آترواسکلروز
آترواسکلروز یا تصلب شرایین زمانی رخ می دهد که رسوبات چربی یا پلاک بر دیواره شریان ها انباشته می شوند. پلاک ها به تدریج ضخیم تر شده و شریان ها را مسدود می کنند.

بی تحرکی و افزایش بیماری آترواسکلروز

آترواسکلروز بیماری پیشرونده ای است که از دوران کودکی آغاز میشود و تظاهرات بالینی خود را به طور عمده در بزرگسالان ، از میانسالی به بعد آشکار میکند . این بیماری شایعترین بیماری قلبی است که با تجمع غیر طبیعی لیپید ، مواد چربی در جدار رگ مشخص می شود و باعث انسداد ، تنگی رگ و کاهش جریان خون به عضله میوکارد می گردد.

دیابت، فشار خون بالا، کلسترول بالا، سن بالا، چاقی، سوابق خانوادگی در قبال بیماری های قلبی و مصرف دخانیات، خطر ابتلا به آترواسکلروز را افزایش می دهند. ورزش یکی از بهترین روش های درمان و یا پیشگیری از آترواسکلروز است.

خطرات سبک زندگی بی حرکت

داشتن یک زندگی پر جنب وجوش نقش بسزایی در درمان و پیشگیری از تصلب شرایین دارد. انجام تمرینات ورزشی به همراه تغییر رژیم غذایی به پاکسازی شریان ها کمک کرده و از تصلب شرایین جلوگیری می کند. به گزارش نهاد ملی قلب، ریه و خون، تغییر سبک زندگی می تواند تنها راه درمان آترواسکلروز باشد.

ورزش به کاهش فشار خون و سطح کلسترول کمک کرده و خطر ابتلا به دیابت را کاهش می دهد. ورزش کردن به شما کمک می کند وزن خود را کم کنید و از آترواسکلروزدر امان باشید.

آترواسکلروز

آترواسکلروز

آثار ورزش

بر اساس یافته های محققان دانشکده پزشکی هاروارد، فعالیت های بدنی باعث افزایش تولید اکسید نیتریک در شریان ها می شوند.

اکسید نیتریک موجب بهبود گردش خون شده و از اختلالات ناشی از آترواسکلروز جلوگیری می کند. تمرینات ورزشی با ایجاد سلول های جدید در دیواره شریان ها، سلول های سالخورده را جایگزین کرده و سلول های آسیب دیده را ترمیم می کنند.

به گزارش مرکز پزشکی دانشگاه مریلند، ورزش کردن از خطر ابتلا به بیماری های قلبی مانند آترواسکلروز می کاهد.بسیاری از فعالیت های بدنی با تصلب شرایین مقابله می کنند. به عنوان مثال، باغبانی یکی از ورزش های هوازی مناسب است. شرکت در کلاس های رقص و بازی های محلی مانند فوتبال نیز آثار قابل توجهی دارد.

بی تحرکی خطر ابتلا به آترواسکلروز را افزایش می دهد

52
این مطلب مفید بود ؟20
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
برگرفته از سلامتی -/ ر
وبگردی