خوراکیهای بهاری

خواص شگفت انگیز خوراکیهای بهاری

کد مطلب : 51132زمان مطالعه : 3 دقیقه
سبزیجات خاص بهاره، مانند توت فرنگی، مارچوبه، ریواس، سیر، چای سبز و …. فواید منحصر به فرد و خاصی دارند که در ادامه با هم فواید این خوراکیهای بهاری رامرور می کنیم .

با خواص بی نظیر خوراکی های بهاری آشنا شوید

فصل بهار به دلیل شرایط آب و هوایی مناسب آن، بهترین زمان برای رشد و به بار نشستن سبزی ها و میوه هایی است که در فصول دیگر امکان استفاده از آن ها وجود ندارد. به همین علت در این فصل با طیف وسیعی از میوه ها و سبزیجات مواجه هستیم که خواص بی نظیر و متنوعی دارند. در این مقاله خواص مختصری ازخوراکیهای بهاری را برایتان آورده ایم.

شروع فصل بهار با نوعی از بی حالی، افت انرژی و خستگی همراه است، اما جای نگرانی نیست زیرا طبیعت در این روزها بسیار سخاوتمند است و کافی است با مصرف خوراکی های بی نظیر این فصل از نشاط و شادابی برخوردار شوید. در کل، تغذیه درست، متعادل و سرشار از خوراکی های فصل، ریزمغذی های ضروری برای عملکرد درست اندام های بدن، شادابی و طراوت ظاهری را تامین می کند. ادامه این مطلب را بخوانید تا با به کار بستن توصیه های یادشده در بهار، کمتر دچار مشکل شوید.

میوه ها و سبزی ها

این گروه از موادغذایی، کالری چندانی ندارند اما در افزایش احساس سیری بسیار موثرند و مانع از پرخوری و افزایش وزن می شوند. در کل، نیمی از یک بشقاب غذای ایده آل، میوه ها و سبزی ها هستند و نیمی دیگر پروتئین ها و غلات. توصیه می شود که در این فصل از مصرف غذاهای آماده و فرآوری شده پرهیز کنید و سبزی های سبز، جوانه دانه ها و غلات سبوس دار را به وفور بخورید زیرا به دفع مواد سمی جمع شده در بدن طی زمستان کمک می کند. همچنین بهتر است سبزی ها خام مصرف شوند و در صورت نیاز به طبخ، روش هایی مانند بخارپز کردن بهترین انتخاب است.
 
ادویه ها و سبزیجات معطر را برای طعم بهتر غذاها استفاده کنید که بین آنها زردچوبه برای غذاهای این فصل عالی است. با تمام شدن زمستان بدن به مراقبت و هماهنگی خاصی نیاز دارد. مصرف ویتامین C در این فصل برای رفع خستگی، تحریک بدن و افزایش کارایی بسیار موثر است. به علاوه، این ویتامین در ساخت کلاژن، حفظ عملکرد قدرت ایمنی، تشکیل گلبول های قرمز و بهبود جذب آهن موجود در سبزیجات نقش دارد. بسیاری از میوه ها و سبزیجات بهار سرشار از ویتامین ها هستند که به حفظ سلامت و شادابی کمک می کند. از جمله بهترین آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
 

مارچوبه؛

یکی از مفیدترین خوراکی های بهاری است که گرچه طعم آن برای همه خوشایند نیست اما ارزش تغذیه ای فراوانی دارد. مارچوبه مقدار بالایی ویتامین K، اسید فولیک، آهن، مس و فسفر دارد، منبع غنی از آنتی اکسیدان هاست و به دلیل تاثیر مدر بودن شهرت دارد. البته بهتر است با حرارت ملایم خصوصا با بخار طبخ و همراه با لیمو یا سرکه مزه دار شود.
خوراکیهای بهاری


تربچه؛

این سبزی خوشمزه منبع غنی ویتامین C، پتاسیم، فیبر و گوگرد محسوب می شود. کالری چندانی ندارد و برای کبد مفید است. یادتان باشد که برگ های تربچه را دور نریزید زیرا برای تهیه سالاد و سوپ عالی خواهند بود.


توت فرنگی؛

بهار تداعی کننده طعم بی نظیر توت فرنگی است. این میوه خوشمزه کالری چندانی ندارد اما سرشار از ویتامین های A،C، B، پتاسیم و آنتی اکسیدان هاست. البته مصرف آن به شکل دسرهای شیرین فواید آن را کاهش می دهد.
خوراکیهای بهاری


ریواس؛

شاید طعم ترش ریواس برای همه خوشایند نباشد اما اگر به شکل کمپوت با توت فرنگی تهیه شود بسیار عالی خواهد بود. البته می توان از طعم ریواس در انواع غذاها نیز لذت برد. این ریشه کوهی سرشار از فیبرها، آنتی اکسیدان ها، ویتامین های C و KK است، به عملکرد مطلوب روده ها کمک می کند و همچنین برای کاهش کلسترول بد خون موثر است.


امگا3:

منابع غذایی اسیدهای چرب امگا3 جزو بهترین خوراکی های حفظ سلامت هستند که در پیشگیری از سرطان، ناراحتی های قلبی- عروقی، بهبود عملکرد مغز، کاهش استرس و تقویت قدرت دفاعی بدن نقش دارند. برای داشتن پوستی سالم نیز باید منابع غذایی فیبرها و اسیدهای چرب امگا3 در برنامه غذایی گنجانده شوند و حتی الامکان از خوراکی های سرشار از شکر و چربی های اشباع پرهیز شود. ماهی یکی از بهترین منابع غذایی این اسیدهای چرب است که برخلاف تصور ماهی های فصول مختلف برای همان زمان عالی هستند.


چای سبز

چای سبز نوشیدنی ای است که آرام بخشی مهم ترین شهرت آن است. این چای حاوی ترکیبی به نام کاتچین از گروه آنتی اکسیدان های فلاونوییدهاست. به این ترتیب چای سبز با افزایش مصرف انرژی و تحریک چربی های جمع شده بدن طی زمستان به کنترل وزن کمک می کند.

خواص شگفت انگیز خوراکیهای بهاری

53
این مطلب مفید بود ؟30
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
برگرفته از سلامت -/ ر
وبگردی