تراریوم
تراریوم یا باغ شیشه ای از بهترین و زیباترین روش ها برای پرورش و نگهداری گیاهان در آپارتمان می باشد که می توانید به راحتی با گیاهان مناسب آن را در خانه بسازید.

آموزش ساخت تراریوم و انواع گیاهان مناسب برای تراریوم

تراریوم یکی از زیباترین روش ها برای نگهداری گل و گیاه در داخل آپارتمان است. اگر خیلی حوصله نگهداری از گلدان ندارید، می توانید تراریوم بخرید و در هر بخشی از خانه از آن استفاده کنید. تراریوم یا باغ شیشه ای محفظه های شیشه ای یا شفاف هستند که در آن گیاهی زنده و با طراوت می کارند .

تراریوم که یک باکس شیشه ای زیبا و گیاهان داخل آن است گزینه مناسبی برای هدیه به عزیزان است و موجب خوشحالی آنها می شوید. شما می توانید این گلخانه مینیاتوری را خودتان در خانه درست کنید. برای درست کردن تراریوم کافی است با این بخش از نمناک همراه شوید تا چه گیاهانی برای این کار مناسب هستند و چگونه کاشته می شوند.

تراریوم

طرز ساخت و نگهداری تراریوم یا باغ شیشه ای

کدام گیاهان برای تراریوم مناسب هستند؟

  • گیاهانی برای تهیه تراریوم، باید انتخاب شوند که شاخ و برگ زیبا و رشد کندی داشته باشند.
  • این گیاهان باید توانایی تحمل رطوبت زیاد هوا و خاک، و نور کم را هم داشته باشند.
  • در تراریوم گیاهانی را می توانیم پرورش دهیم که به درجه رطوبت بالایی نیاز دارند و در هوای خشک خانه از بین می روند.
  • برای کاشت انواع مختلف گیاه در تراریوم دقت کنید که گیاهانی که در کنار هم قرار می گیرند نیاز آبی یکسانی داشته باشند زیرا اگر این گیاهان نیاز یکسانی نداشته باشند و در یک فضا کاشته شوند، تعدادی از آن ها به مرور از بین می روند. مثلا کاشت کاکتوس در کنار سرخس یا گل سنگ منجر به از بین رفتن کاکتوس می شود زیرا با محیط مرطوب سازگار نیست.
  • دقت کنید که گیاه به جداره ها نچسبیده باشد.
  • برای گیاهان با قامت بزرگ حتما محفظه ی بزرگتری را انتخاب کنید.
  • از محفظه های در باز برای گیاهانی که به رطوبت حساس هستند استفاده کنید.

تراریوم چیست

گیاهان قابل کاشت در تراریوم

گیاهانی که می توان در تراریوم کاشت:

  • پتوس
  • عشقه
  • فیتونیا
  • هیپوئستس
  • انواع ساکولنت ها و کاکتوس ها و گل های گوشتی
  • سرخس
  • سانسوریا، بگونیا، برگ بیدی

ساخت تراریوم

وسایل مورد نیاز

  • ظرف شیشه ای
  • صابون
  • شن
  • خاک
  • گیاهان دلخواه

لایه های خاک تراریوم:

بترتیب از ته ظرف

  1. سنگریزه یا شن درشت
  2. لایه زغال
  3. لایه خزه
  4. مخلوط خاکی
  5. شن
  6. سنگ برای تزئین

کود مناسب تراریوم

خاک و گیاهان مناسب برای تراریوم

طرز ساخت تراریوم

1.برای ساخت تراریوم یک ظرف شیشه ای مانند تنگ ماهی، آکواریوم، گلدان شیشه ای پارچ بزرگ بلور یا حتی شیشه مربا انتخاب کنید. توجه داشته باشید، هرچه دهانه ظرف تنگ تر باشد، کار سخت تر می شود.

2. برای از بین بردن باکتری های مضر ظرف را با آب گرم و صابون بشوئید و خشک کنید .

3. یک لایه سنگریزه داخل ظرف می ریزیم و برای زهکشی بهترو پوسیده نشدن ریشه و از بین نرفتن گیاه سعی می کنیم مقدار بیشتری از سنگریزه ها به یک سمت دیواره ظرف متمایل باشند.

میزان مواد زهکشی به اندازه و شکل ظرف بستگی دارد. لایه 1 اینچی از مواد را با توجه به اندازۀ ظرف در ته ظرف پخش کنیدبه صورتی که تمام ظرف را بپوشاند. برخی از افراد نیز قبل از لایه سنگریزه، لایه نازکی از خزه در ته ظرف قرار می دهند.

4. 2 قاشق غذاخوری زغال چوب فعال برای جذب بوهای ناخوشایند ناشی ازآبیاری روی شن بپاشید . این کار از رشد قارچها جلوگیری می کند. زغال هوا را تازه نگه می دارد و به برای زمانی که محیط تراریوم را بسته نگه می دارید، ضروری است.

نحوه ساخت تراریوم گیاهان

چگونه در خانه تراریوم بسازیم؟

5. خاک گلکاری به ظرف، طوری اضافه نمایید تا روی شن و زغال چوب را بپوشاند، این خاک سبک چنانچه در بخش سبک زندگی نمناک گفته شده است باید ¼ عمق ظرف باشد. می توان از خاکهای گلدانی بسته بندی شده که استرلیزه هم هستند استفاده کرد یا اینکه از مخلوط خاک باغچه و پیت ماس محیط کشت را تهیه کرد.خاک باید نرم، دارای زهکشی خوب و بدون کود باشد.

برای تراریوم نواحی گرمسیری با گیاهان شاخ و برگدار، یک قسمت خاک، یک قسمت پیت ماس و یک قسمت پرلیت استفاده کنید. اگر شما می خواهید یک باغ کاکتوس ایجاد کنید از خاک زبر که از یک قسمت خاک و یک قسمت شن تشکیل شده است استفاده کنید.

گیاهان را قبل از درآوردن از گلدان اولیه به دقت بررسی کنید تا کاملا سالم باشند . گیاهان فاقد حشره یا بیماری را انتخاب کنید .هر برگ آسیب دیده یا زرد یا هر برگی که نشان از آسیب حشره یا بیماری دارد را فوراً جا به جا کنید.

گیاهان را در یک بسته پلاستیکی برای دو هفته قبل از کاشت در تراریوم قرار دهید، اگر بیماری وجود داشته باشد روی شاخ و برگ و ساقه نمایان می شود. بهتر است قبل از کاشت ترتیب جای گیری آنرا مشخص کنید. گیاهان نباید خیلی نزدیک هم کاشته شوند، بلکه باید فضای کافی برای هر کدام از آنها در نظر گرفته شود.

گیاه را آرام تکان دهید تا خاک اضافی بدون صدمه دیدن ریشه ها از آن جدا شود. سپس خاک را کمی گود کنیدو گیاه را بکارید و دور ریشه ها را با خاک بپوشانید . دقت کنید گیاه باید طوری مستقر شود که پایه گیاه همسطح سطح بالای خاک باشد . اجازه ندهید که پایه گیاه بالاتر از سطح خاک قرار گیرد.

7. بعد از کاشت گیاهان، برای تزئین تراریوم از تخته سنگ، چوب شکسته، خزه و چیزهای دیگراستفاده کنید.

8. با در پوش یا سینی شیشه ای ظرف را بپوشانید تا ارتباط با محیط قطع شود و جنگل بارانی مینیاتوری ایجاد گردد .

9. گیاهان پوسیده را جابجا کنید و اگر گیاهی در تراریوم پوسیده شد ، در پوش را حرکت دهید تا ظرف خشک شود. هر برگی که می میرد یا گیاهی که شروع به پوسیدگی می کند قبل از اینکه مشکل به سایر گیاهان نیز سرایت کند باید سریع از بین برود. بعد از چند هفته تراریوم استقرار پیدا می کند و خطر بیماری ها کاهش پیدا می کند .

تراریوم را در چه مکانی قرار بدهیم؟

در پاسخ به سوالات شما کاربران نمناکی لازم دانستیم تا شرایط نگهداری صحیح تراریوم را نیز بگوییم که شامل :

نور :

مکان قرار گیری تراریوم به نیاز نوری گیاهان بستگی دارد مثلا کاکتوس ها و ساکولنت ها به نور بیشتری نیاز دارند و باید در تراریوم های بازبرای قرار بگیرند اما گیاهانی مثل فیتونیا و سرخس و گل سنگ به نور کمتری احتیاج دارند.

در کل تراریوم را در معرض نور مستقیم آفتاب قرار ندهید. اجازه تابش مستقیم باعث افزایش درجه حرارت داخل تراریوم می شود و باعث سوختگی گیاه خواهد شد .تراریوم را در جایی قرار دهید که نور غیر مستقیم کافی داشته باشد. پشت پنجره های شمالی بهترین مکان خواهد بود.

آبیاری :

پس از کاشت، با اسپری گیاهان را آبیاری کردهو از آبیاری شدید و مستقیم آن بپرهیزید زیرا باعث از بین رفتن گیاهان می شود وآب را به مقداری اضافه کنید که فقط خاک مرطوب شودزیرا آب دادن زیاد باعث خواهد شد که ریشه گیاه دچار پوسیدگی شود. هنگامی که کناره های ظرف خشک هستند مقدار کمی آب اضافه کنید .

گیاهانی موجود در تراریوم باز به آب بیشتری نیاز دارند ، اما گیاهان داخل تراریوم های بسته به علت رطوبت زیاد محیط، به آب کمتر نیاز دارند و در صورت نشستن آب روی جداره شیشه ، در آن را باز کنید تا رطوبت اضافی خارج شود. در تراریوم های بسته فاصله آبیاری می تواند 1 ماه یا بیشتر باشد. در بیشترین حالت، به آبیاری در هر دو هفته یک بار نیاز دارید، که این به شرایط بستگی دارد .

کود:

عدم موفقیت بسیاری از تراریوم ها به علت کود بیش از اندازه می باشد . بعد از گذشت یک سال اقدام به کود دادن گیاه کنید.

 

گیاهان مناسب برای کاشت در تراریوم + روش ساخت تراریوم

4.6143
این مطلب مفید بود ؟13211
منبع : بخش سبک زندگی نمناک/ن/ز.ت
وبگردی