سرطان روده بزرگ
سرطان روده بزرگ عموما و در اغلب موارد در افراد سن بالا بروز می کند و نقطه شروع آن 47 سال به بالا تا 70 و 80 سالگی است.

نشانه های سرطان روده بزرگ را بشناسید

سرطان روده بزرگ یکی از شایع ترین انواع سرطان در جهان است که با علائمی بروز میکند . در سرطان کولون یا سرطان روده بزرگ، سلول های سرطانی در داخل بافت روده شروع به تکثیر می کنند. اگر چه این سرطان از جمله معمول ترین سرطان های بشر به حساب می آید، اما به دلیل بهبود روش های غربالگری و تشخیصی، تعداد موارد جدید این بیماری و مرگ ناشی از آن به طور قابل ملاحظه ای کاهش یافته است.

سرطان روده بزرگ چهارمین سرطان شایع در ایران است، سرطان روده بزرگ از پولیپ های غددی منشأ می گیرد. پولیپ رشد غیر طبیعی توده های خوش خیم در جدار اعضای بدن است. تبدیل پولیپ به سرطان یک فرایند چند مرحله ای است که از تجمع تغییرات ‍ژنتیکی ناشی می شود و حداقل 10 سال طول می کشد تا پولیپ به سرطان تبدیل شود.

علائم بروز سرطان روده بزرگ

یک فوق تخصص خون و سرطان بالغین گفت:برخی بیماری های خانوادگی زمینه بروز سرطان روده بزرگ را افزایش می دهند.

در قسمت انتهایی روده بزرگ هضم غذا انجام نمی شود و نقش روده بزرگ گرفتن آب غذا، کم شدن حجم و راندن و خارج شدن از بدن است.
وی با بیان اینکه تومورهایی که به وجود می آیند از سطح داخلی روده بزرگ ایجاد می شوند، افزود:قسمت عمده سرطان های روده بزرگ از سلول های پوششی سطح داخلی روده بزرگ است.

سرطان روده بزرگ

یبوست و اسهال مداوم از علائم سرطان روده بزرگ است

سرطان روده بزرگ عموما و در اغلب موارد در افراد سن بالا بروز می کند و نقطه شروع آن 47 سال به بالا تا 70 و 80 سالگی بوده و البته پیک آن بین 50 تا 60 سال است.
این فوق تخصص خون و سرطان بالغین افزود:در برخی موارد فرد دچار خونریزی دستگاه گوارش و یا کم خونی می شود، که در این حالت خون به تدریج وارد روده می شود؛ به گونه ای که فرد متوجه خونریزی نمی شود، اما بیمار با کم خونی، ضعف و بیماری مواجه می شود که این کم خونی ممکن است مؤید این باشد که خونریزی مخفی در دستگاه گوارش وجود داشته باشد.
در برخی موارد سرطان روده بزرگ خود را به صورت یبوست نشان می دهد و البته یبوست مزمن و پایدار نشان از سرطان روده بزرگ دارد.
این هماتولوژیست و آنکولوژیست ادامه داد:گاهی اوقات اسهال بی جهت، درد شکم، کاهش وزن و اشتها و لاغر شدن علائمی از یک بیماری حتمی دستگاه گوارش و به ویژه روده بزرگ است.
وی گفت:عموما تشخیص سرطان روده، آزمایش های کولونوسکوپی است و چنانچه توده ای در روده بزرگ دیده شود، پس از تیکه برداری از آن به پاتولوژی ارسال می شود و کارهای تشخیص و درمان آغاز خواهد شد.
یکی از جاهایی که ژن ها مؤثر هستند، روده بزرگ است و حتی برخی از بیماری های خانوادگی زمینه بروز سرطان روده بزرگ را افزایش می دهند. زمانی که فرد متوجه شد که سرطان روده بزرگ دارد، پس از یک سری بررسی های اولیه به یک آنکولوژیست (فوق تخصص خون) مراجعه کند. کار اصلی تنها تجویز شیمی درمانی نیست، بلکه فرد باید قادر باشد درمان را ادامه دهد.
وی یادآور شد:درمان باید با برنامه ریزی صورت گیرد و پزشک فوق تخصص تشخیص دهد که اول جراحی انجام شود و سپس شیمی درمانی یا بالعکس؛ نیاز است فرد از اقدامات غیرضروری که منجر به اتلاف وقت و صرف هزینه می شود، اجتناب کند.
این فوق تخصص خون و سرطان بالغین خاطرنشان کرد:پزشک فوق تخصصی که فرد مبتلا به او مراجعه کرده است کارهای تشخیصی لازم را هدایت و برنامه ریزی می کند و عمدتا باید بیماران تحت رادیوتراپی و شیمی درمانی قرار گیرند و در مراحل بعدی جراحی شوند، اما چنانچه 10 تا 15 سانتی متر آخر روده بزرگ دچار سرطان شده باشد، صلاح نیست بیمار جراحی شود.
وی با اشاره به اینکه خیلی از تومورها اول شیمی درمانی و سپس جراحی می شوند، افزود:هدایت کارهای تشخیصی و درمانی وظیفه اول هر فردی است و باید دغدغه اصلی همه بیماران باشد.
وی گفت:روده بزرگ عموما جراحی می شود اما باید جای دقیق آن مشخص شود.

تشخیص سرطان روده بزرگ و درمان آن

4.212
این مطلب مفید بود ؟102
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
برگرفته از سلامت نیوز / م.ف
وبگردی