آلودگی هوا
با زیاد شدن آلودگی هوا نمی توان برای همیشه در خانه زندگی کرد. به همین منظور برای جلوگیری از بیماری در این هوای آلوده بهتر است چند نکته بهداشتی را رعایت نمایید.

توصیه های بهداشتی در روزهای آلودگی هوا

با زیاد شدن آلودگی هوا در تهران و شهرهای مختلف کشور نمی توان برای همیشه در خانه زندگی کرد به همین منظور برای جلوگیری از بیماری در این هوای آلوده بهتر است باید نبایدهایی را دانسته و رعایت کنیم.

سازمان مربوط به سلامت ریه همه را دعوت می کند تا بتوانند در هوای سالم تر و تمیزتر زندگی کنند. در این قسمت از بهداشت و سلامت نمناک نیز راهکار های موثری را به شما معرفی می کنیم تا بتوانید با استفاده از آن ها از خود و اعضای خانواده تان در برابر آلودگی هوا مراقبت کنید.

1. پیش بینی های مربوط به آلودگی هوا را به صورت روزانه بررسی کنید:

پیش بینی های مربوط به هوا می تواند به شما اجازه دهد که بدانید چه زمانی؛ سطح آلودگی ناسالم است. منابعی مثل رادیو و تلویزیون و روزنامه و هواشناسی آنلاین در این باره به شدت به شما کمک خواهند کرد.

آلودگی هوا در تهران

2. هنگامی که سطح آلودگی هوا بالاست، در بیرون از منزل ورزش نکنید:

زمانی که هوا آلوده است، سعی کنید که از فضا های بسته استفاده کنید. به طور مثال سعی کنید از پاساژ های سرپوشیده استفاده کنید، به جای بیرون در باشگاه ورزش کنید و یا خودتان از دستگاه های داخل منزلی که دارید، استفاده کنید. در کل زمانی که در بیرون از منزل هستید را تا حد ممکن کاهش دهید.

3. تا جایی که می توانید موقع ترافیک های سنگین بیرون از منزل نباشید:

حتی اگر پیش بینی هوا سبز است، باز هم تا جایی که می توانید طوری برنامه ریزی کنید تا در اوقاتی که ترافیک سنگین است ، در اتوبان یا مکان های شلوغ نباشید.

4. از انرژی کم تری در خانه استفاده کنید:

تولید برق و دیگر منابع انرژی باعث آلودگی هوا می شود و شما از طریق کاهش استفاده از انرژی می توانید به افزایش کیفیت هوا کمک کنید. سعی کنید هم برق کم تری مصرف کنید و هم در پول خود صرفه جویی نمایید.

کاهش مصرف برق

5. برای رفتن به مدرسه فرزند خود تا جایی که می توانید از اتوبوس استفاده نکنید:

اتوبوس ها در این روز ها آلودگی زیادی تولید می کنند. سعی کنید تا حد ممکن مدرسه را نزدیک به منزل تان انتخاب کنید تا مجبور به استفاده از این نوع لوازم نقلیه نباشید.

6. چوب یا زباله های خود را نسوزانید:

سوزاندن چوب و زباله منبع اصلی آلودگی است؛ بنابراین از انجام این کار خودداری کنید.

7. پیاده روی یا دوچرخه سواری کنید:

برای کاهش آلودگی هوا سعی کنید به جای استفاده از وسیله نقلیه از دوچرخه استفاده نمایید. به کلیه شهروندان توصیه می شود در آلودگی هوا تا حد امکان از خروج غیر ضروری از منزل و تردد بی مورد در معابر شهری خودداری نموده و سفرهای غیر ضروری در سطح شهر را حذف نمایند.

دوچرخه سواری

8. اگر به سرماخوردگی یا سرفه های شدید مبتلا شده اید، حتما به پزشک مراجعه کنید:

عفونت های ویروسی قابلیت تشدید شدن را دارند و می توانند نشانه یک بیماری بسیار مهم باشند و بهتر است که از خودتان بیشتر مراقبت کنید.

9. اجازه ندهید هیچ کس در محیط های سربسته سیگار بکشد:

تا جایی که می توانید در مکان های عمومی که از دخانیات استفاده می کنند، قرار نگیرید و تا حد توانایی تان مانع از انجام این کار نیز شوید.

10. گیاهان خانگی و آپارتمانی را وارد زندگی خود کنید:

گیاهان خانگی اکسیژن و رطوبت را به اندازه کافی در فضای داخل خانه ایجاد می کنند و باعث از بین بردن مواد آلوده کننده و مواد مضر می شوند؛ مواد مضری که از طریق اقداماتی مثل جاروبرقی کشیدن در منزل ایجاد می گردد. گیاهان خانگی مثل آریکا پالم، فیکوس و بامبو بسیار مناسب هستند.

گیاه خانگی بامبو

11. بیشتر از انرژی نیروی برق استفاده کنید:

سعی کنید بیشتر از انرژی نیروی برق استفاده کنید تا بخواهید گازوئیل مصرف کنید. موتور های گازوئیلی برای دستگاه هایی مثل دستگاه چمن زنی، هیچ کنترلی برای تولید مواد آلوده کننده در هوا ندارند و در نتیجه بیش از انواع ماشین های دیگر، هوا را آلوده می کنند. بنابراین سعی کنید از دستگاه هایی که با برق کار می کنند، استفاده نمایید و همان طور که گفته شد در مصرف آن ها نیز زیاده روی نداشته باشید.

12. در روز های گرم و آفتابی سعی کنید فضای خانه را تهویه کنید:.

اگر امکانات کافی برای انجام تهویه ندارید، این کار را می توانید به سادگی از طریق باز کردن درب و پنجره نیز انجام دهید.

13. از ماسک استفاده کنید:

بسیار مهم است که حتماً از یک ماسک مناسب برای جلوگیری از آلودگی ها و وارد شدن آن به ریه های تان استفاده کنید تا باعث ایجاد مشکلات جدی تر نشود.

ماسک زدن

14. محیط اطراف خود را به طور کامل تمیز کنید:

تمیز کردن محیط اطراف هم در صبح و هم در شب بسیار مهم است و باعث می شود که آلودگی ها را از روی سطوح پاک کنید و همچنین مراقب بهداشت فردی خود نیز باشید.

15. پوست خود را لایه برداری کنید:

حتماً یک الی دو بار در هفته پوست تان را لایه برداری کنید تا این آلودگی ها روی پوست شما باقی نمانند.

16. پوست خود را مرطوب کنید:

آلودگی های موجود در هوا که روی پوست می نشینند، مواد مغذی و رسوبات را از بین می برند و در مدت زمان طولانی عاملی برای مشکلات آبرسانی پوست می شوند و آن را خشک می کنند. پس هر صبح و هر شب پوست تان را مرطوب کنید تا به تقویت آن کمک نمایید و مانع از آسیب های جدی شوید.

مرطوب کردن پوست

توصیه هایی برای کودکان، سالمندان در آلودگی هوا

  1. تا حد امکان از خروج غیر ضروری از منزل و تردد بی مورد در معابر شهری خودداری کنید.
  2. از سفرهای غیر ضروری در سطح شهر بپرهیزید.
  3. اگر دچار بیماری قلبی و تنفسی و آسم، هستید، زمان آلودگی هوا در فضاهای باز فعالیت ننمایید و در منزل استراحت نمایید.
  4. حتی المقدور کودکان را در منزل نگه دارید و درها و پنجره ها را بسته نگاه دارید و اگر کودک شما ناراحتی تنفسی و آسم دارد، بیرون از منزل نروید زیرا استنشاق هوای آلوده، سرعت ابتلا به آسم را در کودکان افزایش می دهد.
  5. در اوایل صبح از هرگونه فعالیت فیزیکی و ورزشی خودداری نمایید.
  6. اگر مجبور به فعالیت در فضاهای باز در زمان آلودگی هوا هستید، قبل از خوردن غذا دست ها و دهان خود را به طور کامل شست و شو دهید و پس از مراجعت به منزل حتما دوش بگیرید.

آلودگی هوا برای کودکان

در زمان آلودگی هوا این مواد غذایی را مصرف کنید

آب

در زمان آلودگی هوا به اندازه کافی آب بنوشید تا با شست و شوی دستگاه گوارش و رفع عطش و خشکی دهان اثرات ناشی از آلودگی هوا کاهش یابد.

سبزی و میوه

توصیه می گردد از میوه جات و سبزیجات بیشتر استفاده کنید. سبزیجاتی مثل طالبی، انبه، کدو تنبل، فلفل،اسفناج، کلم و زردآلو بتاکاروتن دارند.

غذاهای سرشار از کلسیم

شیر و لبنیات به خصوص پنیر و ماست هم به خاطر کلسیمی که دارند می توانند با جذب عناصر سنگین مثل سرب تداخل کنند. پس بهتر است مردم در زمان آلودگی هوا از لبنیات بیشتر استفاده کنند تا اثرات مخرب هوای آلوده را کاهش دهند.

کلسیم

مواد غذایی سرشار از ویتامین E

مواد غذایی سرشار از ویتامین E مانند گردو، بادام، زیتون، جوانه گندم، جگر و سبزیجات دارای برگ سبز مصرف کنید.

منابع مناسب ویتامین D

مواد غذایی سرشار از ویتامین D مانند شیر، کره و زرده تخم مرغ را در برنامه غذایی روزانه تان بگنجانید.

حذف غذاهای بی ارزش

مصرف تنقلات کم ارزش مثل چیپس و پفک و نوشابه های گازدار، را کاملا حذف نمایید زیرا استفاده از تنقلات کم ارزش باعث اختلال جذب عناصر مفید در بدن می شوند و می توانند اثرات سوء آلودگی هوا را دوچندان کنند.

همچنین مصرف سوسیس و کالباس به دلیل داشتن مواد شیمیایی و نگهدارنده، مضر و سرطان زا هستند و برای افرادی که در معرض آلودگی هوای شهرها قرار دارند به هیچ وجه توصیه نمی شوند.

وقتی هوا آلوده است برای حفظ سلامتمون چه کنیم؟

4.330
این مطلب مفید بود ؟264
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منبع : بخش بهداشت و سلامت نمناک/ن/ز.ت
برچسب : آلودگی هوا
وبگردی