تاثیر خواب نیمروزی
خواب نیمروزی فواید زیادی دارد که شاید به آن آگاهی نداشته و طبق عادت بعد از ظهر آن را داشته باشیم.چرت زدن یا به اصلاح خواب کوتاه بعد از ناهار نه تنها خستگی را برطرف می کند بلکه باعث کاهش عصبانیت بداخلاقها می شود.

خواب نیمروزی و موارد مهمی که باید درمورد فواید ان بدانید.

 

تحقیقات جدید نشان می دهد که خواب بعد از ظهر به کارکرد حافظه بلندمدت کمک می کند. همچنین این مطالعات نشان می دهد که 90 دقیقه خواب نیمروز، به حافظه کمک بسیاری کرده و از استرس کم می کند.

 

اغلب، خواب آلودگی پیامدهایی در پی دارد، مثل کم شدن حافظه، عدم داشتن تمرکز و همچنین پرش ذهن. جای شکرش باقی است که این مشکلات درمان دارند. خواب نیم روزی حتی در روزهای بسیار پرمشغله می تواند یک نوع درمان محسوب می شود.
تحقیق کوتاهی در مقاله «تفاوت های فردی» صورت گرفت که با بررسی 40داوطلب در گروه های سنی 18 تا 50 سال به این نتیجه رسیده بود که همه این افراد باوجوداینکه میزان خواب یکسانی در طول شبانه روز داشتند ولی آنهایی که یک ساعت خواب نیم روزی در برنامه روزانه شان گنجانده بودند، می توانستند وقت و حوصله بیشتری را صرف حل مسائل دشوار بکنند.
 
خواب نیمروزی

 

موثر برای افرادی که به فکر حل کرن مشکلشان هستند!

 

چه کسانی می خواهند مشکلاتشان را راحت تر حل کنند؟

چرت زدن در طول روزنه تنها خستگی را کم می کند، بلکه باعث کاهش تصمیمات آنی و در پی آن عصبانیت های زودگذر هم می شود. به عقیده برخی به ویژه افراد بداخلاق و خسته اساسا چرت زدن در زندگی پیشرفته امروز کاری بی فایده است. تحقیقی که پیش تر صورت گرفته بود، بیانگر این موضوع است که خواب روزانه می تواند باعث افزایش انرژی های مثبت شود،تحقیقی انجام شده در دانشگاه هاروارد نشان داده که چرت زدن به مدت 45 دقیقه توانایی یادگیری و به خاطر سپردن را افزایش می دهد. چُرت زدن فشارهای روحی را کم می کند و خطر حمله قلبی و سکته، دیابت و افزایش وزن را کاهش می دهد.

 

 چرت زدن باعث می شود تا شما منطقی تر، سالم تر و ایمن تر باشید؛ اما نیازمند به شناخت بدن خود هستید تا بدانید چگونه بهترین خواب نیمروز را داشته باشید. بنابراین آیا می توان به این نتیجه رسید که باید به دوران کودکی خود بازگردیم و بعد از صرف ناهار بخوابیم؟

خواب نیمروزی

بهترین زمان خواب روزانه

خواب روزانه موثرتر ازکافئین

طبق تحقیقات انجام شده در این زمینه، خواب روزانه برای افزایش سطح هوشیاری و حافظه بسیار موثرتر از مصرف کافئین است. چرت های روزانه معمولا بین 30 تا 90 دقیقه طول می کشند و طبق برآوردی که انجام شده است دوسوم از مردم جهان خواب روزانه دارند. حتی یک چرت 7 تا 10 دقیقه ای هم می تواند اثرات مثبتی در پی داشته باشد که حداقل 3 ساعت به طول بیانجامد. بااین وجود چرت هایی که بیش از دو ساعت طول می کشند باعث حس گیجی و گنگی در طول روز می شود.
بین ساعات 1 تا 4 بعدازظهر بهترین زمان برای خواب روزانه است. یک تحقیق ژاپنی بهترین زمان برای خواب روزانه را دو بعدازظهر به بعد و به مدت 20 دقیقه معرفی کرد و این خواب را سبب به وجود آوردن بهترین سطح هوشیاری و ماندگاری دانست.

بررسی روی چرت زدن خلبانان (که چرت زدن استراتژیک نامیده می شود) نشان داد که معمولا خواب روزانه (طبق تحقیقات گاهی در اتاقک خلبانان) باعث افزایش کارایی و هوشیاری در حال پرواز می شود. خستگی در خلبانان خودش را در عکس العمل های ضعیف و هوشیاری پایین در هنگام پرواز نشان می دهد.

بازنگری تحقیق «داروهای خواب آور» بیانگر نسبت بین چرت روزانه و خطر مرگ بود. محققین بر این باور هستند که درهرصورت افراد مریض چرت روزانه خودشان رادارند.در ضمن اجازه ندهید مسائلی چون خروپف کردن در مقابل همکارانتان خواب روزانه شمارا به تاخیر بیندازد.

تاثیر خواب نیمروزی در اخلاق و رفتار

4.212
این مطلب مفید بود ؟102
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
برگرفته از باشگاه خبرنگاران-/ف
وبگردی