برج علاء الدوله
این بنا شبیه گور های سلطنتی است و ارتباطی با بناهای مذهبی نداشته و در دوره سلجوقیان ساخته شده است. در این برج جنازه ها در سرداب نگهداری میشده و کمتر اقدام به دفن جسد می کردند.

مروری بر تاریخچه برج علاءالدوله ورامین 

 

برج علاء الدوله متعلق به دوره سلجوقی «سبک و روش سلجوقی» است . این بنا شبیه گور های سلطنتی است و ارتباطی با بناهای مذهبی نداشته است بلکه به این منظور ساخته می شد تا از تخریب جسد جلوگیری شود. جنازه ها در این نوع بناها عمدتاً در سرداب نگهداری می شد و کمتر به دفن آن اقدام می کردند . انتساب صاحب مقبره برج علاء الدوله از محتوای آنچه راجع به علاء الدوله آمده چنین بر می آید خانواده علاء الدوله نسبتشان به ائمه شیعه می رسید و این خانواده علاوه بر سیادت در منطقه نفوذ زیادی داشته و تعدادی از آنها در ورامین و مناطق دیگر فرمان روا بوده اند و از خود یادگارهای خیری به جا گذاشته اند.که معروف ترین آنها بنای امامزاده یحیی است که بوسیله فخر الدین، پسر علاء الدوله بنا شده است. اجداد فخرالدین پسر علاء الدوله فرمانروایان ری بوده اند. فخرالدین پسر علاء الدوله نیز به حکومت بغداد گمارده شده او در سال 691 به سمت بغداد رفت و در سال 709 در آن شهر در گذشت پدر و پسر علاء الدوله هر دو لقب فخرالدین داشته اند.

تاریخچه ی برج علاء الدوله ورامین

 برج علاءالدوله ورامین

علاء الدوله باعلاءالدوله سمنانی عارف معروف نیز خویشاوند بوده ، زیرا علاء الدوله عمویی داشت به نام سید جمال الدین قاسم بن جمال الدین محمد که در ورامین اقامت داشت و تنها دخترش ، زهره را به حاکم سمنان داد و از آن دختر، دو پسر به نام ملک جلال الدین و ملک شرف الدین به دنیا آمدند که عارف بزرگ علاءالدوله سمنانی فرزند اوست.جالب اینکه مدفون این بقعه جزء موارد معدودی است که مردم ورامین آنرا به نام امامزاده نمی شناسند و آنرا عموماً بقعه علاء الدوله معرفی می کنند . بعضی از معمرین منکر وجود قبری در آن شده و بعضی وجود مزار را در آن منکر نشده ولی آنرا متعلق به رهگذری می دانند که در اوایل قرن حاضر بعد از فوت در این محل دفن شده است . تاریخ بنای برج علاء الدوله مربوط به اواخر قرن 7 هجری است .

تاریخچه ی برج علاء الدوله ورامین

4.448
این مطلب مفید بود ؟426
برگرفته از varamincity.com
وبگردی