تغذیه در ماه اول بارداری
تغذیه در بارداری به خصوص در ماه اول بارداری مهم می باشد و اهمیت بسیار زیادی دارد، بنابراین باید مراقب تغذیه خود در ماه اول بارداری باشید.

در ماه اول بارداری چه بخوریم؟

در مجموعه مطالبی مرتبط به بارداری بعد از بحث بارداری هفته به هفته که در مورد وضعیت جنین و مادر باردار اطلاعات کاملی ارائه شد بنا به درخواست شما کاربران نمناکی قصد داریم مجموعه ای کامل با موضوع رژیم و برنامه غذایی ماه به ماه دوران بارداری را ارائه دهیم و امروز شروع آن یعنی "رژم غذایی ماه اول بارداری" است ؛ با ما همراه شوید.
بیشتر زنان تا زمانی که پریودشان عقب نیفتاده نمی دانند که بارادار هستند و تازه بعد از آن اقدام به انجام آزمایش می کنند در این موقعیت، درست از زمانی که جواب آزمایش بارداری شما مثبت است ، 2 یا 2.5 هفته است که باردارید و در میانه ی ماه اول یا حتی بیشتر هستید همین اطلاعات کافیست تا موجب ترس شود.
 
آیا بیشتر وبسایت ها و کتاب ها در مورد اینکه سه ماهه ی اول بارداری پرخطرترین ماه های بارداری است و بیشتر رشد مغز در این سه ماهه اتفاق می افتد، چیزی نگفته اند؟ شما در این حالت بودید، کاملا نا آگاه از اینکه احتمالا با بلند کردن بارهای سنگین، غذا نخوردن منظم، هله هوله خوردن، مسافرت، دعوا کردن و یا بدتر از آن رابطه داشتن، در حال آسیب رساندن به جنین هستید.
 

برنامه غذایی و رژیم مناسب ماه اول بارداری:

چه بخوریم؟
می خواهید بدانید که در طول ماه اول بارداری چه بخورید؟ بنابراین جواب شما اینجاست.ماه های اول بارداری از علائمی مثل حالت تهوع، نفخ کردن، استفراغ، سر دردها، نوک سینه ی حساس، علائم قائدگی مانند گرفتگی عضلات، گرسنگی بیش از حد کشیدن یا خوابیدن خیلی زیاد تشکیل شده است این علائم در هر خانمی در زمانها و ترتیبهای مختلفی در سه ماهه ی اول بروز می کند. ممکن است بعضی از علائم اصلا بروز نکنند و بعضی خیلی شدیدتر باشند ؛ در هر صورت، حفظ یک رژیم سالم و متعادل برای اطمینان از سلامت مادر و جنین ، ضروری است. بنابراین حتما موارد زیر را در سه ماهه ی اول بارداری در رژیمتان جا دهید.
 
برنامه غذایی بارداری

تغذیه مناسب در ماه اول بارداری 

1.غذاهای حاوی فولیک اسید
اگرچه ممکن است دکترتان قرص و مکمل فولیک اسید تجویز کرده باشد، همچنان نیاز است که غذاهای حاوی فولیک اسید را در رژیمتان قرار دهید زیرا فولیک اسید برای حفظ بارداری و رشد جنین مهم است.مواد خوراکی غنی از فولیک اسید شامل پرتقال، سیب زمینی، بروکلی ، مارچوبه، تخم مرغ، حبوبات و سبزیجات و ... است.
 
مصرف سبزیجات

 اهمیت بالای غذاهای دارای فولیک اسید در دوران بارداری

2. ویتامین B6
این ویتامین بخصوص در طول رژیم ماه اول بارداری اهمیت دارد، زیرا می تواند از حالت تهوع و استفراغ جلوگیری کند ؛ حالت تهوع و استفراغ اغلب بزرگترین مشکل است و تقریبا بیشتر خانمها با شدت متفاوت این حالت را دارند. به جای استفاده از دارو ،از مواد خوراکی حاوی این ویتامین مانند گندم کامل، ماهی سالمون، کره بادام زمینی ، موز و آجیل استفاده کنید.
 
 ویتامینb6

مواد خوراکی که دارای ویتامین B6 را مصرف کنید

3.میوه ها
میوه ها غذاهای بزرگی هستند که از هر چیزی یک مقدار کم دارند و هیچ چربی ندارند ؛ یک دستورالعمل عالی برای یک بارداری سالم. آنها سرشار از ویتامین ها، حجم آب و آنتی اکسیدان ها هستند. بعضی از میوه ها سرشار از فیبر نیز می باشند. داشتن حداقل سه وعده میوه روزانه راه خوبی برای آغاز رژیمتان در ماه اول بارداری است.
 
 مصرف کردن میوه ها

 فواید مصرف میوه ها در دوران بارداری

4. محصولات لبنی
اگر میتوانید شیر را هضم کنید، شیر منبع عالی از پروتئین ها، ویتامین ها، کلسیم، آب، چربی های سالم، فولیک اسید و ویتامین D ( اگر با مکملها تقویت شده باشد) است. لبنیات ها مانند ماست و پنیر همان قدر که یک لیوان شیر خوب است، مفید هستند. میزان مصرف شیر و محصولات لبنی که در طول روز مصرف می کنید باید در حدود یک لیتر باشد؛ برای اجتناب از تکراری شدن، طعم های جدید را امتحان کنید و کشف کنید کدام برای شما بهتر است.
 
مصرف شیر

 شیر از فواید بسیار زیادی برخوردار می باشد

5. انواع گوشتها
تقریبا همه ی انواع گوشتها البته بدون چربی برای ماه اول بارداری بی خطر هستند.از خوردن غذاهای دریایی نیز باید اجتناب شود ، غذاهای دریایی حاوی مقادیر بالای جیوه هستند که می تواند به رشد جنین آسیب برساند ، گذشته از همه ی این مسائل ، همه ی گوشتهایی که به صورت بهداشتی پخته شده اند برای مادر بی خطر هستند ، زیرا سرشار از منابع پروتئین و ویتامین می باشند.
 
 تغذیه ماه اول بارداری

 مصرف گوشت های بدون چربی در ماه اول بارداری

6. غذاهای سرشار از آهن:
اینکه آهن یک ماده معدنی جادویی است که برای حفظ گردش خون پایدار برای هر دوی مادر و نوزاد نیاز است، یک دانش معمولی است ، نوزاد به یک منبع خون سرشار از آهن نیاز دارد تا اکسیژن و مواد مغذی را فراهم نماید. از آنجایی که پزشکتان تا پایان ماه چهارم قرص و مکمل آهن تجویز نمی کند ، غذاهای سرشار از آهن را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. برای اینکار مواد خوراکی مثل :چغندر، جو دوسر، سبوس، کنسرو تن ماهی، حبوبات، میوه خشک، مرغ و گوشت گوسفند مصرف کنید.
 
تغذیه بارداری 

مصرف غذاهای سرشار از آهن

7. غذاهای قند دار:
برخلاف باور عموم، در ماه های اول بارداری سریع وزن اضافه نمی کنید و احتیاجی نیست که به اندازه ی دو نفر غذا بخورید. اگرچه کربوهیدراته او قند برای به دست آوردن 200 تا 300 کالری اضافه در روز که بدنتان برای ساخت یک نوزاد سالم نیاز دارد ضروری هستند. قندهای غیر پیچیده و طبیعی بخورید تا به بدنتان انرژی اضافه برای فوران بدهید.
 
تغذیه در بارداری

اضافه شدن انرژی بدن با مصرف قندهای غیر پیچیده

تغذیه در بارداری ، کدام تغذیه ها در ماه اول بارداری مناسب می باشد؟

54
این مطلب مفید بود ؟40
منبع : بخش سبک زندگی نمناک/ح.ب /ن
وبگردی