علت خروپف
خروپف کردن دلایل مختلفی دارد که در هر فردی متفاوت است. بایستی طبق عادات و رفتارهای سلامت و زندگی افراد علت را تشخیص داده و درمان شود.

چرا خروپوف می کنیم ؟

خروپف کردن یک صدای نسبتا خشن است که به دلیل عبور جریان هوا در بافت گلو می باشد و باعث می شود که بافت ها هنگام نفس کشیدن کمی بلرزد . برای بعضی از افراد این خرو پف کردن باعث مشکلات مزمنی خواهد شد و گاهی اوقات نیز نشانه مشکل جدی است . بیشتر مواقع نیز باعث آزار و اذیت کسی می شود که کنار مان می خوابد .

تغییر سبک زندگی مثل کاهش وزن ، دوری کردن از الکل مخصوصا نزدیک تایم خواب می تواند خرو پف کردن را متوقف کند. علاوه بر آن داروها و جراحی نیز می تواند این خروپف های آشفته را کاهش دهد . البته که این اقدامات برای هرکسی که خروپف می کند ، نیاز نیست .

علل خر و پف کردن

خروپف کردن به دلیل عوامل مختلفی مثل آناتومی دهان و سینوس ها ، مصرف الکل، آلرژی ها، سرماخوردگی و وزن فرد رخ می دهد .

زمانی که خواب سبک شما در حال تبدیل به یک خواب عمیق می باشد ، عضلات سقف دهان ، زبان و گلو آرام می شوند . این بافت های درون گلو می توانند به اندازه کافی ریلکس شوند تا این که جریان هوا بسته شود و بلرزند . هرچقدر که راه جریان هوا باریک تر باشد ، نیروی بیشتری برای عبور جریان هوا وجود دارد که این اتفاق باعث افزایش لرزش بافت می شود و باعث خروپف های بلندتر خواهد شد .

علت خروپف

شرایط زیر می تواند روی جریان هوا تاثیر بگذارد و باعث خروپف کردن شود :

آناتومی دهان :

سقف دهان ضخیم و پایین بودن آن می تواند باعث تنگ شدن راه هوا شود . افرادی که وزن بالا دارند، در این قسمت دارای بافت اضافه در پشت گلوی خود هستند که راه عبور هوا را باریک تر می کنند . قسمت مثلثی این بافت از سقف دهان آویزان است که می تواند جریان هوا را به دام بیاندازد و باعث لرزش و خرو پف شود .

مصرف الکل :

خروپف کردن همچنین بر اثر مصرف الکل مخصوصا قبل از زمان خواب اتفاق می افتد . الکل عضلات گلو را ریلکس می کند و خروپف نیز نتیجه دفاع طبیعی در برابر عبور جریان هوا می باشد .

مشکلات بینی و آلرژی :

گرفتگی مزمن بینی نیز می تواند منجر به خروپف شود .

مشکلات بینی

آشفتگی های خواب :

نخوابیدن به اندازه کافی باعث ریلکس شدن بیش از حد گلو می شود .

پوزیشن خواب :

خر و پف کردن معمولا زمانی که فرد به پشت می خوابد، افزایش می یابد و باعث باریک شدن راه هوا می شود .

سن بالا :

زمانی که سن افراد بالا می رود، عادت های خوابیدن نیز تغییر پیدا می کند . بعضی از افراد با بالا رفتن سنشان، دیرتر به خواب می روند و در نتیجه خستگی آن ها با یک بار خوابیدن از بین نمی رود . بالا رفتن سن همچنین روی خروپف کردن آن ها تاثیر می گذارد ، بنابراین عضلات گلو و زبان آرام تر می شوند و باعث لرزش هنگام دم می شود و خروپف را ایجاد می کند .

خروپف در سن بالا

وزن بالا :

در مطلب " بهترین و ساده ترین روشها برای درمان سریع خروپف" در بخش قبلی سلامت نمناک گفتیم که وزن بالا می تواند از هر لحاظ سلامتی افراد را تهدید کند و خروپف کردن را نیز ایجاد می کند . اضافه وزن داشتن می تواند باعث ضعیف شدن بافت عضلانی شود و بافت اطراف گردن و گلو را افزایش دهد و می تواند جزء علت های اصلی صداهای شبانه در گلو باشد .

بزرگ بودن غدد لنفاوی و لوزه :

هرچیزی که باعث مسدود شدن جریان هوا شود ، می تواند عاملی برای سرفه کردن باشد .

اختلال وقفه تنفسی :

این اختلال باعث می شود که فرد نتواند هنگام خواب نفس بکشد و در نتیجه بافت پشت گلو تخریب می شود و جریان هوا را می بندد و باعث کاهش شدید ورودی اکسیژن می شود و این اتفاق می تواند شب های زیادی رخ بدهد .

در تمام موارد زمانی که راه هوا تنگ می شود ، سیگنال هایی از مغز به بدن ارسال می شود که بدن را برای دریافت اکسیژن بیشتر بیدار کند و در نتیجه فرد بدون اینکه خودش دلیلش را بفهمد ، ناخوداگاه بیدار می شود .

چرا خروپوف می کنیم ؟ علت اصلی خروپف در خواب

4.2306
این مطلب مفید بود ؟25452
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منبع : resmed / mayoclinic / sleepfoundation / sleep-doctor / بخش بهداشت و سلامت نمناک/ن/ز.ت
وبگردی