خواب نیمروزی کودک

خواب نیمروزی کودک خوب است یا بد؟

کد مطلب : 57028زمان مطالعه : 3 دقیقه
در این مطلب به بررسی خواب نیمروزی کودک میپردازیم و میخواهیم بدانیم این خواب برای کودک مفید است یا نه ؟

بررسی خواب نیمروزی کودک

بسیاری از مادران خانه دار ترجیح می دهند بعد از چند ساعت کار روزانه و فعالیت های پرترافیک از صبح تا بعدازظهر، به استراحت نیمروزی بپردازند.در این مواقع کودکانشان را نیز مجبور به خواب نیمروزی می کنند بسیاری از مهد ها هم در برنامه کودکان خواب نیمروزی دارند.

خواب نیمروزی

خواب نیمروزی کودکان

چند ساعت خواب؟
اما آیا این خواب برای کودکان مفید است؟ کودکان به چند ساعت خواب در طول شبانه روز نیاز دارند و این میزان استراحت در چه اوقاتی بهتر است وجود داشته باشد؟ وقتی که کودک متولد می شود میزان خواب او حدود 18 ساعت در شبانه روز است. هر چه کودک شما بزرگتر می شود این نیاز به خواب کمتر می شود تا زمانی که به سن 7 سالگی و شروع یادگیری و آموزش می رسد به 10 الی 11 ساعت در شبانه روز میرسد. برای کودکانی که در سنین بین 3 تا 6 سال هستند و در مرحله مهدکودک و پیش دبستانی قرار دارند این میزان خواب به 10 الی 12 ساعت رسیده است.

تغییر عادت از سن پایین
اگر کودک شما به مهدکودک میرود تا برای دوره پیش دبستانی و پس از آن دبستان آماده شود، بهتر است تغییر رویه در ساعات خواب او را آغاز کنید تا برای مدرسه آماده شود. به عبارت دیگر، تغییر عادات خواب کودک مستلزم زمان است و باید کمکم صورت بگیرد. مخصوصا در کودکانی که واکنشها و رشد آنها بیشتر از سنشان است. وقتی کودک توانایی حضور در مهدکودک را دارد یعنی به ارتباط برقرار کردن با کودکان دیگر و انجام کارهای جمعی قادر است و حس کنجکاوی بیشتری نسبت به محیط پیرامون خود دارد. چنین کودکی حتی اگر 3 سال سن داشته باشد، توانایی جسمی این را دارد که طول روز را بدون استراحت و خواب سپری کند. ترجیح در مورد این دسته از کودکان این است که بیشتر زمان خواب خود را هنگام شب داشته باشند. کارشناسان و محققان نیز بهترین زمان خواب برای این کودکان را از حدود 9 شب تا 6 صبح تعیین کردهاند که شامل خوابی کامل است.

خواب نیمروزی؛ خوب یا بد؟
به جای خواب نیمروزی توصیه ما این است که کودک در طول شب خواب کافی داشته باشد تا هنگام روز نیازی به استراحت پیدا نکند. عادت به خواب نیمروزی باعث می شود کودک در سالهای بعد برای ورود به مدرسه و یادگیری به مشکل برنخورد چون انرژی لازم را برای بیدارماندن در طول روز و انجام تکالیف خود دارد.

شرایط مناسب را فراهم کنید!
اما اگر بنا بر شرایط شما قصد دارید که کودک در طول روز استراحت کند باید متوجه باشید که در این سنین به خاطر توانایی ارتباط آنها با محیط پیرامون و کنجکاوی بالایی که برای شناخت و کشف دارند و نیز ارتباط خوبی که بچه های امروزی با تلویزیون و انواع رسانه ها و گجتها برقرار کرده اند دارای انرژی بالایی هستند که باعث می شود به راحتی به خواب نروند. مگر اینکه شما شرایط محیطی مناسبی را برای این کار آماده کنید. شرایطی مانند نور کم، موسیقی ملایم و به دور از صداهای اضافی و بلند با درجه حرارت مطلوب و آرامش کافی که کودک را به خواب سوق دهد.

خواب نیمروزی کودک خوب است یا بد؟

4.213
این مطلب مفید بود ؟112
برگرفته از بهداشت نیوز -/ح
وبگردی