تماشای زیاد تلویزیون
به گفته محققان، تماشای زیاد تلویزیون در کنار فعالیت های بدنی کم برای سالمندان به شدت مضر بوده و موجب تسریع ریسک بیماریهای قلبی و ناتوانی در راه رفتن می شود .

خطرات تماشای زیاد تلویزیون در سالمندان

تماشای زیاد تلویزیون و نشستن طولانی مدت برای تماشای تلویزیون در سالمندان عوارض زیادی را در پی دارد که یکی از این عوارض مشکلات قلبی و عروقی است .ما در این مطلب درباره عوارض تماشای زیاد تلویزیون در سالمندان صحبت می کنیم.

ارتباط تماشای زیادتلویزیون و مشکلات قلبی در سالمندان

تماشای فیلم و سریال های تلویزیونی تفریحی لذت بخش است، اما صرف مدت زمان زیاد برای تماشا افزون بر کمبود وقت برای کار های دیگر می تواند در آینده سبب تشکیل لخته خونی در بدن شود .کارشناسان در جدیدترین پژوهش های خود دریافتند تماشای بیش از حد تلویزیون می تواند منجر به ایجاد لخته خونی در بدن افراد و در نهایت بروز سکته مغزی یا حمله قلبی شود .

کارشناسان دانشگاه مینه سوتای آمریکا، این نتیجه ها را با آزمایش برروی بیش از 15 هزار فرد داوطلب بزرگسال و تقسیم بندی آن ها به گروه های مختلف در زمان تماشای تلویزیون در بازه های زمانی مختلف به دست آورده اند .نشستن طولانی مدت می تواند منجر به لخته شدن خون شود، زیرا در این حالت گردش خون طبیعی دچار اختلال می شود .

کارشناسان بروز ترمبوز (VTE) را در افرادی که ساعت های طولانی را صرف تماشای تلویزیون می کنند یک و هفت برابر بیشتر از سایرافراد برآورد کرده اند، ترمبوز به تشکیل لخته در رگ های خونی یا ایجاد آمبولی ریوی (در این حالت ورود لخته به ریه) گفته می شود .کارشناسان تنها راه مقابله با این مشکل را راه رفتن و انجام ورزش یا حتی تماشای تلویزیون به شکل ایستاده می دانند .

تماشای زیاد تلویزیون

آیا باعوارض تماشای زیاد تلویزیون در سالمندان آشنا هستید

تنها تماشای دوساعت تلویزیون در روز به شکل نشسته می تواند تا 54 درصد خطر مرگ ناشی از التهاب را در افراد به ویژه سالمندان افزایش دهد .افزون بر احتمال بروز لخته خونی، بی تحرکی و فعالیت فیزیکی کم می تواند سبب تجمع مواد سمی در مغز و ابتلای فرد در دوران سالمندی به آلزایمر، پارکینسون و بیماری هایی همچون دیابت، چاقی، چربی و فشارخون بالا شود .

یکی دیگر از زمان هایی که نشستن بیش از حد می تواند سبب ترمبوز وریدی و افزایش خطر سکته مغزی و حمله قلبی در افراد شود، زمان پرواز با هواپیما یا حتی سوارشدن بر قطار و خودرو به مدت طولانی است .کارشناسان به افراد به ویژه سالمندان توصیه می کنند پس از هر دو ساعت یک بار از جای خود برخواسته اندکی در هواپیما قدم بزنند (بدون ایجاد مزاحمت برای سایر مسافران و کادر پرواز) تا خون رسانی به بافت های مختلف در بدن آن ها منظم شود .

کارشناسان به افرادی که بیش از دوساعت در قطار، خودرو یا هواپیما به سفر می پردازند توصیه می کنند از جوراب های تنگ و ساق بلند استفاده کنند؛ این جوراب ها جریان خون را کنترل می کنند و مانع از خواب رفتن پا و ایجاد ترمبوز وریدی می شوند .نوشیدن آب هم زمانی که مدت زمان طولانی را به شکل نشسته به سر می برید سبب می شود تا خطر ایجاد لخته خونی کاهش یابد .

آمار ها نشان می دهند بیش از 300 هزارنفر هرسال در آمریکا دچار لخته خونی می شوند که از این تعداد عده زیادی دچار سکته قلبی و مغزی می شوند .کارشناسان کوتاه کردن بازه زمانی تماشای تلویزیون، کنترل وزن و انجام فعالیت های فیزیکی را برای حفظ سلامت توصیه می کنند .

تماشای زیاد تلویزیون

عوارض تماشای زیاد تلویزیون در سالمندان 

تماشای زیادتلویزیون وکم تحرکی ومعلولیت در سالمندان

نشستن و تماشای تلویزیون برای مدت زمان های طولانی (مخصوصا در شب) یکی از خطرناک ترین مواردی است که افراد مسن می توانند انجام دهند چراکه آنها بسیار در مقابل صدمات ناشی از عدم فعالیت فیزیکی آسیب پذیر هستند .»

محققان در این مطالعه داده های مربوط به زنان و مردان 50 تا 71 ساله را بررسی کردند. همه شرکت کنندگان در شروع مطالعه سالم بودند. محققان در ابتدای تحقیق، میزان تماشای تلویزیون توسط شرکت کنندگان، ورزش یا باغبانی، کارهای خانه یا سایر فعالیت های فیزیکی را ثبت کردند و سپس آنها را حدود 10 سال تحت نظر داشتند .آنها در پایان مطالعه دریافتند حدود 30 درصد افرادی که قبلا سالم بودند دچار معلولیت حرکتی، یعنی دشواری در راه رفتن یا عدم توانایی در راه رفتن، شده بودند .

محققان اذعان کردند شرکت کنندگانی که روزانه 5 ساعت یا بیشتر تلویزیون تماشا می کردند، در مقایسه با کسانی که حداقل میزان تلویزیون را تماشا می کردند، 65 درصد بیشتر ریسک ناتوانی در حرکت را در پایان مطالعه گزارش کردند .به گفته محققان، افزایش میزان کل نشستن و تماشای تلویزیون در کنار فعالیت های بدنی کم (سه ساعت در هفته یا کمتر) به شدت مضر بوده و موجب تسریع ریسک ناتوانی در راه رفتن می شود .

توصیه به سالمندان در هنگام تماشای زیاد تلویزیون

52
این مطلب مفید بود ؟20
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
برگرفته از باشگاه خبرنگاران ، مهر / ف
وبگردی