علل وجود خون در ادرار
خون در ادرار معمولا بدون هیچ نشانه ای رخ می دهد و علت اصلی آن می تواند مشکلات کلیوی، پیشرفت سرطان و تمرینات سنگین ورزشی باشد.

خون در ادرار و نشانه هایی که خبر از بیماری می دهند

علت خون در ادرار چیست؟ خون در ادرار یک نشانه نگران کننده است که حتما باید جدی گرفته شود و با تشخیص دلیل حتما درمان شود چرا که شاید همین مقدار کم خون موجود در ادرار علامت و هشداری برای توجه بیشتر به سلامتی باشد.

دیدن خون در ادرار شما می تواند هشدار دهنده باشد. در حالی که در بسیاری از موارد علت بی ضرر است، خون در ادرار (هماتوژیوم ) می تواند یک اختلال جدی را نشان دهد ، خون که می توانید ببینید هماتوریوم نادر است.

خونریزی ادراری که فقط در زیر میکروسکوپ قابل مشاهده است، (هماتوژیوم میکروسکوپی) نام دارد در هر صورت، تعیین اهمیت خونریزی مهم است و درمان بستگی به علت دارد ، عللی که در ادامه این بخش از سلامت نمناک به طور کامل به آنها خواهیم پرداخت.

خون در ادرار

بررسی علل وجود خون در ادرار و تشخیص آن

علائم خون در ادرار:

1. هماتوژیوم قهوه ای، صورتی یا قرمز رنگ است. خونریزی کمی در آن مشاهده میشود و معمولا دردناک نیست با این وجود، لخته شدن خون در ادرار می تواند دردناک باشد.

2. خون در ادرار اغلب بدون علائم و نشانه های دیگر رخ می دهد. 

3. هر زمان که در ادرار خون دیدید به دکتر مراجعه کنید.

4. بعضی از داروها، از جمله ملین های Ex-lax و غذاهای خاصی از جمله چغندر، و انواع توت ها، می توانند باعث قرمزی ادرار شوند. تغییر در رنگ ادرار ناشی از مواد مخدر، غذا یا ورزش ممکن است طی چند روز از بین برود.

5.خون در ادرار متفاوت است، اما ممکن است نتوانید تفاوت را بگوئید. بهتر است که هر زمان که ادرار قرمز رنگ می بینید، به پزشک مراجعه کنید.

خون در ادرار مردان

علائم و نشانه های وجود خون در ادرار

علل اصلی خون در ادرار زنان و مردان

سیستم ادراری زن

سیستم ادراری مردانه

در هماتوژیوم ، کلیه های شما - یا سایر قسمت های دستگاه ادراری - اجازه می دهد که سلول های خون به ادرار نشت کنند. مشکلات مختلف می تواند این نشت را ایجاد کند، از جمله:

عفونت های دستگاه ادراری. زمانی که عفونت وارد مجاری ادراری می شود .

علائم می تواند شامل التهاب مکرر ادرار، درد و سوزش با ادرار و ادرار با بوی شدید باشد.

برای برخی افراد، به خصوص بزرگسالان سالمند، تنها علامت بیماری ممکن است خون میکروسکوپی در ادرار باشد.

علل خون در ادرار

علت های اصلی وجود خون در ادرار

عفونت های کلیه (پیلونفریت):

این می تواند زمانی رخ دهد که باکتری ها وارد کلیه شوند و یا از مثانه ها به کلیه ها منتقل می شوند. علائم و نشانه ها اغلب مشابه عفونت های مثانه هستند، هرچند عفونت های کلیوی احتمالا موجب تب و درد کمر می شوند.

سنگ مثانه یا کلیه:

مواد معدنی در ادرار غلیظ، گاهی اوقات بلورهای روی دیوارهای کلیه یا مثانه شما را تشکیل می دهند. با گذشت زمان، کریستال ها می توانند سنگ های کوچک و سنگین شوند.سنگها به طور کلی بدون درد هستند، بنابراین احتمالا نمی دانید که آنها را دارید، مگر اینکه آنها باعث انسداد شوند یا منتقل شوند.

سنگ کلیه می تواند باعث درد شود. سنگ های مثانه یا کلیه همچنین می توانند خونریزی ناخوشایند و میکروسکوپی ایجاد کنند.

کلیه عامل وجود خون در ادرار

بیماری های کلیوی از عوامل موثر در ایجاد خون در ادرار

پروستات:

بزرگی غده پروستات - که درست زیر مثانه و اطراف قسمت بالای مجاری مثانه - اغلب در افراد در سنین بزرگسالی رخ میدهد. سپس مجرای ادرار را فشرده می کند، تا حدی جریان ادرار را مسدود می کند.

علائم و نشانه های پروستات بزرگ شده (هیپرپلازی خوش خیم پروستات یا BPH) شامل سختی در ادرار کردن، نیاز به ضرورت فوری یا مداوم ادرار، و یا خون قابل مشاهده یا میکروسکوپی در ادرار است. عفونت پروستاتیت می تواند علائم مشابهی ایجاد کند.

بیماری کلیوی:

خونریزی ادراری میکروسکوپی یک علامت رایج از گلومرولونفریت، التهاب سیستم فیلترینگ کلیه است. گلومرولونفریت ممکن است بخشی از بیماری سیستمیک، مانند دیابت باشد، یا می تواند به تنهایی رخ دهد.

عفونت های ویروسی یا استرپتوکوک، بیماری های ریه خون (واسکولیت) و مشکلات ایمنی مانند نفروپاتی IgA، که بر مویرگ های کوچک که خون را در کلیه ها (گلومرول ها) فیلتر می کنند، می توانند گلومرولونفریت را مهار کنند.

سرطان:

خونریزی قابل ملاحظه ادرار ممکن است نشانه پیشرفته سرطان کلیه، مثانه یا پروستات باشد. متاسفانه، ممکن است علائم در مراحل اولیه وجود نداشته باشد، زمانی که این سرطان ها قابل درمان تر هستند.

خون در ادرار به علت سرطان

پیشرفت سرطان با دیدن خون در ادرار

اختلالات ارثی آنمی سلولی سکته :

یک نقص حقیقی هموگلوبین در گلبول های قرمز

خون :

خون را در ادرار، هر دو هماتوژیوم قابل مشاهده و میکروسکوپی می کند بنابراین می تواند سندرم آلپورت باشد، که بر غشاهای فیلتر شده در گلومرولی کلیه تاثیر می گذارد.

آسیب کلیه:

یک ضربه یا سایر آسیب به کلیه های شما از یک حادثه یا تماس با ورزش، باعث ایجاد خون قابل مشاهده در ادرار می شود.

داروها:

داروهای ضد سرطان سیکلوفسفامید و پنی سیلین می تواند باعث خونریزی ادراری شود. گاهی اوقات خونریزی ادرار اتفاق می افتد ،اگر شما ضد انعقادی مانند آسپیرین و هپارین خون را مصرف کنید و همچنین وضعیتی را ایجاد می کنید که مثانه شما خونریزی می کند.

علت ایجاد خون در ادرار

داروهای عامل خون در ادرار

تمرین های ورزشی دشوار:

ورزش های شدید، ورزش شدید به ندرت موجب این مشکل میشود و علت ناشناخته است. ممکن است با ترومای مثانه، کم آبی یا تجزیه گلبول های قرمز مرتبط با ورزش هوازی پایدار ارتباط داشته باشد. دونده ها اغلب تحت تأثیر قرار می گیرند، هر چند ممکن است پس از یک تمرین شدید، خونریزی ادراری قابل مشاهده باشد. اگر بعد از ورزش خون در ادرار می بینید،به دکتر مراجعه کنید.

عوامل خطر وجود خون در ادرار:

تقریبا هر کسی - از جمله کودکان و نوجوانان - می توانند سلولهای قرمز خون را در ادرار داشته باشند.

عواملی که این احتمال را به وجود می آورند ،عبارتند از:

سن :بسیاری از مردان بالای 50 سالگی به علت غده پروستات بزرگ، هماتوریوم گاه به گاه دارند.

عفونت کلیه :پس از یک عفونت ویروسی یا باکتریایی (گلومرولونفریت پس از عفونت) یکی از علل اصلی خون ادراری قابل مشاهده در کودکان است.

سابقه خانوادگی:اگر سابقه خانوادگی بیماری های کلیوی یا سنگ کلیه دارید، ممکن است بیشتر خونریزی ادراری داشته باشید.

بعضی داروها :آسپرین، داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی و آنتی بیوتیک ها مانند پنی سیلین، خطر خونریزی ادراری را افزایش می دهند.

و تمرین سنگین.

تمرین سنگین

تاثیر تمرینات سنگین در وجود خون در ادرار 

تشخیص علت وجود خون در ادرار

  1. معاینه سیستوسکوپی برای یک زن
  2. سیستوسکوپی دختران
  3. معاینه سیستوسکوپی برای یک مرد
  4. سیستوسکوپی پسران

سیستوسکوپی افراد

سیستوسکوپی برای تشخیص علت خون در ادرار

آزمایشات و امتحانات زیر در یافتن علت خون در ادرار نقش مهمی ایفا می کند:

معاینه فیزیکی که شامل بحث در مورد تاریخچه پزشکی شما می شود.

آزمایش ادرار حتی اگر خونریزی شما از طریق آزمایش ادرار (ادرار) کشف شود، شما احتمالا آزمایش دیگری خواهید کرد تا ببینید آیا ادرار شما هنوز حاوی گلبول قرمز است یا خیر. یک بررسی ادرار نیز می تواند برای عفونت مجاری ادراری یا حضور مواد معدنی که باعث ایجاد سنگ کلیه می شود را بررسی کند.

آزمایشات تصویربرداری اغلب، برای پیدا کردن علت هماتوریوم، یک آزمایش تصویربرداری ضروری است. پزشک ممکن است یک اسکن CT یا MRI یا یک آزمایش اولتراسوند را توصیه کند.

سیستوسکوپی پزشک یک لوله باریک با یک دوربین کوچک در مثانه شما نصب می کند تا مثانه را برای علائم بیماری بررسی کند.

گاهی اوقات علت خونریزی ادراری یافت نمی شود. در این حالت، ممکن است پزشک شما به طور منظم پیگیری های را توصیه کند، به خصوص اگر عوامل خطر برای سرطان مثانه مانند سیگار کشیدن، قرار گرفتن در معرض توکسین های زیست محیطی یا سابقه پرتودرمانی داشته باشید.

درمان خون در ادرار

آزمایش برای تشخیص بیماری خون در ادرار 

راهکار

بسته به شرایطی که باعث هماتوریوم شما می شود، درمان ممکن است شامل مصرف آنتی بیوتیک ها برای پاک کردن عفونت ادراری، تجویز داروهای برای کاهش پروستات بزرگ یا درمان موج ضربه ای برای شکستن سنگ مثانه یا کلیه باشد. در برخی موارد، هیچ درمان لازم نیست.

اطمینان حاصل کنید که پس از درمان با پزشک خود پیگیری کنید تا اطمینان حاصل شود که خون بیشتری در ادرار وجود ندارد.

 

خون در ادرار نشانه چیست و چه زمانی خطرناک و علامت سرطان است؟

4.4583
این مطلب مفید بود ؟51073
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منبع : بخش بهداشت و سلامت نمناک /ن /آ
وبگردی