غیبت
هرگاه کسی در غیاب دیگری سخنی نسبت به او بگوید که عرفاً و در نزد مردم نقص و عیب به حساب می آید و قصد وی از این کار سرزنش و یا برملا کردن نقص او باشد، مرتکب غیبت شده است.

در مقابل غیبت کردن انجام این کارها وظیفه ما است

در مورد مجلس غیبت باید توجه شود همانطور که غیبت ; یعنی آشکار ساختن عیوب مؤمن آنگاه که حضور ندارد, حرام و از گناهان بزرگ محسوب می شود; گوش کردن غیبت نیز از محرمات شرعی بوده و گناه است.
در روایتی رسول خدا(ص) فرمودند:شنونده غیبت یکی از غیبت کنندگان است . یعنی گوش نمودن به غیبت , همانند خود غیبت کردن است از حیث زشتی و حرمت. بنابراین همانگونه که انسان وظیفه دارد از غیبت دیگران خودداری نماید, هنگام شنیدن غیبت و حضور در مجلس که در آن مؤمنی غیبت می شود, وظایفی دارد که لازم است به آن عمل نماید.

غیبت

گوش کردن غیبت

اولین وظیفه انسان در مجلس غیبت ; نهی از غیبت کردن است ; زیرا غیبت از منکرات است و نهی از منکر واجب است و در مرتبه بعدی واجب است رد غیبت نماید; یعنی به نحوی از غیبت شونده دفاع نموده, مورد غیبت را توجیه نماید که از ریختن آبروی مؤمن جلوگیری شود.
در صورتی که شخصی که مورد غیبت واقع شدن قرار گرفته نشناسید شنیدن برای شما اشکال ندارد و اما از آن جهت که جلسه گناه محسوب است در صورت امکان از آن خارج شوید. همین مقدار که به آنها می فهمانید که به خاطر غیبت کردن آنها را ترک می کنید, می تواند بهترین نوع برخورد با غیبت کننده باشد و انشاالله تأثیر خواهد داشت.
می توانید مسیر صحبت را تغییر دهید و کاری کنید که موضوع دیگری مورد گفت و گو واقع شود.
برای مطالعه بیشتر به کتب اخلاقی ذیل مراجعه شود:
- چهل حدیث امام خمینی , ص 315
- نقطه های آغاز در اخلاق اسلامی , ص 157

در مقابل افرادی که غیبت می کنند، چه کنیم؟

4.140
این مطلب مفید بود ؟337
برگرفته از نورالزهرا -/ ر
برچسب : غیبت کردن
وبگردی