تغذیه بیماران خود ایمنی
بیماری خود ایمنی نشانه ها و انواع مختلفی دارد که موجب اختلال در سیستم ایمنی بدن می شود و بیماران مبتلا به این بیماری ها باید نکاتی را در تغذیه و رژیم غذایی خود رعایت کنند.

تغذیه بیماران خود ایمنی که نباید مصرف کنند

حدود 80 نوع اختلالات و بیماری خودایمنی وجود دارد در حالی که ممکن است نام های متفاوتی داشته باشند، اما علائم و نشانه های آنها همیشه نسبتا ثابت و یکسان می ماند.

 علائم و نشانه های بیماری های خودایمنی

همانطور که از نامش پیداست، این نوع بیماری ها سیستم ایمنی بدن را به خطر می اندازند و باعث ایجاد آسیب می شوند ، توانایی بدن برای محافظت در برابر عفونت و باکتری ها کاهش میابد در نتیجه سلول های سیستم ایمنی به قسمت های مختلف بدن مانند؛مفاصل،بافت ها، اندامها و غدد آسیب می زنند.

بیماری خود ایمنی چیست

یکی از علائم بیماری های خودایمنی ریزش مو می باشد

برخی از بیماری های خودایمنی رایج

در ایالات متحده آمریکا حدود 24 میلیون نفر از افراد ( 7% از جمعیت) به این بیماری مبتلا هستند ، این دسته بیماری ها در دوران بزرگسالی آغاز می شود و در میان زنان رایج تر از مردان است.

لوپوس

بیماری لوپوس از شایع ترین بیماری های خودایمنی

رژیم غذایی برای افراد مبتلا به بیماری های خود ایمنی

پاسخ های التهابی شدید یکی از نشانه های رایج اختلالات خودایمنی است ، تولید بیش از حد سیتوکین ها موجب التهاب بافت های بدن می شود که سیتوکین های اضافی در بدن باعث درد و التهاب می شوند.

بنابراین مدیریت رژیم غذایی یکی از جنبه های مهم در درمان این نوع بیماری ها است ؛ در این باره باید بدانید که چه نوع غذاهایی را مصرف کنید و از چه نوع غذاهایی اجتناب کنید که در این بخش از سلامت نمناک 8 نوع از غذاهایی که توسط این بیماران باید اجتناب شود را آورده ایم.

رژیم غذایی بیماری خودایمنی

بیماران خودایمنی چه چیزهایی باید نخورند؟

8 ماده غذایی و خوردنی مضر برای بیماران مبتلا به اختلالات خود ایمنی

1.غذاهای سرخ کردنی:

ما می دانیم که خمیر کرانچی و تردی که در لایه بیرونی غذاهای سرخ شده وجود دارد، ناسالم است و درجه حرارت بالایی لازم دارد.غذاهای سرخ شده در دمانی بین 350 تا 375 درجه حرارت تهیه می شوند و این کار باعث تولید یک ماده شیمیایی عصبی مانند آکریل آمید به همراه خمیر می شود. بر اساس یک مطالعه منتشر شده در ژورنال های سم شناسی، از طریق پاسخ التهابی، نوروکسین سبب اکسیداتیو استرس می شود (که موجب آسیب سلولی می شود).

2.کربوهیدرات های تصفیه شده:

محصولات آرد سفید، به اصطلاح "کربوهیدرات های بازده شده"، به سرعت در طول هضم شکسته می شوند و باعث افزایش فشار خون می شوند. افزایش ناگهانی قند خون باعث تحریک پاسخ التهابی شدید می شود. این اغلب سبب بروز علائمی چون تورم، درد مفاصل و عضلات در بیماری های خودایمنی نیز می شود.

کربوهیدرات های تصفیه شده

بیماران خودایمنی محصولات آرد سفید را نباید بخورند

3.چربی های ترانس دار:

اغلب چربی های ترانس دار را می توانید در کوکی ها، کراکر ها، دونات ها، میان وعده های پردازش شده، غذاهای سرخ شده و غذاهای سریع پیدا کنید.( "کلمه هیدروژنه" در برچسب ببینید). مطالعات متعددی چربی های ترانس دار و التهاب سیستماتیک طولانی مدت را به هم مرتبط کرده اند.

5.روغن های گیاهی:

ساختار اسید چرب اشباع نشده روغن های گیاهی سبب آسیب اکسیداتسو سلول ها می شود علاوه بر این، روغن های گیاهی به علت میزان بالای اسید چرب امگا 6، باعث افزایش پاسخ التهابی شدید می شوند. روغن های گیاهی شامل روغن ذرت، کلزا، بادام زمینی، گلرنگ، کنجد، آفتابگردان و روغن سویا می باشند.

6.گوشت فرآوری شده:

گوشت فرآوری شده شامل تمام گوشت های پخته شده در دمای بالا مثل بیکن، گوشت گوساله، ژامبون، گوشت دودی و سوسیس است. تمام گوشت های فرآوری شده حاوی مقادیر بالایی از محصولات پیشرفته گلیساسیون (AGEs) و سایر ترکیبات التهابی هستند. شواهد نشان می دهد که AGEs با پیشرفت بیماری آلزایمر، دیابت، بیماری قلبی و نارسایی کلیه مربوط است.

گوشت فرآوری شده

بیماران خود ایمنی از خوردن گوشت فرآوری شده اجتناب کنید

7. ا MSG:

در تحقیقی که در مجله خودایمنی منتشر شد، محققان ژاپنی کشف کردند که موشهایی که به آنها مونو سدیم گلوتامات (MSG) تزریق شده بود، تشکیل ضایعات کبدی در را آنها پدیدار شد.

بدتر این که این تحقیق نشان می دهد که شرایط ایجاد شده توسط موش های تحت درمان با MSG ها، شبیه به دو بیماری شناخته شده در انسان ها است:استاتو هپاتیت غیر الکلی (NASH) و بیماری کبد چرب غیر الکلی (NAFLD). یافته ها به اندازه ای جدی بودند که دانشمندان توصیه به حذف MSG از زنجیره غذایی را دارند.

8.آسپارتام:

آسپارتام یک شیرین کننده مصنوعی است که در نوشیدنی ها، داروها و غذا یافت می شود (گرچه بیشتر آن در سوداهای رژیمی است) جدا از تاییدیه سازمان غذایی و دارویی امریکا (FDA) در سال 1981،محققان ایمن بودن آن را مورد بررسی قرار دادند.

پس از بررسی مقالات پژوهشی منتشر شده در طی یک دوره 16 ساله (201-2015)، یک مطالعه منتشر شده در مجلات تغذیه مجلات نشان می دهد که عوارض جانبی بالقوه آسپارتام بسیار زیاد است. اینها شامل آسیب سلولی، اختلال عملکرد سلولی و التهاب سیستماتیک هستند ؛ برخی تحقیقات ادعا می کنند که آسپارتام ممکن است مانند نوروکسین واجد شرایط باشد.

آسپارتام

پرهیز از مصرف آسپارتام برای بیماران خود ایمنی

5 خوردنی مفید برای بیماران مبتلا به بیماری های خود ایمنی

در طی آخرین تحقیقات علمی، در این بخش پنج مورد از بهترین غذاهایی با التهاب مبارزه می کنند و موجب کاهش علامت های اختلال خودایمنی می شوند را آورده ایم.

1.کلم بروکلی:

کلم بروکلی حاوی گلوتاتیون آنتی اکسیدان قوی هستتد که مانند یک ضد التهاب و آنتی اکسیدان قوی عمل می کند.

2.کورکومین:

ماده ای فعال در زردچوبه و کورکومین، که مورد علاقه سازمان آرتروز است. این سازمان به سرکوب فعال علائم آرتروز، از جمله التهاب، و درد و سفتی مفصلی می پردازد.

کورکومین

 کورکومین و زردچوبه از مواد غذایی مناسب برای بیماری خود ایمنی

3.دانه کتان:

امگا 3 دارای خواص تنظیم کننده قدرتمندی برای سیستم ایمنی بدن است. دانه کتان یکی از بهترین منابع این اسید چرب هستند.

4.چای سبز:

تحقیقات اولیه نشان می دهد که غلظت بالایی از مخلوط EGCG در چای سبز می تواند به جلوگیری و یا حتی درمان اختلالات خود ایمنی کمک کند.

چای سبز

درمان یا جلوگیری از اختلالات خود ایمنی با چای سبز

5.هلیوبت (نوعی ماهی):

مصرف معمولی و منظم معمولی از هلیبوت، به میزان کل ارزش ویتامین D یک روز کلفی است که می تواند به لوپوس، مولتیپل اسکلروز و آرتریت روماتوئید کمک کند.

بخور نخورهای مهم تغذیه بیماران مبتلا به بیماری های خود ایمنی

4.449
این مطلب مفید بود ؟436
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منبع : بخش بهداشت و سلامت نمناک/ن/ز.ت
برچسب : سلامت بدن
وبگردی