تغذیه مادر
نوع تغذیه مادر در دوران بارداری و شیردهی نوزاد، تغییر اپی ژنتیک و بیان ژن ها را چندین برابر می کند وتاثیر مستقیمی برساختار ژنتیکی دارد.

اثرات تغذیه مادر بر روی ژن های نوزاد

همه ما درباره اهمیت ویژه تغذیه در دوران بارداری و شیر دهی اطلاعات کافی داریم . تغذیه مادر در این دوران طلایی نقش مستقیمی در ژن های نوزاد دارد .در این مطلب شما را اثرات تغذیه سالم مادر در دوران بارداری و شیردهی بر ژنتیک نوزاد آشنا می کنیم.

ارتباط تغذیه مادر بر روی ژنتیک نوزاد

در جدیدترین تحقیقاتی که توسط محققان در خصوص دوران جنینی صورت گرفته است، به این موضوع پی برده اند که تغذیه مادر در تغییر ژن های نوزاد اثر گذار می باشد و بیشترین اثرات اپی ژنتیکی رژیم غذایی نیز در دوران جنینی و شیرخوارگی می باشد .
یک پزشک در این باره اظهار کرد:تغذیه و ژنتیک از سه جنبه مورد بررسی قرار می گیرند، اولین اثر تغذیه بر ساختار ژنتیکی انسان روی متابولیسم است، دوم اینکه تغذیه بر ساختار ژنتیکی اثرگذار خواهد بود و سوم اینکه نوع مواد غذایی مصرفی، بیان ژن ها را تغییر می دهد .

تغذیه مادر

تغذیه مادر چه تاثیری در ژن های نوزاد دارد

این پزشک با بیان اینکه اساسا عوامل محیطی بر بیان ژن ها تاثیرگذار هستند، اضافه کرد:غذا یکی از مهم ترین عوامل محیطی موثر در این زمینه است و در واقع بیشترین میزان ارتباط را با تغییر اپی ژنتیک نشان داده است .
متخصص تغذیه و رژیم درمانی با بیان اینکه بیشترین اثر مواد غذایی بر فرزندان در دوران جنینی و شیرخوارگی اتفاق می افتد، گفت :نوع تغذیه مادر در دوران بارداری و شیردهی نوزاد، تغییر اپی ژنتیک و بیان ژن ها را چندین برابر می کند. رژیم غذایی که فاقد مواد پروتئینی کافی باشد یا انرژی مورد نیاز مادر باردار را تامین نکند، می تواند با تغییر بیان ژن ها ارتباط مستقیم داشته باشند .
وی افزود:مطالعات نشان داده است کمبود دریافت ویتامین اسید فولیک (ویتامین های گروه های ب) در بیان ژن ها نیز تغییرات ایجاد کرده و این تغییرات یاعث یکسری از بیماری ها و مشکلات در نوزاد می شود و به ویژه مجموعه ای از بیماری ها نیز در دهه های چهارم و پنجم عمر بروز پیدا می کند، به طوری که خطر ابتلا به بیماری های چاقی و اضافه وزن، دیابت، پرفشاری خون و اختلالات چربی خون در می انسالی بیشتر خواهد شد .

تغذیه مادر

اهمیت تغذیه مادر در دوران بارداری و شیر دهی نوزاد

او با تاکید بر اهمیت دریافت به اندازه مواد غذایی پروئینی در دوران جنینی توصیه کرد:لازم است مادران باردار با مصرف حساب شده مواد غذایی سرشار از پروتئین (گوشت، تخم مرغ، لبنیات و حبوبات) به ژنتیک جنین کمک کنند. مصرف مواد غذایی حاوی پروتئین توسط مادران در دوران بارداری و شیردهی فرزندان می تواند زندگی سالم تری را برای آن ها در دوران سالمندی داشته باشد .

نقش مهم تغذیه دربارداری و باهوش شدن نوزاد

محققان انگلیسی معتقدند تغذیه مناسب تا زمانی که مغز بچه ها در حال رشد و تکامل است، نقشی اساسی در افزایش میزان هوش ایفا می کند بنابراین هر مادری که دوست دارد فرزند باهوش تری داشته باشد، باید به نوع خورد و خوراک خود در دوران بارداری اهمیت زیادی بدهد و حواسش به تغذیه سالم فرزندش تا رسیدن به سن 2 سالگی هم باشد. البته، این بدان معنا نیست که هوش ما بعد از 2 سالگی قابلیت ارتقا ندارد اما نقش تغذیه در باهوش شدن بچه ها تا 2 سالگی، بیشتر از زمانی است که مثلاً آن ها دیگر کنکوری شده اند و می خواهیم خوراکی هایی برای افزایش هوششان در برنامه غذایی آن ها بگنجانیم. البته ما تا آخر عمرمان هم می توانیم حافظه کوتاه یا بلندمدت خود را با کمک مواد غذایی سالم یا ورزش های فیزیکی و فکری تقویت کنیم اما بعد از طی روند تکامل مغز، دیگر نمی توان به افزایش خارق العاده هوش یا همان IQ با کمک تغذیه و ورزش چندان امیدوار بود .

تاثیر تغذیه مادر بر ژن های نوزاد در دوران جنینی

4.237
این مطلب مفید بود ؟316
برگرفته از ایرنا _ نی نی سایت / ف
وبگردی