تشخیص پارکینسون
محققان روشی جدید برای شناسایی زودهنگام بیماری پارکینسون بدست آوردند ، تشخیص پارکینسون با بررسی اشک چشم که در نوع خود یافته ای ارزشمند است.

شناسایی و تشخیص پارکینسون از روی اشک چشم

با اشک ها می توان پارکینسیون را تشخیص داد :دانشمندان پروتئین های متفاوتی را در چشم افراد مبتلا به پارکینسون را یافته اند که تشخیص این بیماری را سریعتر و ساده تر می کند.

محققان دانشکده پزشکی Keck در کالیفرنیا اشک هارا مورد تحلیل و تجزیه قرار داده اند. آنها اختلافاتی در میزان سطح یک پروتئین خاص ، به نام alpha-synuclein در اشک افراد مبتلا به پارکینسون را نسبت به اشک های یک انسان سالم را یافته اند . بنابراین به کمک مطالعه جدید می توان بیماری پارکینسون را تشخیص داد .
تشخیص پارکینسون

اشک چشم راه جدید تشخیص پارکینسون

Biomarkers ها می توانند به راحتی در اشک تشخیص داده شوند که در نهایت می توان بیماری عصبی ایی که فرد به آن مبتلا است را تشخیص داد که در هر 500 نفر ، یک نفر به این مشکل مبتلا است .
همچنین دانشمندان بر این باورند که تفاوت های دقیقه ایی در سطوح خاصی از پروتئین در اشک های افراد مبتلا به پارکینسون وجود دارد .
این آزمایش همچنین می تواند نشانه ی بیماری های چندین سال قبل بیمار را تشخیص دهد و به پزشکان اجازه می دهد که برای مثال داروهایی برای بازگردانی دوپامین در مغز نسخه هایی را تجویز نمایند .
این بیماری در 127000 نفر انگلیسی و 600000نفر آمریکایی وجود دارد و این بیماری می تواند تا میزان بسیار زیادی در بدن تاثیر منفی بگذارد برای مثال می تواند باعث کند شدن حرکات ، اختلالاتی در برخی از بخش های متفاوت بدن و غیرقابل انعطاف پذیری عضلات شود .
یکی از بزرگترین اساتید علوم اعصاب جناب آقای Dr Mark Lew ، طی بیانیه ایی گفت :"مطالعه قطعا اولین و قابل اعتماد ترین مطالعه ایی است که بسیار ارزان و راح می تواند بیماری پارکینسون را تشخیص دهد "
او همچنین در ادامه توضیح داد اشک حاوی برخی ویتامین ها است که در سلول های ترشحی غدد اشکی وجود دارند و این غدد توسط اعصاب تحریک می شوند که باعث انتقال این پروتئین ها به اشک می شوند .
و از آنجایی که پارکینسون می تواند عملکرد عصبی خارج از مغز را تحت تاثیر قرار دهد و به این دلیل محققان بر این باورند که هر تغییری در عملکرد عصاب می تواند روی میزان پروتئین در اشک موثر باشد .
تشخیص پارکینسون

یکی از سریعترین روش های تشخیص پارکینسون توسط دانمشندان کشف شد

این مطالعه با استفاده از 55نفر که مبتلا به پارکینسون بودنو و 27 نفر که به این بیماری مبتلا نبودند و همچنین سن و حنسیت یکسانی داشتند ، صورت گرفت .
محققان دانشکده پزشکی Keck از دانشگاه چنوبی کالیفرنیا واقع در لس آنجلس سطوح 4 پروتئین را مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار دادند .
محققان اختلافاتی در سطوح یک پروتئین خاص به نام آلفا سینوکلین(alpha-synuclein) را در اشک افراد مبتلا به پارکینسون را مشاهده کردند .
علاوه براین پروتئین ، سطح دیگری از پروتئین alpha-synuclein ، به نام oligomeric alpha-synuclein مشاهده شد که در میزان alpha-synuclein دخیل است و بطور قابل توجهی در افرادی که به پارکینسون مبتلا هستند مشاهده شد .
آنها پیشنهاد کردند که سلول های ترشحی اشک آور ، می توانند فرم های مختلفی از alpha-synuclein تولید کند که مستقیما می تواند به اشک ها انتقال شوند .
مجموع سطح پروتیئن alpha-synuclein در افراد مبتلا به پارکینسون حدودا 423 پیکوگرم در هر میلی گرم وجود داشت که میزان این پروتئین در افراد سالم و غیرمبتلا به پارکینسون 704پیکوگرم در هر میلی گرم بود .
اما میزان پروتئین oligomeric alpha-synuclein در افراد مبتلا به آرکینسون برابر با 1.45 نانوگرم در هر میلی گرم و در افرادی که به این بیماری مبتلا نبودند حدودا برابر با 0.27 نانوگرم در هر میلی گرم بود .
توجه:پیکوگرم 1000 برابر کوچکتر از نانوگرم است .
پروفسور Lew در نتیجه گیری خود گفت:"دانستن چیزی ساده مانند اشک می تواند به متخصصان مغز و اعصاب در تشخیص ساده تر بیماری پارکینسون به آنها کمک کند و این مطالعه جالب و هیجان انگیزی بود و چون پروسه بیماری پارکینسون می تواند سال سال ها یا دهه ها پیش نشانه های خود را ظاهر سازد ، یک نشانگر زیستی مانند این می تواند در تشخیص و درمان این بیماری موثر و مفید باشد"
همچنین این مطالعه در گروه های بزرگتر نظر در گرفته شده است و یافته های این مطالعه در نشست هفتگی مجمع آکادمی اعصاب آمریکا در لس آنجلس ارائه خواهند شد .

روش جدید و سریع تشخیص پارکینسون از روی اشک چشم

4.613
این مطلب مفید بود ؟121
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منبع : بخش بهداشت و سلامت نمناک/ ف.ن
وبگردی