بیماری هاری

بیماری هاری شوخی ندارد!

کد مطلب : 60207زمان مطالعه : 3 دقیقه
اگر فردی به ویروس هاری آلوده شد، باید فورا به مراکز درمانی برود و واکسن هاری تزریق کند. در این صورت امکان نجات او از مرگ افزایش پیدا می کند.

فرد مبتلا به بیماری هاری محکوم به مرگ است

افرادی که در خانه خود سگ نگه می دارند، باید به این نکته توجه کنند که اگر این حیوان به ویروس هاری مبتلا شود، بسیار خطرناک است.

هاری یکی از بیماری های مشترک بین انسان و حیوان است که انسان غالباً از طریق گزش به آن مبتلا می شوند. میزان کشندگی بیماری بسیار بالا و صد درصد است بطوری که پس از ظهور علائم بالینی چه در انسان و چه در حیوان، درمان امکان پذیر نبوده و مرگ اجتناب ناپذیرخواهند بود.

در حال حاضر این بیماری قابلیت درمان ندارد و افراد مبتلا محکوم به مرگ هستند. راه اصلی سرایت بیماری هاری گزش توسط حیوانات تک سمی است که در صورت ایجاد خراش و یا زخم بر روی پوست ویروس هاری از طریق این گزش وارد بدن افراد شده و علائم خود را پس از دوره کمون 15 روزه تا سه ماهه در دو مرحله غیر اختصاصی و اختصاصی نشان می دهد.
در مرحله غیر اختصاصی علائمی از جمله اشکال در بلع، درد شکم، ضعف عضلات و تحریک پذیری بروز پیدا می کند.
در مرحله علائم اختصاصی نیز سوزش و گزگز در محل گزش، عدم آرامش، توهم، ترس از آب و نور در فرد ایجاد می شود.
همچنین مبتلایان به هاری با پیشرفت بیماری به دلیل تحریک پذیری و انقباض عضلات تنفسی دچار حالت تهاجمی شده و سپس تشنج کرده و دچار فلج موضعی می شوند و در نهایت هم این بیماری مرگ فرد را رقم می زند.

بیماری هاری

راه سرایت بیماری هاری

ویروس هاری سیستم عصبی مرکزی را درگیر می کند و هرچه محل زخم و گزش به سیستم عصبی مرکزی نزدیکتر باشد، دوره نهفتگی بیماری کوتاهتر خواهد بود.
ویروس هاری بی هوازی بوده و بستن محل زخم موجب می شود تا این ویروس به راحتی و با سرعت بیشتری تکثیر پیدا کند.
بخیه زدن محل گزش در صورتیکه بسیار عمیق باشد باید در بیمارستان و پس از تزریق سرم ضد هاری توسط پزشک جراح انجام شود.
واکسن هاری در دو مقطع مختلف می تواند تزریق شود، افرادی که در معرض حیوان گزیدگی هستند می توانند این واکسن را تزریق کنند.
همچنین در مرحله ای که حیوان گزیدگی انجام شده هم می توان این واکسن را تزریق کرد.
72 ساعت اولیه حیوان گزیدگی وقت طلایی برای نجات فرد محسوب می شود و هرچه این زمان کوتاهتر باشد قطعاً فرد شانس بیشتری برای نجات خواهد داشت.
افراد به هنگام حیوان گزیدگی سریعاً محل گزش را با آب و صابون به طور کامل به مدت 10 تا 15 دقیقه شستشو داده و کف را حسابی از روی محل زخم پاک کنند تا بتوانند در مرحله بعد به خوبی ضدعفونی محل را انجام دهند.
در مرحله بعد زخم را ضد عفونی کرده و به هیچ عنوان نباید آن را بخیه کرد و سپس با مراجعه به مراکز بهداشت باید واکسن هاری تزریق کرد.
واکسن هاری برای افراد حیوان گزیده در پنج نوبت تزریق می شود که مرحله صفر آن در همان دقایق بعد از گزش خواهد بود و پس از آن سه روز بعد از گزش، 7، 14 و در نهایت 30 روز پس از گزش واکسن هاری مجددا تزریق می شود.
عدم سرعت در تزریق واکسن هاری و رسیدگی به زخم می تواند در نهایت منجر به مرگ فرد حیوان گزیده شود.
در صورت بروز حیوان گزیدگی به مراکز بهداشت شهرستان محل اقامت خود مراجعه کنید زیرا آنان به صورت شبانه روزی واکسن هاری را به صورت رایگان برای افراد حیوان گزیده تزریق می کنند.

بیماری هاری شوخی ندارد!

53
این مطلب مفید بود ؟30
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
برگرفته از پزشکان بدون مرز -/ ر
وبگردی