خربزه شاخدار
میوه خربزه شاخدار، میوه ای متعلق به مناطق مرکزی و جنوبی آفریقا است که خواص درمانی و بهداشتی بسیار بالایی برای سلامتی هر یک از ما دارد.

فواید و خواص میوه خربزه شاخدار

خربزه شاخدار میوه ای مفید و متعلق به مناطق مرکزی و جنوبی آفریقا است. این میوه هنگامی که رسیده باشد، پوست ضخیم آن به رنگ نارنجی روشن و روی آن شاخ دار است. گوشت درونی این میوه به رنگ لیمویی - سبز یا زرد ژلاتینی با بسیاری از دانه های خوراکی است. اگر چه این میوه در سبد میوه ها نیست اما با خواندن فواید آن در این بخش از سلامت نمناک آن را در رژیم غذایی خود بگنجانید تا از خواص آن بهره ببرید.

ارزش غذایی و مواد مغذی موجود در خربزه شاخدار

  • کالری: 92
  • کربوهیدرات: 16 گرم
  • پروتئین: 3.7 گرم
  • چربی: 2.6 گرم
  • ویتامین سی: 18%
  • ویتامین آ: 6%
  • ویتامین ب: 6. %
  • منیزیم: 21%
  • آهن: 13%
  • فسفر: 8%
  • روی: 7%
  • پتاسیم: 5%
  • کلسیم: 3%

میوه خربزه شاخدار

فواید خربزه شاخدار

حاوی آنتی اکسیدان:

خربزه شاخدار با داشتن آنتی اکسیدان قوی باعث محافظت رگ های خونی و سلامت عصب و همچنین خنثی سازی رادیکال های آزاد در بدن می شود. خاصیت آنتی اکسیدانی خربزه شاخدار مواد سرطان زا را از بدن دفع می کند. مواد مغذی موجود در این میوه، شما را از بیماری های خطرناک مختلف، از جمله سرطان و بیماری های قلبی، محافظت می کند.

بهبود هضم و گوارش:

خربزه شاخدار با داشتن فیبر رژیمی قابل توجه فرایند هضم را بهبود می بخشد. فیبر در سهولت هضم نقش مهمی دارد و از بیماری های جدی مانند سرطان روده و زخم معده جلوگیری می کند. ماهیت ژلاتینی این میوه یبوست را بهبود می بخشد و سیستم دفع ادراری را پاکسازی می کند.

کاهش پیری زودرس:

خربزه شاخدار بسیاری از عناصر حیاتی بدن از جمله ویتامین C را تامین می کند این میوه به تولید کلاژن و ترمیم پوست و بافت های آسیب دیده کمک می کند. پوست این میوه در برابر آسیب سلول ها، ورود سموم، مواد زائد که ممکن است به اختلالات سالخوردگی، زخم و لک منجر شود، از بدن محافظت می کنند. علاوه بر این مصرف منظم این میوه از بروز علائم اولیه پیری مانند زخم و لکه جلوگیری می کند.

خواص خربزه شاخدار

حفظ فرایند متابولیکی:

خربزه شاخدار فرایند متابولیسم مواد غذایی را به ترکیبات ساده‌تر تجزیه می کند، زیرا بدن به برخی از عناصر برای انجام درست وظایف خود نیاز دارد.

این میوه به دلیل داشتن روی و کربوهیدرات مورد نیاز برای ترشح انسولین، فرایند متابولیک را تامین می کند. همچنین با تولید سلول های خونی به ترمیم زخم ها کمک می کند.

بهبود بینایی:

خربزه شاخدار با داشتن مقدار زیادی ویتامین A به بهبود بینایی کمک می کند. ویتامین A نوعی کاروتنوئید با خاصیت آنتی اکسیدانی است. آنتی اکسیدان های موجود با از بین بردن رادیکال های آزاد از انحطاط چشمی و مشکلاتی مانند سوزش چشم و آب مروارید جلوگیری می کند.

تقویت استخوان ها:

خربزه شاخدار با داشتن مواد معدنی مختلف مانند روی و کلسیم در رشد و تقویت استخوان ها مؤثر است، این میوه به دلیل داشتن کلسیم در درمان بیمارهای مربوط به استخوان مانند پوکی استخوان کمک می کند.

عملکرد شناختی مغز:

ویتامین E موجود در خربزه شاخدار عملکرد مغز را بهبود می بخشد و اختلالات عصبی، مانند بیماری آلزایمر و جنون را کاهش می دهد. سطح بالای توکوفرول عملکرد شناختی مغز را تقویت و به سهولت انجام آن کمک می کند.

خربزه شاخدار آفریقایی

تقویت فولیکول مو:

مواد مغذی موجود در خربزه شاخدار می تواند باعث تقویت مو و پرپشتی آن شود. برای بهره مندی از مزایای بیشتر باید روزانه آن را مصرف کنید.

مراقبت از پوست:

خربزه شاخدار با داشتن مقدار زیاد ترکیبات آلی و آنتی اکسیدان از بروز لک روی پوست جلوگیری می کنند. همچنین اسید سیتریک موجود در این میوه به درخشندگی و ظاهر جوان پوست کمک می کند.

حفظ سلامت قلب:

تخم های خربزه شاخدار حاوی اسید لینولئیک است که به بهبود قلب و عروق و تقویت ماهیچه های آن کمک می کند. اسیدهای چرب اشباع نشده امگا 6 به کنترل بیماری قلبی کمک می کند. همچنین می توانید از آن برای تعادل میزان کلسترول استفاده کنید.

درمان مغز:

سدیم موجود در خربزه شاخدار عنصری شناخته شده در افزایش عملکرد مغز است. می توانید نمک و خربزه شاخدار بیشتری را در رژیم غذایی خود بگنجانید.

عملکرد مغز

درمان کمبود آهن:

از دید کارشناسان، یکی از روش های درمان طبیعی کم خونی استفاده از خربزه شاخدار است زیرا این میوه حاوی میزان بالایی از آهن و مواد مغذی ضروری مورد نیاز بدن است و میزان هموگلوبین را بازسازی می کند.

بهبود سکته گرمایی:

پدیده گرم شدن جهانی هوای کره زمین خطر سکته گرمایی و گرمازدگی را بیشتر از همیشه بالا می برد. خربزه شاخدار با داشتن آب و سدیم به بهبود گرمازدگی و سکته گرمایی کمک می کند زیرا در چنین صورتی بدن باید هیدراته بماند.

تقویت ماهیچه ها:

خربزه شاخدار با داشتن مقدار فراوان پتاسیم برای محافظت از ماهیچه ها مناسب است. مقدار بالای ویتامین D نیز به جذب بهتر کلسیم در بدن کمک می کند در نتیجه قدرت ماهیچه ها را بهبود می بخشد.

درمان دیابت:

خربزه شاخدار با داشتن مقدار زیادی منیزیم بهترین گزینه برای کنترل و درمان دیابت است.

درمان دیابت

کمک به درمان سرطان:

خربزه شاخدار با داشتن آنتی اکسیدان قوی از تشکیل مواد سرطان زا و رادیکال های آزاد در بدن جلوگیری می کند.

کاهش خطر چاقی:

وقتی صحبت از سلامت عمومی بدن می شود، تناسب اندام عاملی مهم به شمار می رود. خربزه شاخدار حاوی حدود 90 درصد آب است که به دفع مواد مضر از بدن و تناسب اندام کمک می کند.

بهبود استرس:

خربزه شاخدار عمدتا به دلیل داشتن مواد مغذی مانند ویتامین ها، مواد معدنی و غیره در تنظیم هورمون های استرس مانند آدرنالین کمک می کند و در نتیجه افرادی که دچار اضطراب مزمن هستند با مصرف این میوه احساس بهبود می کنند.

بهبود فشار خون:

مصرف خربزه شاخدار به طور منظم و متوسط فشار خون بالا را که یکی از عوامل مهم بیماری است، بهبود می بخشد. این بیماری بر میلیون ها نفر در سراسر دنیا تاثیر می گذارد و باعث مشکلات قلبی عروقی مانند:حمله قلبی، سکته قلبی، ضربان قلب نامنظم و غیره می شود.

این میوه به دلیل داشتن پتاسیم فراوان به عنوان گشاد کننده طبیعی رگ عمل می کند و گردش خون را بهبود می بخشد و در نتیجه به تنظیم و بهبود فشار خون کمک می کند.

خواص خربزه شاخدار

افزایش تولید کلاژن:

کلاژن یک آمینو اسید مهم است که در بدن ما به وفور یافت می شود و نقش مهمی در شکل و ساختار بدن ایفا می کند. کلاژن عمدتا در بافت های ارتباطی مانند مفاصل، استخوان ها و همچنین رگ های خونی و … وجود دارد.

کلاژن همچنین برای محافظت از کشسانی و استحکام پوست اهمیت دارد و در نتیجه علائم مختلف ناشی از پیری مانند:خطوط روی صورت، لک های تیره، چین و چروک و غیره را به حداقل می رساند. خربزه شاخدار به دلیل داشتن آنتی اکسیدان ها و ویتامین C، ویتامین A و دیگر ترکیبات مانند:پلی فنول و غیره تولید کلاژن را در بدن نیز افزایش می دهند.

مؤثر در برابر نور خورشید و اشعه UV:

خربزه شاخدار به دلیل داشتن آنتی اکسیدان ها، ویتامین C، ویتامین A، ویتامین E و دیگر ترکیبات آنتی اکسیدانی مانند:پلی فنول ها، فلاونوئیدها، کاروتنوئید و غیره در آنها از سلول های پوست در برابر آسیب اکسیداتیو ناشی از اشعه های مضر فرابنفش خورشید محافظت می کنند.

کاهش رنگدانه پوست:

خربزه شاخدار به دلیل داشتن مواد مغذی حیاتی مانند:ویتامین ها، مواد معدنی، آنتی اکسیدان ها، فیبر رژیمی و...برای کاهش رنگدانه ها و درخشندگی بیشتر پوست مفید است.

پاکسازی سموم پوست:

فرایند از بین بردن سموم و دیگر ناخالصی ها از منافذ پوست، پاکسازی پوست نام دارد. وقتی در بدن مواد سمی کمی وجود دارد، آنها در منافذ پوست انباشته نمی شوند و در نتیجه خطر بیماری های پوستی مانند آکنه و جوش ها را کاهش می دهد. این ها به دلیل داشتن آنتی اکسیدان هایی مانند:ویتامین C، ویتامین A و دیگر ترکیبات مرتبط در خربزه شاخدار است.

به دلیل وجود آنتی اکسیدان ها مانند:ویتامین C، ویتامین A و دیگر ترکیبات در خربزه شاخدار احتمال بیماری های پوستی مانند:آکنه و جوش ها کم می شوند زیرا با کاهش مواد سمی در بدن امکان انباشته شدن در منافذ پوست نیز کاسته می شود.

خربزه شاخدار گیاه

مؤثر در درمان آکنه:

آکنه یک مشکل معمول پوستی است که میلیون ها نفر را در سراسر دنیا تحت تاثیر قرار می دهد. این امر می تواند ناشی از عوامل بسیاری باشد، اما یک دلیل مشترک می تواند باعث مسدود شدن منافذ پوست با سموم و ناخالصی گردد.

خربزه شاخدار با داشتن فیبر رژیمی و آنتی اکسیدان به پاکسازی سموم از بدن و کنترل ترشح چربی اضافی از غده های چربی کمک می کند که در نتیجه به درمان آکنه می انجامد.

مؤثر در درمان شوره سر:

میلیون ها نفر در سراسر جهان شوره موی سر را تا به حال تجربه کرده اند. مصرف منظم و متوسط خربزه شاخدار به دلیل داشتن مواد مغذی حیاتی مانند:ویتامین ها، مواد معدنی، آنتی اکسیدان ها برای درمان شوره سر بسیار مفید است. شوره عمدتا به دلیل خشکی پوست سر ایجاد می شود و باعث شکستگی مو، موخوره، خشکی مو و غیره می شود.

ویتامین B کمپلکس و ویتامین E، در سلامت پوست سر اهمیت دارد.

خواص درمانی مهم خربزه شاخدار یا همان میوه کیوانو + عوارض

4.944
این مطلب مفید بود ؟431
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منبع : goodhealthall / goodhealthall / healthline / بخش بهداشت و سلامت نمناک/ح.ب/ن
وبگردی