تالاسمی
با انجام یک آزمایش خون ساده قبل از ازدواج می توان از تولد نوزاد مبتلا به تالاسمی پیشگیری کرد. در ایران طرح کشوری پیشگیری از تالاسمی از سال 1376 آغاز شد.

مهمترین اقدامات در پیشگیری از شیوع بیماری تالاسمی

تالاسمی یک بیماری ارثی خونی است که باعث کم خونی خفیف یا وخیم می شود. این کم خونی به خاطر کاهش هموگلوبین و کمتر بودن گلوبول های قرمز خون از حد نرمال می باشد. هموگلوبین پروتئین موجود در گلوبول های قرمز خون است که اکسیژن را به همه ی قسمتهای بدن می رساند.

در افراد مبتلا به تالاسمی ژن هایی که هموگلوبین تولید می کنند وجود نداشته یا متغیر هستند (با ژن های معمولی متفاوت هستند). انواع وخیم تالاسمی معمولاً در اوایل کودکی تشخیص داده می شود و برای همه ی عمر در فرد باقی میمانند.

مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری های معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد، انجام آزمایشات قبل از ازدواج را از مهمترین اقدامات در پیشگیری از شیوع بیماری تالاسمی در جامعه برشمرد.

شیوع بیماری تالاسمی در استان خراسان رضوی دو دهم در 10 هزار تولد زنده است، که این رقم در کشور یک در 10 هزار تولد زنده می باشد. وی اظهار داشت:تالاسمی یک بیماری خونی ژنتیکی است که مراقبت از آن از سال 1376 در دستور کار وزارت بهداشت قرار گرفته است.

ایشان اجباری شدن آزمایش تالاسمی در قالب آزمایشات قبل از ازدواج و پیشگیری از تولد کودک مبتلا به تالاسمی را از جمله این برنامه ها برشمرد.وی با بیان اینکه تالاسمی به 2 شکل شدید و خفیف بروز می کند،گفت:افراد مبتلا به تالاسمی خفیف فقط ناقل بیماری هستند و می توانند مانند افراد سالم زندگی کنند.

تالاسمی

پیشگیری از شیوع بیماری تالاسمی

مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری های معاونت بهداشت افزود:اگر هر2 والد نوزاد، دارای ژن ناقل تالاسمی باشند، احتمال تولد فرزند مبتلا به تالاسمی شدید افزایش می یابد.

وی اظهار کرد:توصیه می شود افرادی که بر اساس آزمایش ها ناقل بیماری هستند با هم ازدواج نکنند و در صورت ازدواج، فرزند آوری آنها باید تحت کنترل قرار گیرد.

ایشان همچنین خاطر نشان کرد:از سال 1384 تاکنون 626 مادر باردار مشکوک به داشتن نوزاد تالاسمی در استان خراسان رضوی مورد بررسی و آزمایش قرار گرفتند که 546 مورد آنها جنین سالم و 80 مورد از این تعداد، جنین مبتلا به تالاسمی داشته اند.

در همین راستا برای 68 نفر آنان مجوز سقط صادر شده و 12 مادر باردار با وجود آموزش های لازم و هشدار در خصوص به دنیا آوردن نوزاد مبتلا به تالاسمی حاضر به انجام سقط نشده و فرزند خود را به دنیا آورده اند.

ایشان با بیان اینکه هزینه آزمایشات جنینی برای مادران باردار مشکوک به نوزاد تالاسمی بیش از 20 میلیون ریال است گفت:پیرو سیاست وزارت بهداشت و درمان انجام این آزمایشات برای این گروه از مادران به صورت رایگان انجام می شود..

وی بار روحی، روانی و اجتماعی بیماری تالاسمی برای خانواده را بسیار سنگین خواند و گفت:هزینه دارو و درمان هر بیمار تالاسمی سالانه 200 هزار دلار برآورد می شود، لذا این مهم بر اجرای هرچه بهتر برنامه های پیشگیری تاکید دارد.

مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری های معاونت بهداشت در ادامه بیان داشت:تالاسمی یک بیماری ژنتیکی و نوعی کم خونی است که تا پایان عمر به طول می انجامدو فرد مبتلا را متحمل مشکلات و عوارض بیشماری میکند.

بهترین راه پیشگیری از تالاسمی چیست؟

3.18
این مطلب مفید بود ؟53
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
برگرفته از بهداشت نیوز/ ر
برچسب : تالاسمی
وبگردی