تاثیر استرس و بی خوابی بر پوست
کم خوابی و استرس از دشمنان اصلی پوست هستند که باعث گودی زیر چشم و چین و چروک می شود و شما را در چشم دیگران مسن نشان می دهد.

تاثیرات کم خوابی و استرس بر روی چهره و پوست

امروزه داشتن پوست زیبا آرزوی افراد در سنین مختلف شده است وعوامل زیادی در تحریک و پیرشدن سریع پوست وجود دارد که انسانها را به تلاش برای داشتن پوست زیبا وا می دارد .زمانی که بزرگسالان به خوبی استراحت نمیکنند,در طول روز خمیازه میکشند و به طور مداوم احساس میکنند که دوز کافئین بیشتری نیاز دارند.

کمبود خواب میتواند اثرات جدی و طولانی مدت بر بدن و ذهن داشته باشد عوارض جانبی روحی را مانند تاخیر در عکس العمل و حافظه کوتاه مدت لحظه ای را کنار بگذارید و بر تاثیرات کم خوابی روی صورت,پوست و ظاهرتان تمرکز کنید ؛ این بخش از سلامت نمناک به عوارض و تاثیرات مخرب کم خوابی و استرس بر پوست پرداخته است.

تاثیر استرس بر پوست و مو

تاثیر بی خوابی بر پوست

تاثیر ، عوارض و بلای کم خوابی روی پوست

گودی زیر چشم:

.همه میدانند کسانی که با چشم های متورم و قرمز در اطراف راه میروند,احتمالا در شب قبل به خوبی نخوابیده اند.این تیرگی در زیر چشم ها زمانی رخ میدهد که رگ های خونی زیر چشم گسترش میابد و نتیجه ی مستقیم کم خوابی است.

تورم زیر چشم؛

تورم زیر چشم و گودی زیر چشم ،دست در دست یکدیگر دارند. اگرچه,آنها کاملا شبیه هم نیستند.تورم زیر چشم تنها به علت کمبود خواب نیست و میتواند علت های زیادی داشته باشد. زمانی رخ میدهد که پوست زیر چشم گود میرود و متورم میشود,اغلب در نتیجه وجود مایعات اضافی در بدن ایجاد میشوند.

چشمان قرمز:

از کمبود خواب چشم ها قرمز می شوند. شبیه گودی زیر چشم که در بالا ذکر شد,به دلیل گسترش رگ های خونی است.

ریزش مو:

در این مورد ریزش مو به دلیل جریان تلوژن ها است. کمبود خواب میتواند باعث افزایش سطح کلسترول ( به اصطلاح هورمون های استرس شناخته شده اند) شود ,استرس و خستگی ناشی از کم خوابی با گذشت زمان,جریان تلوژن ها را افزایش میدهد و باعث ریزش مو میشود.

جوش زدن:

اگر مستعد ابتلا به آکنه هستید,به علت خواب شبانه ضعیف خطر بیشتری برای جوش زدن دارید.یک بار دیگر,مقصر واقعی استرس است که میتواند در هر سنی باعث بروز جوش شود.

چین و چروک:

کمبود خواب اغلب همرا با کاهش کلاژن و تضعیف قابلیت ارتجاعی پوست است.به این معنی است که پوست چروکیده و سفت و سخت، باعث افسوس خوردن و نگرانی میشود. محققان موسسه کارولینسکا در سوئد خاطر نشان کردند که شرکت کنندگان در تحقیق روی خواب ,پس از چند شب بی خوابی ناراحت شدند.

افزایش وزن:

درست است، کمبود خواب باچهره و مو شما متوقف نمیشود.مطالعات متعدد نشان میدهد،که بین افزایش وزن و عدم خواب همبستگی وجود دارد, که شامل یک مطالعه ای که در سال 2014 توسط دانشمندان علوم اعصاب و زنان بیمارستان بریقام ,یک بیمارستان آموزشی در ارتباط با دانشگاه هاروارد انجام شده است، میشود.

محققان دریافتند، کسانی که 8 ساعت کامل میخوابند نسبت به کسانی که استراحت کافی نمیکنند دوبرابر چربی میسوزانند. مطالعات دیگر نشان داد که کمبود خواب باعث افزایش گرسنگی و کاهش میزان متابولیسم میشود.

 تاثیر استرس بر پوست صورت

تاثیر بی خوابی روی پوست

تاثیر کمبود خواب برروی پوست :

مادرمورد اینکه کمبودخواب شبانه چگونه میتواندباعث ازبین رفتن و افتادگی پوست شما شود ،صحبت کرده بودیم بااین حال, اثرات کمبودخواب برروی پوست بابروز چین وچروک و جوش ارتباط دارد.

کمبود خواب پوست شمارا پیر میکند.(حداقل از نظر دیگران اینطور به نظر میرسد) خطوط و لکه هایی که بعد از کمبود خواب شبانه روی پوست شما ظاهر میشوند ،دقیقا همان نوعی هستند که ممکن است با بالارفتن سن بر روی پوست ظاهر شود.

درسال 2015مطالعه بنسون درمورد خواب و گروهی از محققان 30 زن را مورد بررسی قرار دادند:

همه این زنان قبل از اینکه چهره آنهاثبت شود 8 ساعت خواب کامل شبانه داشته اند محققان چروک ها, منافذ,لکه های قهوه ای و قرمز را شمارش کردند همین زنان پس از آن،5شب 6ساعت خوابیدند.

یک بار دیگر محققان این علائم پیری را شمارش کردند,و نتیجه گرفتند که بعد از 5 شب کم خوابی, افراد دارای دو برابر چین و چروک, گودی زیر چشم و بیش از 3-4 لکه ی قهوه ای درزیر چشم شدند.

آیا میتوان این اثرات را با خواب بیشتر، از بین برد؟

تحقیقات علمی به وضوح نشان داده است که کمبود خواب باعث پیری زودرس پوست میشود ، برای جلوگیری از اینکه 40ساله به نظر نیایید درصورتی که فقط 28سال دارید، به خواب کافی نیاز دارید. بااین حال,علم واقعیت اینکه داشتن کودک یک کار پرمشغله است و بار مسئولیت پذیری دارد را درک نمیکند.

هنگامی که شما نمیتوانید زمان بیشتری برای خواب بگذارید،چه اتفاقی می افتد؟

بسیاری از مردم سعی میکنند که بخوابند ، به عبارت دیگر,آنها که هفته کاری سختی دارند ،تعطیلات آخر هفته خود رابا خوابیدن و استراحت کردن میگذرانند.افرادی که کمبود خواب دارند، امیدوارند که در هفته به اندازه کافی بخوابند که کمبودخواب بدنشان را جبران کنند و این کاملا درست نیست.

تاثیر کم خوابی بر روی پوست

تاثیرات بی خوابی بر پوست

عوارض و تاثرات استرس بر روی پوست و سلامت :

  • باعث بدتر شدن مشکلات پوستی شود. برای مثال، استرس می تواند پسوریازیس، آکنه ی روزاسه (آکنه دوران بزرگسالی:التهاب و قرمزی مزمن پوست صورت که معمولاً روی گونه ها، بینی و پیشانیبه وجود می آید) و اگزما را بدتر کند.
  • استرس می تواند باعث کهیر و انواع دیگری از راش های پوستی و همچنین شعله ور شدن تبخال ها شود. در اقداماتی که برای مراقبت از پوست انجام می شوند، وقفه ایجاد کنید.

اگر شما استرس داشته باشید امکان دارد میزان مراقبت های پوستی شما کم شود که این قضیه می تواند باعث ایجاد مشکلات پوستی شما و یا تشدید آنها شود.

  • مشکلات پوستی، خود می توانند استرس زا باشند. برخی از مردم از داشتن مشکلات پوستی خجالت می کشند و این قضیه باعث ایجاد استرس بیشتر برای آنها می شود و این خود مشکل پوستی آنها را تشدید میکند.
  • کم خوابی و استرس باعث می شوند بدن هورمونی به نام کورتیزول تولید کند. هورمون کورتیزول باعث افزایش قند خون در بدن می شود. افزایش قند خون نیز باعث افزایش وزن و بروز مشکلات قلبی می شود.

تحقیقات جدید ارتباط بین تولید کورتیزول با استرس و کم خوابی و اثرات آن ها را روی پوست نشان می دهد.

اثرات کورتیزول بر پوست بدن

  1. چین و چروک پوست: افزایش قند خون در اثر کورتیزول، روند پیر شدن پوست را تسریع می کند. این قند اضافی کلاژن موجود در پوست را تحت تأثیر قرار می دهد و منجر به بروز چین و چروک می شود. کلاژن پروتئینی در پوست است که باعث حفظ جوانی آن می شود. تحقیقات نشان داده است استفاده از مقدار کمی روغن اسطوخودوس می تواند تأثیر زیادی در ایجاد آرامش شما داشته باشد.
  2. جوش: وقتی که عوامل خارجی روی بدن ما تأثیر می گذارند، ترشح کورتیزول باعث افزایش جوش های بدن می شود.
  3. خشکی پوست:تحقیقات نشان می دهد افزایش قند خون در اثر هورمون کورتیزول سدهای دفاعی پوست را تخریب می کند و باعث خشکی، التهاب و ناراحتی پوست می شود.

چه باید کرد؟

راههای کاهش کورتیزول

اثرات سطح کورتیزول بالا بر بدن

برای کاهش ترشح کورتیزول در اثر کم خوابی و استرس در بدن به توصیه های زیر عمل کنید:

  •  شب ها حداقل 7 ساعت بخوابید.
  •  از مصرف مواد غذایی حاوی کافئین مثل قهوه و نوشابه سیاه خودداری کنید.
  •  مواد غذایی سالم و طبیعی بخورید و مصرف قند و مواد شیرین را کاهش دهید همچنین به یاد داشته باشید سبزیجات نشاسته ای مثل سیب زمینی بعد از فرآیند در بدن، در نهایت به قند تبدیل می شوند. پس در مصرف آنها نیز محتاط باشید.
  •  برای کنترل التهاب در بدن به مقدار کافی چربی امگا 3 را از طریق غذاها و مکمل ها دریافت کنید. برای کاهش التهاب پوست می توانید از موادی مثل گل مینا، گل بابونه و اسید سالیسیلیک استفاده کنید.
  •  در نهایت باید گفت آرام باشید.کمی از وقت خود را در روزانه صرف حفظ آرامش روح و جسم خود کنید، مثل ورزش کردن و ...
  •  اثر شگفت انگیز عطردرمانی را نادیده نگیرید. تحقیقات نشان داده است استفاده از مقدار کمی روغن اسطوخودوس می تواند تأثیر زیادی در ایجاد آرامش شما داشته باشد.

 

تاثیر استرس و بی خوابی بر پوست و اثرات کورتیزول روی پوست

4.767
این مطلب مفید بود ؟634
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منبع : بخش بهداشت و سلامت نمناک /ن /آ
وبگردی