت کنید. اکنون شما دو انتهای نخ که از گره بیرون آمده دارید. برای سر انداختن با انگشت شست، شما به حدود 2.5 سانتیمتر نخ برای هر دانه که می خواهید سر بگیرید نیاز خواهید داشت.

3- با انگشت شست و اشاره دو لای کاموا را از هم باز کنید.

4-انگشت ها را به سمت بالا ببرید.

5. میل را به بیرون انگشت شست ببرید.

6- از زیر کاموا به سمت داخل ببرید.

7- سپس از زیر کاموا پیچیده شده دور انگشت اشاره رد کنید.

8- کاموا را با میل گرفته به سمت انگشت شست برگردید.

9- میل و کاموا را از حلقه دور انگشت شست بیرون بکشید.

10- کاموا را بکشید تا محکم شود.

11- به همین روش ادامه دهید تا تعداد دانه هایی را که نیاز دارید سر انداخته شود.

آموزش بافندگی با میل

از زیر بافتن :

این بافت اساس تمام بافت های دیگراست و برای الگوهای پیشرفته تر مورد نیاز خواهد بود. برای بافت زیر پس از سر انداختن دانه ها ، میل سمت راست را داخل دانه ای که درون میل سمت چپ قرار دارد ، کنید و نخ را از زیر دانه ها به داخل می کشیم ودانه را می بافیم.

از رو بافتن :

این تکنیک پایه و اساس همه طرح های بافتنی است پس آن را بارها و بارها تمرین کنید تا خوب یاد بگیرید و بعداً آنها را در الگوهای پیشرفته تر استفاده کنید.میل سمت راست را داخل دانه ای که درون میل سمت چپ قرار دارد ، کنید و نخ را روی دانه ها قرار داده و به داخل دانه می کشیم و آن را می بافیم.

کور کردن :

  • میل خالی را در دست راستمان میگیریم و میلی که بافتنی به آن متصل است در دست چپ میگیریم .
  • با میل دست راست ابتدا دو دانه ی اول را میگیریم و نخ ازاد کاموا را از پشت ان رد میکنیم بدین معنی که دو دانه ی اول را از پشت میبافیم .
  • هر دو دانه را مانند بافت زیر با هم می بافیم.
  • دانه ی تازه بافته شده را در میل دست راست می کنیم.
  • سپس این دانه را به میل دست چپ منتقل میکنیم.
  • دوباره دو دانه ی اول را با هم میگیریم و نخ ازاد کاموا را از پشت ان رد میکنیم یعنی این دو دانه را از پشت میبافیم .
  • مجددا دانه ی تازه بافته شده را به میل دست چپ منتقل میکنیم .
  • تا اخر به همین روش کور میکنیم .

اصول بافتنی با میل

اندازه :

نشان می دهد که چه تعداد گره زده اید تا یک مربع یک سانتی درست شود. اندازه یک قطعه کشباف به نوع کاموا، سایز میل و میزان کشش کاموا در هنگام بافتن بستگی دارد.

انواع بافندگی با میل:

ساده بافی:

در یک رج همه دانه ها را از زیر و در رج پشت همه دانه ها را از رو ببافید .

بافت رکن:(ابری)

در بافت رِکِن ، همه دانه ها در تمام رج ها از زیر یا از رو بافته می شوند.

بافت کشباف :

کشباف یکی از بافت های پایه در بافتنی است که کاربرد فراوانی دارد. این نوع بافت معمولا برای انواع شال گردن، حاشیه کلاه، مچ آستین و هر جایی که شما میخواهید در کارتان جذب بدن باشد ، استفاده میشود.

روش بافندگی با میل

روش بافت :

  • ساده ترین نوع کشباف 1 دانه از زیر 1 دانه از رو است .
  • تعداد دانه هایی که سر می اندازید باید فرد باشد.
  • در رج اول یکی از رو، یکی از زیرببافید و تا آخر رج این کار را تکرار کنید.
  • در رج دوم دانه هایی که از رو بافته شده از رو می بافید و دانه هایی که از زیر بافته شده از زیر ببافید و تا پایان این بافت را تکرارکنید .
  • نوع دیگر کشباف 2 دانه از زیر و 2 دانه از رو است.

نکته :

مهم ترین چیزی که باید برای موفق شدن در بافندگی یاد بگیرید، این است که در همه نقاط از کشش یکسان استفاده کنید. اگر کاموا در هنگام بافتن در برخی نقاط کشیده تر شده باشد، تکه بافته شده ناصاف خواهد بود.

آموزش اصول مهم و پایه بافندگی با میل

3261
این مطلب مفید بود ؟156105
منبع : بخش دنیای مد نمناک/ن/ز.ت
وبگردی