تغذیه تیروئید
افرادی که به بیماری و اختلالات تیروئیدی مبتلا هستند باید یک سری از مواد غذایی را از تغذیه خود حذف کنند تا زودتر بتوانند از این بیماری خلاص شوند.

 برای بهبود شرایط تیروئید خود از چه غذاهایی باید بپرهیزید

وقتی متوجه می شوید تیروئید دارید اولین چیزی که به ذهن می رسد این است که چگونه آن را درمان کنید؟ می توانید دارو مصرف کنید اما همیشه بهتر است که روش های طبیعی برای درمان یا کاهش مشکل تیروئید را امتحان کنید.

هورمون های تیروئید(T3، T4، و TSH)برای عملکرد بدن ضروری هستند. آن ها بر متابولیسم بدن تاثیر می گذارند و همچنین توانایی بدن برای جذب کافی مواد غذایی و پروتئین ها را تحت تاثیر قرار می دهند.

تیروئید پرکار بیماری است که به خاطر مقدار بیش از حد هورمون تیروئید در بدن وجود دارد .تیروئید کم کار بیماری است که به خاطر سطح پایین هورمون تیروئید در بدن وجود دارد و این وضعیت عملکرد بدن را کاهش می دهد.

در مطالب کامل و جامع قبلی بخش سلامت نمناک گفتیم که یکی از دلایل اصلی تیروئید کم کار رژیم غذایی نامناسب، کمبود ید و کمبود پروتئین است. برخی از مواد مغذی خاص، عملکرد غدد تیروئید را تحت تاثیر قرار می دهند.

به طور مشابه، مواد غذایی خاص می توانند مانع از میزان جذب بدن برای هورمون های جایگزینی شوند که اغلب به عنوان بخشی از درمان تیروئید تجویز می شوند. در این متن در مورد مواد غذایی که افراد مبتلا به تیروئید باید از آن اجتناب کنند بحث و گفتگو خواهیم کرد.

نبایدهای تیروئید

اهمیت تغذیه در اختلالات تیروئیدی

نبایدها در تغذیه تیروئید

مواد خوراکی و تغذیه ای که افراد مبتلا به تیروئید باید از آن اجتناب کنند:

گواترزا:

گواترزا ترکیباتی هستند که عملکرد نرمال غده تیروئید را مختل می کنند. بسیاری از غذاهایی که حاوی گواترزا هستند عبارتند از:سبزیجات، سویا، برخی میوه ها، آجیل و دانه هایی که در این متن آورده شده اند.

با این حال، غذاهایی که حاوی گواترزا غیر فعال هستند روی بیمارانی که عموما کمبود ید دارند تاثیر می گذارد.

گلوتن:

گلوتن نوعی پروتئین است که در غذاهای غنی از کربوهیدرات مثل گندم، جو، ارزن یافت می شود.این برای افرادی که اختلال عملکرد تیروئید دارند، بسیار مضر است.

سبزیجات :

حتی اگر سبزیجات مانند کلم، گل کلم (اگر به خوبی پخته نشود)، و بروکلی غنی از فیبر و مواد مغذی است، آن ها ممکن است در تولید هورمون های تیروئید اختلال ایجاد کنند، به خصوص اگر کمبود ید را هم داشته باشید.

شما ممکن است بخواهید از کلم بروکلی، کلم، تربچه، آب تره،کانولا ،آروگولا ،سبزی خردل ، ترب کوهی ، کولارد سبز،بوک چوی ، استفاده کنید اما این سبزیجات می توانند با توانایی غده تیروئید در جذب و استفاده از ید تداخل پیدا کنند که برای عملکرد منظم ضروری است اینها غذاهایی هستند که باید از مصرف آن اجتناب شود.

غذاهای سرخ شده:

غذاهای سرخ شده به هر حال به عنوان بخشی از رژیم غذایی توصیه نمی شود چه کم کاری یا پرکاری تیروئید داشته باشید یا خیر، اما اگر داشته باشید، باید احتیاط بیشتری بکنید چون با توانایی بدن برای جذب دارو برای هورمون های تیروئید تداخل می کند و همچنین توانایی غده تیروئید را برای تولید هورمون هم مختل می کند.

از مصرف غذاهای چرب و یا سرخ شده اجتناب کنید، به خصوص غذاهایی که شامل چربی های کره، مارگارین، برش های چربی گوشت و مایونز است.

شکر:

همانطور که کم کاری تیروئید منجر به متابولیسم کند می شود، بدن را بیشتر مستعد اضافه وزن می کند، بنابراین اجتناب کامل از مواد غذایی با سطح بالای شکر مفید و ضروری است.

قندها می توانند متابولیسم را بدتر کنند و منجر به دیگر بیماری های بهداشتی شوند. از غذاهایی که کالری زیاد از قبیل شکر تصفیه شده، شکلات، دسرها و کیک دارد اجتناب کنید این یکی از غذاها برای جلوگیری از تیروئید است.

غذاهای شیرین

نکات مهم در تغذیه برای بیماری تیروئید

فرمول تغذیه ای برای افراد مبتلا به بیماری تیروئید 

غذاهای مضر:

غذاهای مضر و یا غذاهای فرآوری شده دارای سطح بالایی از سدیم هستند که افراد مبتلا به کم کاری و پرکاری تیروئید باید در تمام موارد از آن اجتناب کنند مصرف میزان بالای سدیم فشار خون فرد را بالا می برد و بیماری های قلبی را افزایش می دهد.

خوردن غذاهای ناسالم به طور منظم می تواند به غدد تیروئید و توانایی آن ها برای تولید هورمون ها و یا حتی جذب مواد مغذی ضروری کمک کند. غذاهای آماده، غذاهای بسته بندی شده، غذای سرخ شده، سیب زمینی سرخ کرده، پیتزا، همبرگر غذاهایی با سطح بالایی از سدیم هستند که باید از آن ها اجتناب کرد.

نوشابه:

نوشابه ها و یا نوشیدنی های بدون گاز حاوی مقدار زیادی شکر هستند که بر متابولیسم تاثیر می گذارند. آن ها از شکر متفاوت نیستند و به راحتی شکسته نمی شوند و سریع بدن را خسته می کنند که منجر به متابولیسم پایین می شود.

بارها در سلامت نمناک گفته ایم که مواردی که حاوی مقدار زیادی شکر هستند مثل نوشابه ها می توانند سطح انرژی را کمی بالا ببرند، اما بعد به کاهش ناگهانی انرژی منجر می شود چون بدن سعی می کند غذا را تجزیه کند.

همانطور که مشخص شد، افراد مبتلا به تیروئید کم کار دارای مشکلاتی با متابولیسم آهسته، هر نوع غذا یا نوشیدنی حاوی موادی هستند که به سختی می توان آن ها را تجزیه کرد باید از آن اجتناب کرد نوشابه ها یکی از مواردی است که باید از آن اجتناب کرد.

سیگار:

سیگار به طور مستقیم بر غدد تاثیر می گذارند جذب تنباکو و نیکوتین که از گردن عبور می کند بر غدد تاثیر می گذارد و مانع تولید هورمون ها می شود، ممکن است منجر به افزایش مقدار خلط در گلو شود.همه افراد باید از سیگار کشیدن اجتناب کنند

کافئین:

کافئین مانع جذب داروهای هورمون تیروئید می شود. مواردی که حاوی کافئین هستند مثل قهوه، چای خاص، و نوشیدنی های کافئینی باید اجتناب شود. داروها نباید با کافئین مثل یک فنجان قهوه یا چای مصرف شوند از مصرف بیش از حد چای و قهوه اجتناب کنید.

یک یا دو فنجان چای در روز باعث آسیب به شما نخواهد شد، اما نباید از این حد تجاوز کند.

هلو:

هلو گواتراز بالا یی دارد که برای بیماران تیروئید مضر هستند این میوه با جذب ید از رژیم غذایی شما تداخل و استفاده از ید را محدود می کند.

گلابی:

گلابی گواتر بسیار بالایی دارد که برای بیماران تیروئید مضر هستند.

نان:

نان و آرد فرآوری شده و سفید گلوتن بسیار بالایی دارند و باعث افزایش وزن ناسالم در ناحیه شکم می شود.

روغن مایع و سس:

روغن گیاهی،روغن سویا ،روغن کانولا ،روغن آفتاب گردان روغن بادام زمینی،روغن گلرنگ ،روغن ذرت.

یک راه برای اینکه متوجه شوید روغن غیر اشباع است، این است که در دمای اتاق یا پایین تر مایع خواهد بود اما اگر روغن را در یخچال بگذارید جامد نمی شود.

روغن غیر اشباع

تغذیه مناسب برای تیروئیدی ها 

چربی های اشباع شده:

اجتناب از روغن های غیر اشباع در احیای عملکرد تیروئید بسیار مهم است.می توانید اینکار را با جایگزین کردن روغن ها انجام دهید.

داغ کردن در ظروف پلاستیک:

قبل از اینکه بخواهید غذایی را گرم کنید فکر کنید و آن را در ظرف دیگر منتقل کنید آن را داخل بشقاب یا کاسه سرامیکی مانند چینی و... بریزید تیروئید بخشی از سیستم غدد درون ریز شما است و می توانید با گرم کردن غذا در ظروف پلاستیکی به آن آسیب بزنید.

مواد و تغذیه مضر برای افراد مبتلا به تیروئید کم کار 

سویا

گفته می شود غذاهای حاوی سویا ، فلاون هستند و تاثیرات منفی روی تیروئید دارند میزان بالای سویا می تواند ریسک تیروئید کم کاررا افزایش دهد. برخی از محققان بیان می کنند برخی از اجزای خاص سویا با توانایی بدن برای جذب داروهای تجویز شده برای تیروئید اختلال ایجاد می کنند.

همچنین آن ها می توانند فعالیت غده تیروئید آنزیم پروکسیداز را کاهش دهند با این حال، برخی متخصصان پیشنهاد می کنند که افراد با تیروئید کم کار و هم فقر ید بیشتر در معرض اثرات منفی قرار دارند، بنابراین آن ها باید نسبت به جذب آگاهی بیشتری داشته باشند.

فلوراید

این در خمیر دندان و آب نوشیدنی یافت می شود که از شیر آب می آید. فلوراید اساسا گیرنده ید در غده تیروئید را مسدود می کند که باعث کاهش تولید هورمون می شود.

کلر

این آب نه تنها در استخرها بلکه به مقدار زیاد در آب آشامیدنی که مستقیما از شیر آب می آید، وجود دارد مانند فلوراید، کلر همچنین گیرنده های ید را در غده تیروئید مسدود می کند و باعث کاهش تولید هورمون ید می شود. بنابراین مقدار زیادی آب مقطر و یا تصفیه شده بنوشید.

سیر

سیر ممکن است برای درمان بسیاری از بیماری ها عالی باشد اما با این حال سیر باعث کاهش جذب ید در بدن می شود.

سیر برای تیروئید

تاثیرات تغذیه نامناسب در بیماران تیروئید

مواد مضر برای افراد مبتلا به تیروئید پر کار

نمک:

اگر از ترشح افزایش یافته هورمون های تیروئید رنج می برید، به عنوان مثال تیروئید پرکار، شما باید به طور حتم از غذاهایی که حاوی ید هستند اجتناب کنید. ماده ای که فعالیت غده تیروئید را افزایش می دهد در نتیجه شرایط شما را بدتر می کند و غذاهای دریایی اغلب با این مواد معدنی غنی هستند.

بسیاری از بسته های نمک که در سوپرمارکت ها فروخته می شوند به آنها ید افزوده شده باید از مصرف آن اجتناب و به جای آن نمک معمولی مصرف شوند.

محصولات لبنی:

در برخی افراد تیروئید پرکار باعث عدم تحمل لاکتوز می شود و در این موارد نیز باید از محصولات لبنی اجتناب شود. اگر احساس خارش یا نفخ پس از مصرف محصولات لبنی را دارید، پس باید ازمصرف آن غذاها اجتناب کنید.

غذاهای ادویه دار:

گرچه گفته می شود که غذای تند تاثیرات خوبی بر متابولیسم بدن دارد. با این حال، افراد مبتلا به تیروئید پرکار سطح بالایی از متابولیسم دارند و غذای تند ممکن است منجر به کاهش بیش از حد وزن شود.

افرادی که تیروئید پر کاردارند باید غذای تند را کاهش دهند یا از آن ها اجتناب کنند. به دنبال گزینه هایی باشید که ارگانیک هستند، به جای مواد غذایی تند فرآوری شده.

بدترین تغذیه تیروئید ؛ مواد غذایی که تیروئید را وخیم می کنند

4.5382
این مطلب مفید بود ؟34240
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منبع : forefronthealth / everydayhealth / eatthis / htv / womenlite / healthnwellnessmantra / naturalsolutionsforahealthyyou / بخش بهداشت و سلامت نمناک /ن /آ
برچسب : تیروئید
وبگردی