خون مصنوعی
خون مصنوعی که گروه پزشکی روسی موفق به ساخت آن شده است «کرونیدون» نام دارد.

اختراع خون مصنوعی!

گروهی از پزشکان روسی موفق به ساخت خون مصنوعی شدند که تمام فاکتورهای لازم خون انسان را دارد و با تمام گروه های خونی سازگار است، لذا در مواقع نیاز می توان از این اختراع استفاده کرد.

بر اساس آنچه که خود محققان گزارش داده اند از سال 1950 تلاش پژوهشگران و دانشمندان بر این است که بتوانند خون مصنوعی بسازند که با تمام گروه های خونی انسان ها سازگار باشد و تمام ویژگی ها و فاکتورهای خون انسان را نیز داشته باشد، اما به دلایل مختلفی نظیر سازگار نبودن با تمام گروه های خونی انسان، هر بار این پروژه با شکست مواجه می شده است.

خون مصنوعی که گروه پزشکی روسی موفق به ساخت آن شده است «کرونیدون» نام دارد و از نظر خصوصیات با دیگر خون های مصنوعی که پیش از این ساخته شده اند، متفاوت است؛ تفاوت مهم این اختراع که اتفاقا از مهم ترین ویژگی های آن نیز به شمار می آید، سازگاری این خون مصنوعی با همه گروه های خونی است و همچنین ناقل هیچ نوع یک از بیماری هایی که از طریق خون منتقل می شوند، نیست.

تعذیه بافت ها و سلول ها به اکسیژن و تحریک خون سازی در بدن در صورت کاهش حجم خون نیز از دیگر ویژگی های این خون مصنوعی به شمار می آید که تمام این ویژگی های منحصربفرد توانسته است موفقیت این اختراع را رقم بزند.

 

خون مصنوعی

خون مصنوعی اختراع شد

 

رئیس بخش پزشکی و علوم بیولوژیک وزارت دفاع روسیه در ارتباط با ساخت این خون مصنوعی گفت:برای تهیه خون جایگزین، از هموگلوبین موجود در خون گوساله استفاده می شود؛ از آنجایی که گاوها، حیوانات درشت اندامی هستند پس سطح اکسیژن موجود در هموگلوبین خونشان نیز بسیار بیشتر از میزان اکسیژن موجود در خون انسان هاست؛ لذا استفاده از هموگلوبین موجود در خون گاوها نه تنها بهترین انتخاب، بلکه تنها راه برای موفقیت این پروژه مهم جهانی بوده است.

یکی دیگر از ویژگی های مهم این خون مصنوعی ساخته شدن آن با استفاده از مواد خام ارزان قیمت است که در صورت نیاز به تولید گسترده آن و استفاده در بخش بیمارستان ها و در میدان جنگ از لحاظ مالی هزینه گزاف برای بیماران بیمارستان و دولت ندارد.

خون مصنوعی توسط پزشکان اختراع شد!

512
این مطلب مفید بود ؟120
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
برگرفته از خبرگزاری فارس/ی
برچسب : اختراعات
وبگردی