تغذیه کنکوری ها
کنکوری هایی که استرس روز کنکور را دارند باید بدانند داشتن تغذیه مناسب قبل از کنکور تاثیر زیادی در کاهش استرس و تقویت حافظه دارد پس به تغذیه خود توجه کنند.

راهنمای کامل و نکات تغذیه مهم در روز کنکور

بسیاری از داوطلبان کنکور سراسری موفقیت خود در آینده را در گرو موفقیت در کنکور سراسری می دانند و معتقدند کنکور سرنوشت ساز است. این عزیزان قبل از برگزاری کنکور ساعات زیادی از شبانه روز را درس می خوانند تا برای آزمون آماده باشند.

برخی از این داوطلبین به تغذیه و خواب خود در روزهای قبل از کنکور توجه نمی کنند و اهمیت آن را درک نمی کنند، به همین خاطر دچار مشکلات فراوانی در روز کنکور خواهند شد. در این بخش از نمناک شما را با نکات تغذیه ای قبل از کنکور آشنا می کنیم.

کاهش مشکلات کنکور

اهمیت تغذیه قبل از کنکور

مصرف مواد غذایی سالم و اهمیت دادن به تغذیه نه تنها بر بهبود عملکرد تمام ارگان های بدن تاثیر می گذارد، بلکه موجب تقویت حافظه می شود.

خوردن مواد غذایی سالم و حذف نکردن صبحانه و تمام وعده های غذایی در روزهای قبل از کنکور موجب می شود شما در طول روز دچار افت فشار خون نشوید.

همچنین مصرف وعده های غذایی به خصوص صبحانه موجب آزادسازی تدریجی قند خون و ثبات نسبی آن در طول روز شده و کارایی سامانه حافظه ای را ارتقا می بخشد. استفاده از گروه های غذایی متنوع و متناسب تمام نیازهای بدن را تامین می کند.

شما نه تنها در روزهای قبل از کنکور باید غذاهای سالم مصرف کنید بلکه در روز کنکور نیز باید به تغذیه خود توجه کنید تا در این روز سرنوشت ساز دچار افت قند و فشار نشوید و به راحتی در این آزمون موفق شوید.

تاثیر تغذیه بر کنکور

نکات تغذیه ای قبل از کنکور

نکات تغذیه ای زیر را روز های قبل از کنکور در برنامه غذایی و روزانه تان بگنجانید:

مصرف آب:

اگر در طول روز احساس خستگی و کسالت می کنید، ممکن است آب کمی نوشیده باشید پس بیشتر آب بخورید زیرا مصرف آب سبب کاهش خستگی و افسردگی در افراد خواهد شد.

افزایش وعده های غذایی:

به بهانه نداشتن وقت وعده های غذایی را حذف نکنید و در روز بهتر است به جای 3 وعده، 5 وعده غذا بخورید اما در خوردن متعادل رفتار کنید و از میان وعده ها کمک بگیرید. افزایش وعده های غذایی در طول روز سبب کاهش کلسترول خون و همچنین متعادل نگه داشتن قند خون افراد خواهد شد.

مصرف سبزیجات:

در برنامه غذایی خود سبزیجات را بگنجانید و هنگام مصرف غذا و یا به عنوان میان وعده سبزیجات تازه مصرف کنید زیرا مصرف سبزیجات سبب می شود داوطلبان کمتر دچار فراموشی و همچنین تضعیف حافظه شوند.

مصرف سبزیجات

میوه ها:

در طول روز میوه بخورید و مرکبات و میوه هایی همچون موز که حاوی سروتونین ( Serotonin ) می شود را در برنامه غذایی خود قرار دهید. میوه ها به ثبات قند خون و یادگیری بهتر کمک می کنند.

نوشیدنی های مفید:

در روزهای قبل از کنکور دور نوشیدنی هایی مانند قهوه و چای و نوشابه را خط بکشید و شیر را همراه خرما و عسل مصرف کنید تا با انرژی رساندن به کاهش استرس و اضطراب کمک کند. آب هویج نیز یکی از بهترین نوشیدنی ها برای این ایام است زیرا می تواند به عنوان یک میان وعده مفید سبب افزایش تمرکز شود.

اگر نمی توانید چای را کنار بگذارید در طول روز چای کمرنگ همراه خرما بنوشید زیرا خرما دارای فسفر و کلسیم فراوان بوده و مصرف آن سبب سرزندگی سلول های عصبی و همچنین تقویت حافظه می شود.

آب هویج

مواد غذایی آرامش بخش:

بیشتر کنکوری ها در روز آزمون استرس دارند، بنابراین آنها باید از مواد غذایی آرامش بخش و کاهش دهنده استرس استفاده کنند. غذاهای آرام بخش همچون دوغ، شیر، ماست، سوپ جو، سوپ تره، سوپ قارچ در شب قبل از امتحان به کاهش استرس شما کمک خواهد کرد.

برای داشتن یک خواب کافی همراه با آرامش پیش از خواب یک لیوان شیر بنوشید زیرا نوشیدن شیر بر کارکرد های سلول عصبی نقش موثری دارد و تا حد قابل توجهی آرامش فرد را تامین خواهد کرد.

عدم مصرف مواد غذایی کاهش دهنده حافظه:

بسیاری از کنکوری ها باید در روزهای قبل از کنکور مواد غذایی مانند ماست ترش، دوغ، پنیر نامناسب، سیب ترش، گشنیز و... که فعالیت های فکری را مختل کرده و سبب کاهش حافظه خواهند شد را مصرف نکنند.

ماست ترش

مواد غذایی سرشار از آهن و ویتامین:

خوراکی هایی حاوی مواد معدنی همچون آهن، کلسیوم، منیزیوم، روی و سلنیوم در توان یادگیری نقش زیادی دارند پس خوراکی های دارای مواد معدنی مانند جگر، مرغ، گوشت، گردو، گندم، ماهی، جوانه گندم و همچنین دیگر خوراکی های سبوس دار را در برنامه غذایی خود بگنجانید.

دختران به دلیل پریودی ممکن است دچار کم خونی شوند، کم خونی موجب کاهش تمرکز و قدرت یادگیری می شود، پس برای افزایش تمرکز در دوران کنکور این عزیزان می توانند از مکمل آهن البته با مشورت پزشک مصرف کنند.

عدم مصرف زیاد قندهای ساده:

مصرف زیاد قندهای ساده تاثیرات منفی در آرامش و تمرکز داوطلبان در جلسه امتحان دارند پس از مصرف زیاد شکر، قند، مربا، نوشابه و شکلات خودداری کنید.

عدم مصرف زیاد قند

مصرف برخی از گیاهان دارویی:

زنجبیل و نعناع سبب افزایش خون رسانی در مغز شده و به همین دلیل سبب تقویت یادگیری می شود پس این مواد خوراکی را در برنامه غذایی خود قرار دهید.

خوراکی هایی نظیر جوانه گندم، نان تهیه شده از گندم و حبوباتی نظیر عدس، لوبیا، نخود، ماش و همچنین مواد حیوانی نظیر ماهی تن، ساردین، زرده تخم مرغ، جیگر و سبزیجات دارای برگ تیره و همچنین گوجه فرنگی را در برنامه غذایی خود جای دهید.

در روز کنکور اینگونه عمل کنید

  • شب کنکور خوب بخوابید.
  • استرس خود را با انجام کارهای مثبت کاهش دهید.
  • صبح زودتر بیدار شده و صبحانه بخورید. برای صبحانه روز کنکور از لبنیات و پروتئین مانند گردو و پنیر، یک لیوان شیر و تخم مرغ استفاده شود.

صبحانه روز کنکور

  • در وعده صبحانه مواد قندی مصرف نشود و تا حد امکان از نان سبوس دار استفاده شود و چای پر رنگ ننوشید.
  • شکلات، آبنبات و شیرینی های مصنوعی برای جلسه کنکور مفید نیست، زیرا حدود یک ساعت گلوکز را تامین می کند و به همان سرعتی که قند خون را بالا می برد، آن را پایین می آورد پس سر جلسه کنکور مواد غذایی مانند انجیر و توت خشک، خرما و کشمش که قندهای طبیعی مناسبی دارند و بالا و پایین رفتن ناگهانی قند خون را همراه ندارند، را مصرف نمایید.
  • سر جلسه کنکور مصرف آب فراموش نشود، در صورت نیاز آبمیوه های طبیعی، شربت خانگی مانند شربت بیدمشک و آلبالو استفاده شود، آب برای گردش خون و عملکرد سلول های مغز لازم است.
  • مصرف سیب قرمز به صورت قاچ شده با سر جلسه کنکور برای تقویت حافظه مفید است و هم قند طبیعی دارد.

سخن آخر

برای کاهش اضطراب، افزایش تمرکز و بهبود فراگیری علاوه بر تغذیه مناسب، خواب خوب و مناسب نیز تاثیرگذار است.

با آرزوی موفقیت برای همه کنکوری های عزیز

تغذیه مناسب برای کنکوری ها در روز کنکور

4.6257
این مطلب مفید بود ؟23522
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منبع : بخش بهداشت و سلامت نمناک/ن/ز.ت
برچسب : کنکور
وبگردی