دیابت
محققان موفق به ساخت حسگری برای تشخیص دیابت شدند که در آن به جای خون در تشخیص دیابت از عرق روی پوست استفاده میشود.

با استفاده از عرق دیابت را تشخیص دهید

امروزه دیابت یکی از شایع ترین بیماری ها در جهان است که نیمی از جمعیت جهان به آن مبتلا هستند. در بیماری دیابت به علت ترشح ناکافی انسولین که یکی از مهم ترین هورمون های بدن به حساب می آید، میزان قند خون از حد طبیعی خارج می شود.

دیابت یا بیماری قند هنگامی بوجود می آید که هورمون انسولین - عامل تنظیم کننده قند خون - یا به اندازه کافی در بدن تولید نمی شود یا بافت های بدن به آن به درستی پاسخ نمی دهند.

در نتیجه سوخت وساز قند در بدن مختل می شود و قند خون از حد طبیعی خود بالاتر می رود، و در نهایت علائم شاخص دیابت به صورت پرخوری، پرنوشی و پرادراری ظاهر می شود.

بیماران مبتلا به قند خون بالا باید از سرانگشت خود نمونه خون بگیرند که گاهی روزانه چند بار اتفاق می افتد. محققان دانشگاه تگزاس در دالاس یک سیستم جایگزین غیرتهاجمی را ارائه کرده اند که از عرق بدن استفاده می کند. حسگر زیستی الکتروشیمیایی این محققان بطور مدوام سطوح قند خون را در عرق انسان ارزیابی می کند.

تشخیص دیابت

ساخت دستگاه تشخیص دیابت از روی عرق

این دستگاه منعطف، لایه های نازک روی هم چیده شده فلز/ اکسید فلز را درون منسوجات منفذدار مبتنی بر پلیمر ادغام کرده و از همان شیمی پایه و واکنش آنزیمی موجود در نوار تست قند خون استفاده می کند.

حسگر مذکور به جای بررسی یک قطره خون به دنبال سطوح قند، این کار را بر روی میزان کوچکی از عرق موجود در پوست زیر نوار چسب یا ساعت ردیاب سلامت انجام می دهد.

دانشمندان این حسگر جدید را به گونه ای طراحی کرده اند که میزان کمی از عرق بدن بطور مساوی بر روی قسمت زیرین آن پخش می شود و کاملا روی الکترودهای آن را می پوشاند. علاوه بر آن، توپوگرافی سطح پلیمر به شیوه ای اصلاح شده، مولکول های اکسیداز گلوکز را شکار کرده و سیگنال آن ها را تشدید می کند.

این حسگر اکنون در مرحله پیش ساخت قرار دارد؛ اما با موفقیت بر روی نمونه های عرق انسان آزمایش شده و نسخه تجاری آن تا چند سال آینده ارائه خواهد شد.

این تحقیق در مجله Sensors and Actuators B:Chemical منتشر شده است.

تشخیص دیابت با استفاده از عرق روی پوست

3.36
این مطلب مفید بود ؟42
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
برگرفته از ایسنا / م.ف
وبگردی